• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  5°C 2.8°C / 6.2°C
  2 BF
  86%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  -1°C -2.9°C / 1.3°C
  3 BF
  49%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.0°C / 10.7°C
  3 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  -1°C -1.1°C / -1.1°C
  1 BF
  80%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / 0.7°C
  2 BF
  59%
 • Βέροια
  Αραιές νεφώσεις
  -1°C -2.7°C / 0.7°C
  1 BF
  70%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -6°C -5.6°C / -4.3°C
  5 BF
  50%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 3.5°C / 7.9°C
  2 BF
  91%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.8°C / 12.5°C
  2 BF
  79%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 1.9°C / 4.9°C
  3 BF
  75%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  10°C 7.2°C / 12.4°C
  5 BF
  76%
 • Σκόπελος
  Χιονοπτώσεις
  1°C 1.2°C / 4.6°C
  6 BF
  70%
 • Κεφαλονιά
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  10°C 9.7°C / 9.7°C
  5 BF
  65%
 • Λάρισα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.5°C / 1.9°C
  3 BF
  55%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 1.5°C / 3.4°C
  1 BF
  90%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 9.8°C / 11.8°C
  2 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 3.0°C / 6.4°C
  2 BF
  84%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -1.7°C / -0.1°C
  2 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -1°C -1.9°C / 1.4°C
  1 BF
  53%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  -5°C -5.2°C / -5.2°C
  2 BF
  79%
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Είδες οι ηλεκτρονικές εκλογές; Οι ψήφοι περισσότεροι... από τους ψηφίσαντες!

 • A-
 • A+
Ένα απίστευτο γεγονός καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας (ΠΟΣΥΠ) που αφορά στις ηλεκτρονικές εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων στο ΚΥΣΔΙΠ και στα 13 ΠΥΣΔΙΠ, αφού σύμφωνα με την καταγγελία καταγράφηκαν περισσότεροι ψήφοι από τους ψηφίσαντες, όπως κοινοποιήθηκε από την «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς», η οποία είχε αναλάβει και την διεξαγωγή.
 
Παράλληλα, οι εκλογές διεξήχθησαν με την χορήγηση λευκών ψηφοδελτίων και στις περισσότερες κάλπες με την ψήφιση και την καταμέτρηση λευκών ψηφοδελτίων γεγονός που δεν προβλέπεται από τον σχετικό Νόμο αλλά και από την σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας (131582/Γ2/18-10-2021) για τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπου ρητώς αναφέρεται: «Λευκά ψηφοδέλτια δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Ψηφιακή Κάλπη Ζευς» από τη μία δήλωσε ότι δεν κατανόησε την κείμενη νομοθεσία για την μη πρόβλεψη λευκής ψήφου και από την άλλη αποποιείται κάθε ευθύνη για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και επισημαίνει ότι, «το σύνολο της διεξαγωγής και της εξαγωγής των αποτελεσμάτων, πραγματοποιείται και τελεί υπό την αποκλειστική ευθύνη της διεξάγουσας αρχής, δηλαδή του υπουργείου Παιδείας».
 
Να σημειωθεί ακόμα ότι στις ηλεκτρονικές εκλογές σημειώθηκε μαζική ΑΠΟΧΗ των διοικητικών υπαλλήλων από την ηλεκτρονική ψηφοφορία, σε ποσοστά του 90%, για την εκλογή των αιρετών εκπροσώπων  στα Υπηρεσιακά μας Συμβούλια ΚΥΣΔΙΠ και ΠΥΣΔΙΠ. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα όπου στην ηλεκτρονική ψηφοφορία του ΠΥΣΔΙΠ Δυτικής Μακεδονίας, όπου από τους 104 εγγεγραμμένους υπαλλήλους, ψήφισε μόνον ο ένας.
 
Η ΠΟΣΥΠ με επιστολή της στην υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ζητά να ακυρώσει την διεξαχθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία στο σύνολο της, ως παράτυπη και παράνομη.
 
Παρόλα αυτά, η απάντηση της υπουργού ήρθε άμεσα,  καθώς με απόφαση της ορίστηκαν ήδη οι νέοι αιρετοί εκπρόσωποι του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Διοικητικού Προσωπικού (Κ.Υ.Σ.ΔΙ.Π.) στο υπουργείο Παιδείας!
 
 

Η επιστολή της ΠΟΣΥΠ:

 

κ. Υπουργέ,

Έπειτα από την γνωστοποίηση στην ΠΟΣΥΠ  των πρακτικών των εφορευτικών επιτροπών της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας της 29ης Οκτωβρίου διαπιστώσαμε ότι η διεξαχθείσα ψηφοφορία, όπως σας είχαμε δηλώσει και από την πρώτη ημέρα, είναι παράνομη!

Όλη η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας διεξήχθη με την χορήγηση λευκών ψηφοδελτίων από την ¨Ψηφιακή Κάλπη Ζευς¨ και στις περισσότερες κάλπες με την ψήφιση και την καταμέτρηση λευκών ψηφοδελτίων (ΚΥΣΔΙΠ 30 Λευκά, ΠΥΣΔΙΠ: Κ. Μακεδονία, Δυτ. Ελλάδα, Στερεά Ελλάδα, Πελοπόννησο, Θεσσαλία, Αττική, Κρήτη,..παντού) γεγονός που δεν προβλέπεται από τον σχετικό Νόμο αλλά και από την δική σας ρητή αναφορά στην εγκύκλιο 131582/Γ2/18-10-2021για τις προϋποθέσεις διεξαγωγής των εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία, όπου ρητώς αναφέρεται: «Λευκά ψηφοδέλτια δεν προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία».

Όπως μας δηλώθηκε από την ¨Ψηφιακή Κάλπη Ζευς¨ δεν κατανοήθηκε η κείμενη νομοθεσία για την μη πρόβλεψη λευκής ψήφου και συνεπώς επέτρεψε την υποβολή της, κι έτσι διευκολύνθηκε η  παράνομη ψηφοφορία!

Επίσης αποποιείται κάθε ευθύνη για τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας και επισημαίνει ότι ¨το σύνολο της διεξαγωγής και της εξαγωγής των αποτελεσμάτων, πραγματοποιείται και τελεί υπό την αποκλειστική ευθύνη της διεξάγουσας αρχής, δηλαδή του υπουργείου Παιδείας!

Επίσης πώς να χαρακτηρίσει κανείς την διεξαχθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία με την  διαλογή και καταμέτρηση, σε πολλές ψηφιακές κάλπες (Ιονίων Νήσων, Ανατ. Μακεδονίας – Θράκης, Αττικής, Βορίου Αιγαίου, Στερεάς Ελλάδος, και αλλού που λόγω ύπαρξης συνδυασμών δεν ανιχνεύτηκε), περισσοτέρων ηλεκτρονικών ψηφοδελτίων από τους ψηφίσαντες, παρά μόνον παράνομη και άκυρη!

Τα σχετικά πρακτικά των Επιτροπών αγγίζουν το όριο της φαιδρότητας, καταγράφοντας ψήφους που καταμετρήθηκαν περισσότερες από τους ψηφίσαντες και όπως τους κοινοποιήθηκαν από την ¨Ψηφιακή Κάλπη Ζευς¨, η οποία φέρει και την ευθύνη! Επιπλέον σε καμία ψηφιακή κάλπη δεν βρέθηκε ούτε ένα άκυρο ψηφοδέλτιο, γεγονός που είναι χαρακτηριστικό για την αξιοπιστία της ψηφοφορίας, το πληροφοριακό σύστημα δεν τα εντόπισε, διότι υπήρχε λάθος παραμετροποίηση του!

