• Αθήνα
    Αραιές νεφώσεις
    16°C 13.2°C / 16.8°C
    2 BF
    71%
  • Θεσσαλονίκη
    Αραιές νεφώσεις
    12°C 10.3°C / 14.9°C
    0 BF
    83%
  • Πάτρα
    Σποραδικές νεφώσεις
    14°C 8.0°C / 14.9°C
    2 BF
    80%
  • Ιωάννινα
    Αίθριος καιρός
    9°C 4.9°C / 9.4°C
    1 BF
    88%
  • Αλεξανδρούπολη
    Ασθενείς βροχοπτώσεις
    13°C 12.9°C / 12.9°C
    0 BF
    76%
  • Βέροια
    Σποραδικές νεφώσεις
    12°C 12.0°C / 14.4°C
    0 BF
    85%
  • Κοζάνη
    Σποραδικές νεφώσεις
    9°C 8.4°C / 9.4°C
    1 BF
    53%
  • Αγρίνιο
    Ελαφρές νεφώσεις
    11°C 10.6°C / 10.6°C
    1 BF
    80%
  • Ηράκλειο
    Ελαφρές νεφώσεις
    13°C 12.2°C / 12.8°C
    2 BF
    82%
  • Μυτιλήνη
    Αραιές νεφώσεις
    11°C 10.7°C / 10.7°C
    1 BF
    67%
  • Ερμούπολη
    Αίθριος καιρός
    14°C 14.4°C / 14.4°C
    1 BF
    82%
  • Σκόπελος
    Αραιές νεφώσεις
    15°C 15.1°C / 15.1°C
    2 BF
    74%
  • Κεφαλονιά
    Ελαφρές νεφώσεις
    14°C 14.2°C / 14.2°C
    2 BF
    77%
  • Λάρισα
    Ελαφρές νεφώσεις
    9°C 8.9°C / 11.8°C
    0 BF
    100%
  • Λαμία
    Σποραδικές νεφώσεις
    16°C 9.5°C / 15.6°C
    2 BF
    62%
  • Ρόδος
    Αίθριος καιρός
    14°C 14.3°C / 14.8°C
    3 BF
    80%
  • Χαλκίδα
    Αραιές νεφώσεις
    15°C 13.0°C / 16.5°C
    1 BF
    58%
  • Καβάλα
    Αυξημένες νεφώσεις
    13°C 13.3°C / 13.3°C
    1 BF
    86%
  • Κατερίνη
    Αραιές νεφώσεις
    13°C 9.7°C / 12.8°C
    1 BF
    68%
  • Καστοριά
    Αίθριος καιρός
    9°C 8.9°C / 8.9°C
    2 BF
    80%

Φωτογραφία Αρχείου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Με τηλεκπαίδευση τα μαθήματα τη Δευτέρα στο λεκανοπέδιο - Κλειστά όλα τα σχολεία

  • A-
  • A+

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, κατόπιν έκτακτης σύσκεψης με τους Δημάρχους της Αττικής, κλειστά θα είναι αύριο Δευτέρα 6 Ιανουαρίου, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής, λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η Δημόσια Τηλεόραση, η διεξαγωγή των μαθημάτων θα γίνει με τηλεκπαίδευση και μένει να γίνει γνωστό αν θα πραγματοποιηθούν το πρωί ή το απόγευμα.

Κλειστοί θα είναι και όλοι οι παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί της Αττικής, κατόπιν ομόφωνης απόφασης των Δημάρχων των οποίων είναι αρμοδιότητα τους.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες για το σκεπτικό των σχετικών αποφάσεων, αυτές ελήφθησαν με στόχο την προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητών και εκπαιδευτικού προσωπικού) από ενδεχόμενους κινδύνους
μετακίνησης, από και προς τις σχολικές μονάδες. Παράλληλα ελήφθη υπόψιν, το γεγονός ότι μαθητές, εκπαιδευτικό προσωπικό, αλλά και γονείς-κηδεμόνες ενδέχεται να μετακινούνται από και προς περιοχές του Νομού Αττικής, που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της χιονόπτωσης, της χιονόστρωσης, αλλά και του παγετού, αλλά και το γεγονός ότι, σύμφωνα και με τις σχετικές οδηγίες της αρμόδιας Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας, θα πρέπει να περιοριστούν οι μετακινήσεις των πολιτών για την αποφυγή ατυχημάτων και φαινομένων κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Τέλος, κρίθηκε αναγκαία η συγκεκριμένη απόφαση για την εξασφάλιση απαιτούμενου χρόνου για τον καθαρισμό των οδικών αρτηριών του Νομού, καθώς και των προαύλιων χώρων των σχολικών μονάδων.

Σχετικά με τη λειτουργία των σχολείων την Τρίτη 7 Φεβρουαρίου, θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση, αφού αξιολογηθούν τα νεότερα μετεωρολογικά δεδομένα.

►Στην Παιανία, την αναστολή λειτουργίας των κοινόχρηστων αθλητικών εγκαταστάσεων και δημοτικών χώρων που παραχωρούνται σε αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της περιοχής, αποφάσισε ο Δήμος.

► Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί και στον Δήμο Καντάνου - Σελίνου, στον νομό Χανίων, εξαιτίας της κακοκαιρίας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή. Δευτέρα και Τρίτη κλειστές οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και παιδικοί - βρεφονηπιακοί σταθμοί, στον Δήμο Οροπεδίου Λασιθίου.

 

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Τηλεκπαίδευση ξανά
Την Τρίτη (07/02) και τις επόμενες ημέρες, σε όλες τις περιοχές της χώρας στις οποίες αναστέλλεται η δια ζώσης λειτουργία των σχολικών μονάδων μετά από αποφάσεις Δήμων ή Περιφερειών, τα μαθήματα θα...
Τηλεκπαίδευση ξανά
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση: Μια παρωδία με γνωστούς πρωταγωνιστές!
Χιλιάδες είναι οι εκπαιδευτικοί που με αίσθημα ανθρώπινης και παιδαγωγικής λογικής και αξιοπρέπειας πήραν αποφάσεις με το όνομα και την υπογραφή τους, να μην συναινέσουν στην παρωδία του υπουργείου.
Κλειστά σχολεία και τηλεκπαίδευση: Μια παρωδία με γνωστούς πρωταγωνιστές!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Στα σχολεία που παραμένουν κλειστά δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση
Δε θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση την Τρίτη (25 Ιανουαρίου) στα σχολεία που παραμένουν κλειστά εξαιτίας της κακοκαιρίας, αναφέρει νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας. Επίσης, δεν θα διενεργηθούν σελφ...
Στα σχολεία που παραμένουν κλειστά δεν θα πραγματοποιηθεί τηλεκπαίδευση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Διάλειμμα» στην τηλεκπαίδευση 24 Δεκεμβρίου και βλέπουμε...
Αν κι είναι νωρίς για αποφάσεις σχετικά με το μοντέλο που θα ακολουθηθεί στην εκπαίδευση μετά τις γιορτές, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον προγραμματισμό των μαθημάτων, καθώς πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.
«Διάλειμμα» στην τηλεκπαίδευση 24 Δεκεμβρίου και βλέπουμε...

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας