Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ομάδα δεκαπέντε ακροδεξιών και ρατσιστών επιχείρησαν ανεπιτυχώς να εμποδίσουν την είσοδο των προσφυγόπουλων στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ωραιοκάστρου με την τελετή υποδοχής που είχε οργανωθεί από τους δασκάλους τους, την Παρασκευή, να πραγματοποιείται κανονικά.

Έξω από το σχολείο, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση δεκάδων δημοκρατών αντιφασιστών απέναντι στους λιγοστούς ρατσιστές που υπό την ανοχή της αστυνομίας ασχημονούσαν πάνω στην πόρτα και τα κάγκελα του σχολείου.

Τα κατάπτυστα συνθήματα που ακούστηκαν καλύφθηκαν από τα παιδικά τραγούδια των παιδιών που τους υποδέχθηκαν.

Στο μεταξύ μία μέρα πριν την υποδοχή των προσφυγόπουλων το δ.σ. του συλλόγου γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου είχε σπεύσει να εκδώσει ανακοίνωση τονίζοντας ότι «για λόγους συμβολικούς καταδικάζει κάθε εκδήλωση υποδοχής που πιθανόν προγραμματίζεται να γίνει στο σχολείο» καθώς όπως υποστηρίζει κάτι τέτοιο «ενισχύει απλώς την γενικότερη προπαγάνδα που γίνεται για το θέμα αυτό»(!).

Στον αντίποδα πάντως κυκλοφόρησε δημόσια ανακοίνωση με υπογραφές πολιτών οι οποίοι τονίζουν ότι «τα προσφυγόπουλα είναι καλοδεχούμενα στο Ωραιόκαστρο» και ότι  «οι ξενοφοβικές λογικές  προσβάλλουν τις παραδόσεις  μας και τον ελληνικό πολιτισμό».