• Αθήνα
  Αίθριος καιρός
  30°C 28.2°C / 31.8°C
  2 BF
  37%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.8°C / 29.1°C
  2 BF
  43%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 31.5°C
  1 BF
  64%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 23.9°C / 25.0°C
  2 BF
  45%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 27.4°C
  4 BF
  65%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  27°C 23.5°C / 30.5°C
  1 BF
  50%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 21.5°C / 23.4°C
  2 BF
  33%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  29°C 28.5°C / 28.5°C
  2 BF
  40%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 30.2°C
  3 BF
  73%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.7°C / 25.9°C
  1 BF
  53%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  26°C 26.4°C / 27.8°C
  2 BF
  73%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  29°C 26.8°C / 28.7°C
  1 BF
  51%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.9°C / 24.9°C
  3 BF
  73%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  0 BF
  34%
 • Λαμία
  Σποραδικές νεφώσεις
  31°C 26.7°C / 31.6°C
  2 BF
  27%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  31°C 30.8°C / 30.8°C
  3 BF
  48%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  30°C 29.0°C / 31.5°C
  2 BF
  21%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 24.4°C / 26.3°C
  3 BF
  78%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 23.9°C / 27.8°C
  3 BF
  69%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  22°C 21.9°C / 21.9°C
  0 BF
  58%

Από αριστερά, ο πυρηνάρχης Νίκαιας Γ. Πατέλης, ο αρχηγός Ν. Μιχαλολιάκος και ο περιφερειάρχης Πειραιά Ι. Λαγός.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο Αρχηγός αποφασίζει, ο Πυρηνάρχης διατάσσει [VIDEO]

 • A-
 • A+

Ηταν λίγες μέρες μετά την Πρωτοχρονιά του 2013 όταν ο Χρήστος Παππάς επισκέφτηκε τον Πυρήνα της Νίκαιας της Χρυσής Αυγής και κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, η οποία καταγράφεται σε βίντεο, δεν παρέλειψε να εκθειάσει το τοπικό τάγμα εφόδου.

Αυτό που έπειτα από 8 μήνες θα δολοφονούσε τον Παύλο Φύσσα.

«Να πω ότι η Τοπική η δική σας στέκεται στην πρωτοπορία του αγώνα. Η Νίκαια, και δεν το λέω για κολακεία, όλοι οι συναγωνιστές το ίδιο είμαστε, όλοι αγωνιζόμαστε, αλλά μερικά πράγματα πρέπει να λέγονται. Η Νίκαια, λοιπόν, οι λαϊκοί μαχητές της Χρυσής Αυγής, τα παιδιά με τα παντελόνια παραλλαγής πόλης και τις μπλούζες τις μαύρες “Χρυσή Αυγή”, όπου τους ζητήθηκε να δώσουν μάχιμο “παρών”, είτε στις εκλογές, είτε σε δύσκολες καταστάσεις, Πάτρα, Κόρινθο, Αγρίνιο ήταν οι πρώτοι στη μάχη. Γι’ αυτό σας αξίζουν τα εύσημα. Ετσι να συνεχίσετε και το 2013. Γιατί αυτό σημαίνει χρυσαυγίτης», είπε ο Παππάς και στη συνέχεια δέχτηκε μια ερώτηση με μεγάλο ενδιαφέρον.

«Πιστεύουμε αρκετοί ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι πολιτικό κόμμα, αλλά είναι μια ομάδα ανθρώπων που αγαπάει την Ελλάδα και παριστάνει το πολιτικό κόμμα για να περάσει νόμιμα κάποιες αλλαγές», ανέφερε παριστάμενος υποστηρικτής της Χρυσής Αυγής.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει η απάντηση, αφού ο Παππάς επιβεβαιώνει πλήρως τον συνομιλητή του:

«Εχω ένα προνόμιο, θείο δώρο θα το έλεγα. Θέλεις η θεία πρόνοια; Θέλεις η τύχη; Θέλεις οι συγκυρίες; Να είμαι χρυσαυγίτης από τα γεννοφάσκια μου. Σε πληροφορώ λοιπόν ότι η Χρυσή Αυγή πραγματικά δεν είναι ένα πολιτικό κόμμα. Είναι λαϊκό κίνημα! Λαϊκό εθνικιστικό κίνημα. Ο όρος αυτός δεν είναι καινούργιος. Υπάρχει και αν έχεις παρακολουθήσει την εφημερίδα από τις αρχές της δεκαετίας του ’90 υπάρχει από τότε και πριν ακόμα βγει η εφημερίδα. Αυτό ήταν το όραμά μας. Να γίνει ένα λαϊκό εθνικιστικό κίνημα όπως ήδη έχει συμβεί.»

