Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Μικροένταση δημιουργήθηκε μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών που είχαν συγκεντρωθεί χθες έξω από το υπουργείο Παιδείας, διαμαρτυρόμενοι για την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι φοιτητικές εστίες, όταν μία ομάδα νεαρών εισήλθε στον αύλειο χώρο του υπουργείου ζητώντας συνάντηση με τον υπουργό.

Η κινητοποίηση έληξε ύστερα από λίγη ώρα, καθώς αντιπροσωπεία φοιτητών συναντήθηκε τελικά με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου, Γιώργο Αγγελόπουλο. Οι φοιτητές επανέλαβαν τα αιτήματά τους για βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης στις φοιτητικές εστίες, πρόσληψη εργαζομένων στη σίτιση, καθώς και ικανοποίηση του συνόλου των αιτήσεων μετεγγραφών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Αγγελόπουλο, μας είπε ότι άκουσε με προσοχή τα αιτήματα των φοιτητών, τονίζοντας, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να δοθεί καμία λύση όσο το Ιδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) παραμένει κλειστό. «Τους ζητήσαμε ξανά να αποχωρήσουν από το κτίριο του Ινστιτούτου προκειμένου να δρομολογηθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους», μας λέει.

Σε νέα συνάντηση που είχαν εκπρόσωποι του Δ.Σ. του ΙΝΕΔΙΒΙΜ με τους φοιτητές που έχουν καταλάβει το κτίριο δεσμεύτηκαν μεταξύ άλλων ότι την επομένη της λήξης της κατάληψης θα προχωρήσουν στην αποκατάσταση και επισκευή των ζημιών στις εστίες, τη συνέχιση της συντήρησης και της σίτισης καθώς και την προώθηση των διαδικασιών για την προμήθεια εξοπλισμού.

«Προκειμένου να υλοποιηθούν όλα τα παραπάνω, πρέπει η νέα διοίκηση και οι εργαζόμενοι να μπορούν να λειτουργήσουν εντός του Ιδρύματος. Θα πρέπει το συντομότερο να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται και απαιτούνται από τον νόμο για την επαναλειτουργία του Ιδρύματος. Η άμεση προτεραιότητα όλων των εμπλεκομένων πρέπει να είναι η ομαλοποίηση της λειτουργίας του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, που έχει σοβαρά διαταραχτεί», διαβάζουμε στη χθεσινή ανακοίνωση του ινστιτούτου.

Τονίζεται ότι οι συμβάσεις μεταξύ ΙΝΕΔΙΒΙΜ και εργολάβων σίτισης έχουν ήδη λήξει σε αρκετές περιπτώσεις, με αρκετές λέσχες να παραμένουν κλειστές σε όλη την Ελλάδα, ενώ σειρά παίρνουν και οι υπόλοιπες λέσχες σίτισης καθώς οι εναπομείνασες συμβάσεις λήγουν σήμερα.