Την παρουσία δικαστικού λειτουργού κατά την εξέταση των προστατευόμενων μαρτύρων σε χώρο της ΓΑΔΑ ζήτησαν χθες από το δικαστήριο οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Η εξέλιξη αυτή αποτέλεσε ακόμη ένα εμπόδιο στην έναρξη των καταθέσεων των προστατευόμενων μαρτύρων, οι οποίοι θα βρίσκονται στη ΓΑΔΑ και η φωνή τους θα μεταδίδεται με αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά μέσω ηχητικής εγκατάστασης που έχει τοποθετηθεί για τον λόγο αυτό στη δικαστική αίθουσα των Γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού.
Το αίτημα προς το δικαστήριο υπέβαλε αρχικά η υπεράσπιση Μιχαλολιάκου (Τάκης Μιχαλόλιας), αιτούμενος την παρουσία δικαστικού λειτουργού ή εισαγγελικού λειτουργού στον τόπο όπου καταθέτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες ώστε να εξασφαλίζονται οι δικαστικές εγγυήσεις ότι «δεν θα δίνονται υποβολιμαίες απαντήσεις και ότι δεν θα υπάρχει άλλο πρόσωπο μέσα στον χώρο…».
Ακολούθησε η συνήγορος υπεράσπισης του πρώην βουλευτή Στάθη Μπούκουρα, Βάσω Πανταζή, η οποία ζήτησε να παρίστανται στο ειδικό δωμάτιο της ΓΑΔΑ αναπληρωματικά μέλη του δικαστηρίου καθώς και την παρουσία όσων δικηγόρων το επιθυμούν.
Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να παρίσταται δικαστής από την παρούσα σύνθεση κατά τη διάρκεια της κατάθεσης, χωρίς όμως τη μετάδοση εικόνας. Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του αύριο, που θα συνεδριάσει στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών.
