Το χωριό Πεύκη βρίσκεται στα ορεινά του νομού Ηλείας. Μέχρι σήμερα τα παιδιά του χωριού πήγαιναν σχολείο σε ένα γειτονικό χωριό, το Γούμερο, μιας και το δικό τους δεν μπορεί να υποστηρίξει αυτόνομη εκπαιδευτική μονάδα. Θα περίμενε κανείς ότι λόγω πανδημίας και με την τηλεκπαίδευση, που τόσο διαφημίζει το υπουργείο Παιδείας, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα γι’ αυτά, κάνοντας τα μαθήματα απ’ το σπίτι τους.
Κι όμως. Νοέμβρη μήνα τα παιδιά κάνουν μάθημα, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, στην… ψησταριά-καφενείο του χωριού και μάλιστα σε ημιυπαίθριο χώρο μιας και εκεί υπάρχει η μοναδική σύνδεση ίντερνετ. Το μάθημα γίνεται μέσω δύο… κινητών καθώς στο χωριό δεν έφτασαν ποτέ ούτε λάπτοπ αλλά ούτε και τάμπλετ απ’ αυτά που διαφημίζει το υπουργείο!
Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και τις δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό ο κοινοτάρχης της Πεύκης, ο οποίος καταγγέλλει «Έχω κάνει αίτηση να μπει ίντερνετ στο κοινοτικό γραφείο για να έρχεται και γιατρός για να γίνονται συνταγογραφήσεις απο πέρσι τον Νοέμβριο και ακάμα τίποτα».
Αντί λοιπόν η κ. Κεραμέως να επιδίδεται σε επικοινωνιακό σόου μιλώντας με παιδιά απ’ το ακριτικό Καστελόριζο για να δείξει πόσο οργανωμένο είναι το υπουργείο και το πρόγραμμά του, ας δει λίγο τι συμβαίνει όχι στα σύνορα, αλλά στην ηπειρωτική Ελλάδα, μόλις 300 χλμ. από την Αθήνα και το υπουργείο της. Κι αυτό που συμβαίνει είναι απλώς ντροπή.
*Το θέμα ανέδειξε πρώτη η εφημερίδα «Πρωινή» της Ηλείας.