Τέλος τοποθετείστε εσείς σε όποια κατηγορία θέλετε την ηλεκτρονική ψηφοφορία του  ΠΥΣΔΙΠ Δυτικής Μακεδονίας, στην οποία από 104 εγγεγραμμένους υπαλλήλους, ψήφισε μόνον ένας (1) συνάδελφος!  Αλήθεια θα επικυρώσετε αυτή την ψηφοφορία;

Κ. Υπουργέ,

Το Υπουργείο έχει υποβάλλει στην ΕΔΥΤΕ αίτημα επαναληπτικής ψηφοφορίας για τις ηλεκτρονικές κάλπες των Ιονίων Νήσων και της Στερεάς Ελλάδος, θα το πράξει και για τις άλλες, κατά τρόπο επίσης  παράνομο και καταχρηστικό,  διότι δεν υπάρχει καμία τέτοια πρόβλεψη, στο Νόμο (ΦΕΚ944 τΒ/2021) και στην σχετική ΚΥΑ ΔΙΔΑΔ/Φ.37,21,/1301/οικ. 7022/20-04-2021 για την ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η μόνη πρόβλεψη που υπάρχει για επαναληπτική ηλεκτρονική ψηφοφορία αφορά ρητά  «σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας ή /και αντικειμενικής αδυναμίας τεχνικής ή άλλης, διαπιστώνεται από την Εφορευτική Επιτροπή η αδυναμία να πραγματοποιηθεί ή να περατωθεί η διαδικασία της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας...». Όχι όμως για προφανώς παράνομες περιπτώσεις όπου βρέθηκαν περισσότερες ψήφοι από τους ψηφίσαντες.

Επιπρόσθετα πάλι στο Νόμο και στη σχετική ΚΥΑ προβλέπεται «Στην περίπτωση αυτή συντάσσεται σχετικό πρακτικό πλήρως αιτιολογημένο με το σύνολο των πραγματικών περιστατικών, ....».Στην περίπτωση μας και πραγματοποιήθηκε και περατώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία και από καμία  εφορευτική επιτροπή δεν συντάχθηκε τέτοιου είδους πρακτικό. Όλα τα προβλήματα αφορούν στην άστοχη λειτουργία του συστήματος της ¨Ψηφιακής Κάλπης Ζευς¨, στην πρόσφατη ηλεκτρονική ψηφοφορία, γεγονός  που είναι αδύνατον να έχει προβλεφθεί από τον νομοθέτη.

Τέλος για την δυνατότητα διεξαγωγής επαναληπτικών εκλογών με ηλεκτρονική ψηφοφορία στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των εκπαιδευτικών, χρειάστηκε να νομοθετήσετε ειδική διάταξη νόμου (ΦΕΚ τΒ΄4758/2020, άρθρο 5), ενώ «δυστυχώς» για την δική μας εκλογική διαδικασία δεν το προβλέψατε!

Εκείνο πάντως που μας εντυπωσιάζει είναι η απόρριψη των ενστάσεων των υποψηφίων για ακύρωση της διαδικασίας ως εκπρόθεσμες, αφού μάλλον στην περίπτωση αυτή έχουμε εφαρμογή του νόμου κατά το δοκούν! Αλήθεια σε ποια διαδικασία ή σε ποια ψηφοφορία είναι εκπρόθεσμες οι ενστάσεις, υπήρχε διαδικασία, υπήρχε διαλογή, υπήρχε καταμέτρηση που να μπορούν να συμμετέχουν οι υποψήφιοι;

ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ, Ή Ο  ΝΟΜΟΣ  ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟ,  Ή ΚΑΘΟΛΟΥ!

κ. Υπουργέ,

Για όλη αυτή την παρωδία οφείλετε να ακυρώσετε την διεξαχθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία στο σύνολο της, ως παράτυπη και παράνομη. Οφείλετε να εφαρμόσετε το νόμο συνολικά, διότι θεωρούμε αδιανόητο να προσαρμοστεί ή να παρερμηνευτεί ο νόμος για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες ή να συγκαλύψει αστοχίες και αβλεψίες.

Γνωρίζοντας την βούληση των 2.500 συναδέλφων μας που απείχαν από την διαδικασία αυτή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας σε ποσοστό 90% αλλά και την απόφαση της ΠΟΣΥΠ  που έχει ζητήσει την διατήρηση της δι΄ αλληλογραφίας ψηφοφορίας και την συνέχιση της εκκρεμούς διαδικασίας με δια ζώσης ψηφοφορία,

Σας καλούμε να ακυρώσετε στο σύνολο της την διεξαχθείσα ηλεκτρονική ψηφοφορία, να διατηρήσετε την δι΄ αλληλογραφίας ψηφοφορία, να σεβαστείτε την άποψη των υπαλλήλων του Υπουργείου οι οποίοι ξεκάθαρα σας δήλωσαν την επιθυμία τους, να κατανοήσετε τις θέσεις της ΠΟΣΥΠ οι οποίες δεν εδράζονται σε ιδεοληψίες ή κομματικές στοχεύσεις, να αποκαταστήσετε το κλίμα εμπιστοσύνης και να ορίσετε άμεσα την ημερομηνία διεξαγωγής της εκκρεμούς εκλογικής διαδικασίας με δια ζώσης ψηφοφορία, διότι πλέον μόνον  αυτή η διαδικασία προβλέπεται από το νόμο,  για την ανάδειξη των αιρετών μας εκπροσώπων στο ΚΥΣΔΙΠ και στα 13 ΠΥΣΔΙΠ.

Η ευθύνη και η απόφαση είναι δική σας!

 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
«Γιατί επώνυμα αρνούμαι την παροχή τηλεκπαίδευσης στο υπό κατάληψη σχολείο μου»
Ανοιχτή Επιστολή προς τον υφυπουργό παιδείας Άγγελο Συρίγο απέστειλε εκπαιδευτικός του 3ου ΓΕΛ Κερατσινίου, εξηγώντας γιατί εναντιώνεται στην τηλεκπαίδευση ως μέσο αντιμετώπισης των μαθητικών καταλήψεων.
«Γιατί επώνυμα αρνούμαι την παροχή τηλεκπαίδευσης στο υπό κατάληψη σχολείο μου»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Το «φάντασμα» Πισσαρίδη συνεχίζει να πλανάται πάνω από τη σχολική εκπαίδευση
Πραγματικό εφιάλτη για την εκπαίδευση, τους εκπαιδευτικούς και τους εκπαιδευόμενους αποτελεί το «Σχέδιο Ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία» της λεγόμενης Επιτροπής Πισσαρίδη.
Το «φάντασμα» Πισσαρίδη συνεχίζει να πλανάται πάνω από τη σχολική εκπαίδευση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Η 10η εντολή της Εκθεσης Πισσαρίδη, η Κεραμέως και οι «συνταγές» για την εκπαίδευση
Oι περισσότεροι εκ των συντελεστών της Έκθεσης έχουν περάσει από όλες τις περιστρεφόμενες πόρτες πολιτικής, τεχνοκρατίας, βαθέως κράτους, επιχειρήσεων, Πανεπιστημίων και οικονομικών λόμπι.
Η 10η εντολή της Εκθεσης Πισσαρίδη, η Κεραμέως και οι «συνταγές» για την εκπαίδευση
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Ενώνουν τις δυνάμεις τους ΟΛΜΕ-ΔΟΕ- ΟΙΕΛΕ με συλλαλητήριο στις 15/9
Πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με πρωτοβουλία της ΔΟΕ. Στο επίκεντρο της συζήτησης ήταν τα μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων και η αναγκαιότητα να αναδειχθούν τα προβλήματα.
Ενώνουν τις δυνάμεις τους ΟΛΜΕ-ΔΟΕ- ΟΙΕΛΕ με συλλαλητήριο στις 15/9
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Με νέο Άρθρο το ΥΠΑΙΘ μετατρέπει τους διευθυντές σχολείων σε σχολάρχες!
Είναι φανερό πως η κυβέρνηση και το ΥΠΑΙΘ και με αυτή τη νέα παρέμβαση έρχεται να γυρίσει την εκπαίδευση δεκαετίες πίσω ή αλλιώς να μετατρέψει τα σχολεία σε επιχειρηματικές μονάδες και τους διευθυντές σε...
Με νέο Άρθρο το ΥΠΑΙΘ μετατρέπει τους διευθυντές σχολείων σε σχολάρχες!
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
Νέα σχολεία ή νέα συρματοπλέγματα;
Αντιδρά η εκπαιδευτική κοινότητα στη μετατροπή 50 σχολικών μονάδων σε Πρότυπα και Πειραματικά, θεωρώντας πως ανοίγουν τον δρόμο για τη δημιουργία Παιδείας πολλών ταχυτήτων.
Νέα σχολεία ή νέα συρματοπλέγματα;

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας