Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, καθώς παραλίγο να σημειωθεί σοβαρό ατύχημα σε αίθουσα σχολείου.

Συγκεκριμένα η ψευδοροφή στην αίθουσα όπου έκανε μάθημα η 6η δημοτικού κατέρρευσε και έπεσε πάνω στα θρανία.

Ωστόσο, τα παιδιά δεν βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα, καθώς η δασκάλα τους πρόλαβε να παρατηρήσει κάποιες ρωγμές στο ταβάνι και να τα καθοδηγήσει με ασφάλεια εκτός της αίθουσας προτού καταρρεύσει η οροφή.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η ανησυχία είναι έκδηλη, καθώς μόλις το καλοκαίρι το σχολείο παραδόθηκε έπειτα από συγκεκριμένες εργασίες και, πλέον, τίθεται το ζήτημα να ελεγχθούν διεξοδικά όλες οι εγκαταστάσεις.

Πηγές από το δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη αναφέρουν ότι ο δήμαρχος έδωσε αμέσως εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που πραγματοποίησε τις εργασίες μόνωσης στην συγκεκριμένη αίθουσα.

ΣΥΡΙΖΑ: Μία εικόνα χίλιες λέξεις

Το περιστατικό σχολίασε η ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, συνδέοντάς το με τη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της Παιδείας και κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αδιαφορεί για τις παιδαγωγικές και υγειονομικές συνέπειες της πανδημίας.