Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ένα πρωτοφανές περιστατικό που καταγράφηκε σε σχολείο της περιοχής των Καλυβίων αναδεικνύουν διαμαρτυρόμενοι εκπαιδευτικοί.

Πρωταγωνιστής ο πατέρας ενός μαθητή, ο οποίος εισέβαλε σε τάξη και επιτέθηκε στην καθηγήτρια του γιου του.

Ο άνδρας φέρεται να ήταν σε έξαλλη κατάσταση και εμφανίστηκε στο σχολείο προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι επιβλήθηκε τιμωρία στον γιο του.

Φέρεται να εξύβρισε και να απείλησε την καθηγήτρια μέσα στην τάξη εν ώρα μαθήματος, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης, προσέβαλε και εξύβρισε κι άλλους καθηγητές. 

«Όλα τα παραπάνω περιττό να πούμε ότι συνέβαιναν σε κατάσταση ανεξέλεγκτη η οποία έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών πρωτίστως και του εκπαιδευτικού προσωπικού», τονίζουν οι εκπαιδευτικοί.

Την περασμένη Παρασκευή, εξάλλου, η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε στάση εργασίας προκειμένου να αναδειχθεί το περιστατικό.

Μάλιστα, ο Σεραφείμ Σωτηρόπουλος μέλος της Ε΄ ΕΛΜΕ, μιλώντας στο Mega δήλωσε «η ποινή που επιβλήθηκε στο μαθητή για ένα πειθαρχικό ζήτημα επιβλήθηκε ομόφωνα από όλο τον σύλλογο διδασκόντων. Επέβαλαν τη ποινή και στην συνέχεια είχαμε αυτά τα γεγονότα με τον πατέρα να εισβάλει στο σχολείο και να κλείνει την πόρτα, χτυπώντας τη συνάδελφο στον ώμο και στη συνέχεια προχώρησε στο γραφείο των καθηγητών και εξύβρισε άλλες συναδέλφους μεταξύ των οποίων και την διευθύντρια. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα παιδιά».

«Γι’ αυτό κηρύξαμε στάση εργασίας της Παρασκευή ώστε το θέμα να δημοσιοποιηθεί κι να υπάρχει μία αντίδραση. Παρά τις διαστάσεις που έχει πάρει, το θέμα είναι πως δεν θα πρέπει να γίνει αιτία σύγκρουσης μεταξύ γονέων και καθηγητών. Εμείς ως σωματείο δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές», προσέθεσε.