Ναι, ο όρος «λαϊκός εθνικισμός» δεν είναι καινούργιος. Δεν είναι παρά μια παράφραση της λέξης «εθνικοσοσιαλισμός» και χρησιμοποιείται από τη Χρυσή Αυγή για να αποδώσει με πιο καλυμμένο τρόπο την ίδια ιδεολογία, αυτή του ναζισμού.

Και βέβαια η Χρυσή Αυγή δεν είναι ένα «νόμιμο πολιτικό κόμμα», αλλά μια στρατιωτικά δομημένη ναζιστική οργάνωση πάνω στο πρότυπο των χιτλερικών Ταγμάτων Εφόδου, των SA, και συγκροτείται με βάση την ιεραρχία και την πειθαρχία.

Λέει λοιπόν η εγκύκλιος ότι:

« Η περαιτέρω επιτυχής πορεία του κινήματος θα εξαρτηθεί από την συμπαγή, αρραγή και καλά δομημένη οργανωτική του μορφή. Συνεπώς, από τούδε και στο εξής, όλες οι διαδικασίες θα προωθούνται μέσα από τα διοικητικά όργανα, χωρίς καμία παρέκκλιση.

Θα θεωρείται επομένως παράπτωμα και θα επισείει τις ανάλογες κυρώσεις η νοοτροπία καθώς και οι ενέργειες ελαχίστων οι οποίοι κινούνται εξωθεσμικά και χρησιμοποιούν το όνομα του Αρχηγού ή ισχυρίζονται ότι ήλθαν σε απ’ ευθείας συνεννόηση με τον Αρχηγό. Θα πρέπει να λειτουργήσουμε με τα όργανα του κινήματος σαν ένας πολιτικός απελευθερωτικός στρατός του Εθνικισμού και να εφαρμόσουμε πιστά την πάγια αρχή του στρατιωτικού δόγματος που λέγεται απαρέγκλιτη πίστη και υπακοή στην ιεραρχία.»

Την ιεραρχική αυτή δομή της ναζιστικής οργάνωσης ομολογεί με εξαιρετικά αναλυτικό τρόπο ο ίδιος ο πυρηνάρχης της Νίκαιας Γ. Πατέλης σε ομιλία του στα γραφεία του Πυρήνα Σαλαμίνας στις 21 Ιανουαρίου 2013.

Στο βίντεο από την ομιλία αυτή που φέρνει στο φως σήμερα η «Εφ.Συν.», ο Πατέλης εξηγεί ότι:

«Η ιεραρχία στον εθνικισμό είναι το άλφα και το ωμέγα. Ετσι ώστε να μην επικρατεί αναρχία. Διαφέρουμε από όλους τους άλλους και πρέπει να το καταλάβουμε όλοι μας. Ενας υποστηρικτής, δόκιμο μέλος, ή ακόμα και μέλος πρέπει να σέβεται την ιεραρχία και να αναφέρεται στους πιο πάνω από αυτόν.

Παραδείγματος χάριν στην τοπική σας ο αμέσως από πάνω σας είναι κάθε υπεύθυνος τομέα και αμέσως μετά βέβαια ο πυρηνάρχης σας. Εκεί πρέπει να αναφέρεστε σε κάθε πρόβλημα που σας απασχολεί κι έπειτα ο πυρηνάρχης στον εκάστοτε περιφερειάρχη, όπως εν συνεχεία ο περιφερειάρχης στον αρχηγό μας. Συνήθως οι ανώτεροι στις θέσεις κορυφής αποκαλούνται «προϊστάμενοι» κι έχουν περισσότερη δύναμη από τους υφιστάμενους στη βάση της δομής τους.

Η ιεραρχία επιβάλλει σεβασμό και υπακοή στον ανώτερο και κανονίζει τις μεταξύ τους υπηρεσιακές σχέσεις. Οποιος δεν μπορεί να κατανοήσει τη σοβαρότητα της λέξεως δυστυχώς δεν κάνει για τη Χρυσή Αυγή».

Η εγκύκλιος

Τον πυρηνάρχη της Νίκαιας επιβεβαιώνει εγκύκλιος της Χρυσής Αυγής που αναφέρει τι σημαίνει Τοπική Οργάνωση και ποια είναι τα καθήκοντα της Πενταμελούς Επιτροπής που τη διοικεί.

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκύκλιο, «το συμβούλιο της Τ.Ο. συνέρχεται κάθε εβδομάδα, υπό την προεδρία του Γραμματέως της (σ.σ. του Πυρηνάρχη). Καθορίζει την αγωνιστική και οργανωτική δραστηριότητα, καθώς και την επιμορφωτική και ιδεολογική ζύμωση των μελών και υλοποιεί τις εντολές της Κεντρικής Διοικήσεως».

Λέει ακόμα η εγκύκλιος ότι «κάθε πολιτική ενέργεια απαιτεί ξεχωριστό σχεδιασμό. Οι πολιτικές ενέργειες πρέπει να είναι συχνές και να γίνονται κατά τακτά διαστήματα και όχι πολλές μαζί ακολουθούμενες από μακρά σιωπή».

Τέλος «κάθε μέλος της Χρυσής Αυγής έχει καθήκον να είναι συνεπής σε όσα έργα αναλαμβάνει και να εκτελεί τα έργα αυτά με απόλυτη πειθαρχία προς τους ανωτέρους του. Σε περίπτωση παραπτώματος συνέρχεται το πειθαρχικό συμβούλιο».

Ο Πατέλης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Σαλαμίνα, τονίζει ότι η πειθαρχία είναι η βάση της Χρυσής Αυγής και «κάθε χρυσαυγίτης και χρυσαυγίτισσα οφείλει να υπακούει στους ανωτέρους του και να εκτελεί τις καθορισμένες ή άλλες διαταγές που του δίνονται και αφορούν τους κανονισμούς και τις υπηρεσίες μας, χωρίς κανένα μορφασμό ή αντιλογία. [...] Κατά τη διάρκειά σου στη Χρυσή Αυγή θα σου ζητηθεί να κάνεις αρκετά πράγματα, τα οποία μπορεί να θεωρήσεις ότι σε αδικούν ή ότι είναι παράλογα. Είσαι υποχρεωμένος όμως να υπακούσεις τις εντολές που σου δίνουν οι υπεύθυνοι σου και να τις πράξεις».

Υπάρχει, λέει, και η περίπτωση το μέλος της Τοπικής να νιώσει ότι υποβαθμίζεται ως άτομο και προσβάλλεται, οπότε τότε του δίνεται το δικαίωμα να πει το... παράπονό του στον πυρηνάρχη, αλλά σε κλειστό κύκλο για να μη δημιουργήσει εντυπώσεις στους γύρω του.

Και βέβαια υπεράνω όλων είναι ο αρχηγός, η παραβίαση των εντολών του οποίου ισοδυναμεί με προδοσία.

«Πειθαρχία είναι να σέβεσαι τις εντολές του Αρχηγού που είναι κάθετες και κατανοητές. Πολλοί όμως δεν το κάνουν. Αυτό για εμάς είναι προδοσία και απαιτείται άμεσα απομάκρυνση κάθε προδότη από τα γραφεία μας», λέει ο Πατέλης.

Γιατί η Χρυσή Αυγή λειτουργεί με την «Αρχή του Αρχηγού», το χιτλερικό Führerprinzip.

Ο πυρηνάρχης του Περάματος Περικλής Μουλιανάκης αναφέρει για «τη δημοκρατία τους» σε ομιλία του στις 3.12.2012 ότι είναι «ένα ξενόφερτο κοινοβουλευτικό σύστημα, από την Αγγλία πιο συγκεκριμένα, το οποίο όπου κι αν εφαρμόστηκε έχει αποτύχει. Εγώ αυτό που ξέρω προσωπικά, και όχι μόνο εγώ προσωπικά, όλος ο νοήμων ελληνικός πληθυσμός ξέρει, ότι αν προόδευσε αυτός ο τόπος, προόδευσε όταν είχε αυτοκράτορες, βασιλείς, που εν πάση περιπτώσει διεπόταν από την Αρχή του ενός, κι όταν είχαμε λαϊκό κράτος».

Πάνω απ’ όλα ο αρχηγός

Εκείνη την ημέρα κεντρικός ομιλητής στα γραφεία του Πυρήνα του Περάματος δεν είναι άλλος από τον Πατέλη, ο οποίος περιγράφει ότι η ιεραρχία εκπορεύεται από τον ίδιο τον αρχηγό:

«Αν δεν υπάρχει πειθαρχία δεν υπάρχει ιεραρχία. Και για να υπάρχει ιεραρχία πρέπει να σέβεσαι τον ανώτερό σου. Ο ανώτερός σου είναι ο αρχηγός σου.

Ομως αν δεν σέβεσαι τον πυρηνάρχη σου, στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν σέβεσαι και τον αρχηγό σου. Και αυτό γιατί το να είναι ένας συναγωνιστής στη θέση να διοικεί τα γραφεία π.χ. ο Περικλής (Μουλιανάκης), εμπνέει την εμπιστοσύνη του αρχηγού και δεν έχει μπει κατά λάθος. Στη Χρυσή Αυγή δεν γίνεται τίποτα κατά λάθος!», λέει ο επικεφαλής του τάγματος εφόδου, που το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου 2013 θα συγκεντρωθεί στα γραφεία της Νίκαιας και θα επιτεθεί σε μια παρέα νέων έξω από την καφετέρια «Κοράλλι». Το βράδυ που θα δολοφονηθεί ο Παύλος Φύσσας.

Ο Πατέλης κλείνει την ομιλία του στο Πέραμα με μια προτροπή:

«Να δείξουμε ότι η φυλή μας ανήκει σε υψηλά επίπεδα και όχι στα κατώτερα στρώματα υποβαθμισμένων ανθρωπόμορφων τεράτων. Ετσι τους έχω ονομάσει τουλάχιστον εγώ. Οποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

Και για όποιον δεν κατάλαβε, αυτός που φροντίζει να κάνει ξεκάθαρα τα πράγματα είναι ο Μουλιανάκης:

«Είμαστε Ελληνες εθνικιστές, Ελληνες εθνικοσοσιαλιστές, και μη σας τρομάζουν αυτές οι λέξεις, και μ’ αυτή την ιδεολογία πορευόμαστε».

Είναι η ιδεολογία που κατηγοριοποιεί τους ανθρώπους σε «Αριους κατά το αίμα» και «υπανθρώπους». Είναι η κοσμοθεωρία του ναζισμού.

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο Αρχηγός «κάρφωσε» τους πάντες και «καρφώθηκε»
Ο Φίρερ «κάρφωσε» χωρίς περιστροφές Λαγό και Νίκαια και επέμεινε στο ψέμα πως έμαθε για τη δολοφονία το επόμενο πρωί ● Αστείες δικαιολογίες για τις ενοχοποιητικές δηλώσεις, τις οποίες χαρακτήριζε... «σχήμα...
Ο Αρχηγός «κάρφωσε» τους πάντες και «καρφώθηκε»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Ο άνθρωπος του Αρχηγού πίσω από όλα
Ο ρόλος του Ιωάννη Λαγού, στην οργάνωση και καθοδήγηση της δράσης των ταγμάτων εφόδου, η εμπλοκή του στις αιματηρές και δολοφονικές επιθέσεις και η ιδιαίτερη σχέση του με τον Μιχαλολιάκο.
Ο άνθρωπος του Αρχηγού πίσω από όλα
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Εχουμε πλήρη εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ του φόνου του Παύλου»
Στην πέμπτη επέτειο της δολοφονίας του Παύλου, η «Εφ.Συν.» συναντά τη Χρύσα Παπαδοπούλου και την Ελευθερία Τομπατζόγλου, συνηγόρους της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, και τους ζητάει να περιγράψουν τα...
«Εχουμε πλήρη εικόνα για το τι συνέβη το βράδυ του φόνου του Παύλου»
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Πώς οργανώθηκε η δολοφονία
Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας συγκεντρώθηκε έξω από τα γραφεία του τοπικού πυρήνα και με μοτοσικλέτες και αυτοκίνητα κατευθύνθηκε προς το Κερατσίνι και την καφετέρια «Κοράλλι». Στόχος των χρυσαυγιτών ήταν μια...
Πώς οργανώθηκε η δολοφονία
Η ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
«Δεν ξέρει γιατί δικάζεται» - Αναβολή ζήτησε η υπεράσπιση Μιχαλολιάκου
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρόντες 16 από τους 26 πρωτόδικα καταδικασθέντες στη δίκη σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Η δική διακόπηκε για τις 6 Ιουλίου.
«Δεν ξέρει γιατί δικάζεται» - Αναβολή ζήτησε η υπεράσπιση Μιχαλολιάκου

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας