Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Και τρίτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

Στάσεις εργασίας στα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΑ | ΕUROKINISSI / ΒΑΪΟΣ ΧΑΣΙΑΛΗΣ

Και τρίτο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης

  • A-
  • A+

Επιμένουν οι ελληνικές δικαστικές αρχές στην παρουσία του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens στην Ελλάδα, Μιχάλη Χριστοφοράκου, εν όψει της δίκης για την υπόθεση των μαύρων ταμείων του γερμανικού κολοσσού στη χώρα μας στις 24 του Φλεβάρη.

Η Εισαγγελία Εφετών της Αθήνας έχει εκδώσει από το περασμένο καλοκαίρι σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου και νέο ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης -το τρίτο κατά σειρά- σε μια ύστατη προσπάθεια να φέρει τον κατηγορούμενο προκειμένου να δικαστεί για τα αδικήματα της δωροδοκίας και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρώην ισχυρός άνδρας της Siemens εν Ελλάδι φυγοδικεί χάρη στη δεύτερη υπηκοότητά του, τη γερμανική, αφού στο παρελθόν οι γερμανικές αρχές αρνήθηκαν την έκδοσή του με το σκεπτικό ότι η Γερμανία δεν εκδίδει πολίτες της σε άλλες χώρες.

Παράλληλα, έχει δικαστεί εκεί για τα αδικήματα που σχετίζονται με την υπόθεση της Siemens στη Γερμανία, όπου έμεινε ένα μικρό διάστημα στη φυλακή ενώ κατέβαλε και πρόστιμο 350.000 ευρώ.

Πάντως, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, βάσει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμεί σε βάρος του από τις ελληνικές αρχές, δεν μπορεί να μετακινηθεί εκτός των γερμανικών συνόρων καθώς ενδέχεται να συλληφθεί σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα.

Τέλος, σημειώνεται ότι το πρώτο ένταλμα για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο εξεδόθη αμέσως μετά τη διαφυγή του το 2007 από τον τότε τακτικό ανακριτή Ν. Ζαγοριανό, ενώ το δεύτερο από την εφέτη ειδική ανακρίτρια Μ. Νικολακέα.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δραπέτευσε ο Οσβαλντ
Αφαντος είναι από χθες το μεσημέρι ο Ελβετός τραπεζίτης Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ που εμπλέκεται στα «μαύρα ταμεία» της Siemens και κατηγορείται και για...
Δραπέτευσε ο Οσβαλντ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Στη φυλακή η μαφία του φαρμάκου
Προφυλακιστέοι 6 από τους συνολικά 21 συλληφθέντες ● ομόφωνα ελεύθερος ο ένας γιατρός • Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 70χρονος Αιγύπτιος εμφανίζεται να...
Στη φυλακή η μαφία του φαρμάκου
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
«Θα είχα ικανό τον Χριστοφοράκο να με δολοφονήσει»
«Θα είχα ικανό τον Μιχάλη Χριστοφοράκο να οργανώσει μια δολοφονική απόπειρα σε βάρος μου» υποστήριξε η πρώην γραμματέας τού άλλοτε πιο ισχυρού άντρα...
«Θα είχα ικανό τον Χριστοφοράκο να με δολοφονήσει»
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Η Siemens «καίει» τρεις εισαγγελείς
Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου παραπέμπει η εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, τρεις εισαγγελικούς λειτουργούς, καθώς...
Η Siemens «καίει» τρεις εισαγγελείς