Άλλη μια «εξοργιστική» καταγγελία από εκπαιδευτικό που εργάζεται σε ιδιωτικό νηπιαγωγείο της Πεύκης, όπου «καταπατούνται, όχι μόνο η εκπαιδευτική και εργασιακή νομιμότητα, αλλά στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα της εκπαιδευτικού», φέρνει στο προσκήνιο η ΟΙΕΛΕ.
Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, η εκπαιδευτικός καταγγέλλει, μεταξύ άλλων, λεκτική βία από τον εργοδότη κατά τη διάρκεια του μαθήματος, υποχρεωτική και παράνομη εργασία 8 ωρών (χωρίς να καταβάλλονται υπερωρίες), καθώς και υποχρεωτική συνοδεία σχολικών λεωφορείων (χωρίς αμοιβή). Η εκπαιδευτικός καταγγέλλει ακόμα και καθάρισμα και σφουγγάρισμα πάγκων, πατώματος και τουαλετών, αλλά και ψώνια του σχολείου στο σούπερ μάρκετ.
Όπως αναφέρει η ΟΙΕΛΕ, η εκπαιδευτικός διαμαρτυρήθηκε για τις τραγικές συνθήκες εργασίας και το συνεχές bullying που δεχόταν από τον ιδιοκτήτη του νηπιαγωγείου και αντιμετωπίζει πλέον τον άμεσο κίνδυνο απόλυσης.
Από την πλευρά της, η Ομοσπονδία θα ενημερώσει το Υπουργείο Παιδείας και την αρμόδια Διεύθυνση Εκπαίδευσης για το ζήτημα αυτό, ενώ τονίζει με νόημα πως «όσο η πολιτεία θα παραμένει απαθής, η κατάσταση στα ιδιωτικά νηπιαγωγεία θα ξεφεύγει πέρα από κάθε έλεγχο».
