Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συνεχίστηκαν χθες στη δίκη του «Noor One» οι πιεστικές ερωτήσεις των συνηγόρων προς την κατηγορούμενη πλοιοκτήτρια Κ. Αλεξανδρή (σύζυγο του επίσης κατηγορουμένου πλοιοκτήτη Π. Καλαφάτη), αφού είχε ολοκληρώσει την απολογία της.

Αμέσως μετά απολογήθηκε ο Κ. Καρτσώνης, οδηγός του φορτηγού μεταφοράς (του κρυμμένου φορτίου σε τσάντες και σακιά με πέλετ) και ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί.

Η Κ. Αλεξανδρή χρειάστηκε να επαναλάβει πολλές φορές ότι τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της αρχικά είχαν την τακτική να μην αναφέρουν το όνομα του Α. Κοτσώνη, αφενός διότι τυπικά δεν εμφανιζόταν το όνομά του σε έγγραφα του πλοίου και αφετέρου διότι πίστευαν ότι ήταν ο μόνος που μπορούσε, αν ήθελε, να τους βοηθήσει υποδεικνύοντας τον -κατά τον ισχυρισμό τους- πραγματικό ναυλωτή Γ. Μπουρδούβαλη.

Τέλος, επανέλαβε ότι δεν γνώριζε φυσικά αν ο Α. Κοτσώνης ήταν ή όχι αθώος.

Δημοσιογραφία και «μεροκάματα»

Οι Ι. Ηρειώτης και Τ. Μιχαλόλιας (συνήγοροι του Α. Κοτσώνη) επικαλέστηκαν χθες νέο δημοσίευμα του αστυνομικού συντάκτη Β. Λαμπρόπουλου (5/3/2016), σύμφωνα με το οποίο οι αγοραστές και οι προμηθευτές του φορτίου είναι γνωστοί και είναι σε κάθε περίπτωση αλλοδαποί και συγκεκριμένα Τούρκοι.

Οπως επαναλαμβάνει ο συντάκτης σε σειρά δημοσιευμάτων, υπάρχει προστατευόμενος μάρτυρας που καταθέτει μέχρι και ονόματα αλλοδαπών που κατά βάση εμπλέκονται με την τουρκική μαφία, ενώ κάνει λόγο και για 4 (πλέον) φόνους που σχετίζονται με την υπόθεση.

◾ Ι. Ηρειώτης: Ο Λαμπρόπουλος λέει ποιοι είναι οι ένοχοι, πώς είναι δυνατόν να μην το γνωρίζει αυτό το δικαστήριο; Τι δουλειά έχει ο πελάτης μου με αυτούς; Σας τα είχε πει κι ο Λυκουρέζος με αφορμή προηγούμενο άρθρο του Β. Λαμπρόπουλου. Δεν θα την πληρώσει ο πελάτης μου, αυτοί ήταν οι αγοραστές και τέλος.

⧫ Τ. Μιχαλόλιας: Μέσω κατευθυνόμενων δημοσιευμάτων γίνεται προσπάθεια να επηρεαστεί η κρίση σας. Τώρα που υπάρχει από τα ξημερώματα του Σαββάτου αυτό το δημοσίευμα που αποδεικνύει την αθωότητα του Κοτσώνη οφείλετε να το λάβετε κι αυτό υπόψη. Η άλλη δημοσιογραφία είναι στρατευμένη, βγάζουν έτσι τα… μεροκάματα.

◾ Ι. Ηρειώτης: Μας πυροβολούν κάποιοι συγκεκριμένοι και κάποιοι που νομίζουν ότι είναι άγνωστοι. Τους ξέρουμε!

Οι ερωτήσεις συνεχίστηκαν και οι συνήγοροι του Α. Κοτσώνη εντόπισαν διαφορές σε σημαντικές ημερομηνίες που υπάρχουν στη σειρά καταθέσεων του ζεύγους των πλοιοκτητών, παρατηρώντας ότι ενώ η Κ. Αλεξανδρή μιλάει για συνδιαχείριση με τον Κοτσώνη, ο σύζυγός της έχει καταθέσει ότι μόνος αυτός ήταν ιδιοκτήτης και διαχειριστής του πλοίου.

«Ηταν ο μόνος που είχε επαφή με τον Μπουρδούβαλη, ο μόνος που θα μπορούσε να πάρει τα χαρτιά (το ναυλοσύμφωνο) και να μας βοηθήσει. Αν το πλοίο πιανόταν μεσοπέλαγα, μόνο εμάς θα έβαζαν στη φυλακή, που τα ονόματά μας ήταν γραμμένα στα χαρτιά του πλοίου», απάντησε η Κ. Αλεξανδρή.

Η Κ. Αλεξανδρή επανέλαβε τον ισχυρισμό της ότι για όλα ήταν ενήμερος ο Α. Κοτσώνης, ότι ήταν ο μόνος που επικοινωνούσε με τον Μπουρδούβαλη.

Ο Α. Κοτσώνης, τέλος, την ενημέρωσε ότι (εφόσον δεν υπήρχαν φορτία) του είχε προτείνει ο Μπουρδούβαλης να ναυλώσουν κάποιοι το πλοίο για μεταφορές στη Λιβύη.

◾ Ι. Ηρειώτης: Τότε γιατί ο Κοτσώνης ζήτησε να μείνει το καράβι στο Ντουμπάι;

● Κ. Αλεξανδρή: Δεν το είπε σε μένα αυτό, το είχε πει στον Μπουρδούβαλη. Εκείνος έκανε τη συμφωνία μαζί του να ναυλωθεί το πλοίο για να έρθει στην Ελλάδα. Εγώ δεν ξέρω ούτε ποιος έφερε τα ναρκωτικά ούτε ποιος τα πλήρωσε. Θα μας έδινε 40.000 ευρώ ναύλο που μετά έγιναν 30.000 και θα πλήρωνε και τις επισκευές του πλοίου. Δεν κατάλαβα όμως ποτέ γιατί ο Μπουρδούβαλης συνεχώς προσπαθούσε να αποδείξει ότι το πλοίο ήταν ιδιοκτησία Φάρου.

Εδωσε ονόματα ο ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί

Στη συνέχεια απολογήθηκε ο κατηγορούμενος Κ. Καρτσώνης. Είναι ο άνθρωπος που μετέφερε με το φορτηγό του το φορτίο του πλοίου, ήταν ιδιοκτήτης της αποθήκης στο Κορωπί, ήταν εκείνος που μετέφερε με το φορτηγό του τις «τσάντες» στη βίλα Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη, ενώ μετέφερε και τα σακιά με το πέλετ (μέσα στα οποία υπήρχε μεγάλη ποσότητα ηρωίνης) από το βενζινάδικο προς τη βίλα.

Τέλος, ήταν εκείνος που υπέδειξε στους λιμενικούς την κρυψώνα με την τελευταία ποσότητα της ηρωίνης, την οποία έκρυψε βιαστικά ο ίδιος με εντολή Γιαννουσάκη μόλις εκείνος συνελήφθη.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε το πώς αρχικά τον ενέπλεξε ο Γιαννουσάκης για μια δήθεν εταιρεία που θα δημιουργούσαν με σκοπό την παραλαβή σκραπ (σίδερα από διάλυση πλοίων) και για την ανάγκη ενοικίασης της μεγάλης αποθήκης που διέθετε ο ίδιος στο Κορωπί.

Κατέθεσε τη δική του εκδοχή για όλη τη φάση της επιχείρησης μεταφοράς των φορτίων και τη δική του εμπλοκή στις διάφορες φάσεις, τονίζοντας ότι αρχικά του μίλησε ο εφοπλιστής για «χόρτο» και στο τέλος κατάλαβε πια ότι επρόκειτο για ηρωίνη.

Ο Κ. Καρτσώνης στην απολογία του αναφέρθηκε στα πρόσωπα που συνάντησε στις διάφορες επίμαχες «φορτοεκφορτώσεις», κατονομάζοντας ως παρόντες τον Μ. Γιαννουσάκη, τον Σ. Λάγιο, τον (δολοφονημένο φυγόδικο) Σαχίντ, τον Ιρανό Μπόνιαντ και τον Β. Κουρούβανη.

Ο συνήγορος του Β. Κουρούβανη, Π. Σαράκης, φανερά εκνευρισμένος διαμαρτυρήθηκε για τον λόγο που τόσο ο Καρτσώνης όσο και λίγες ημέρες πριν ο Λάγιος αναφέρθηκαν ξαφνικά στην παρουσία του πελάτη του.

Τον κάλεσε να δηλώσει αν και πότε είχε πάει στην Τουρκία, πράγμα που ο κατηγορούμενος αρνήθηκε.

«Να ανοίξουν οι λογαριασμοί της οικογένειάς του, υπάρχουν βρόμικες συναλλαγές. Ποιος τον βάζει και ποιον καλύπτει, που έχει μεγάλη σχέση με την υπόθεση της ηρωίνης», διερωτήθηκε ο Π. Σαράκης.

Τη διαφοροποίηση αυτή των καταθέσεων εντόπισε με ερωτήσεις και η πρόεδρος του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Ο Καρτσώνης δήλωσε ότι είχε πρόβλημα με τον προηγούμενο συνήγορό του, ο οποίος κατά τη γνώμη του δεν τον συμβούλευε σωστά και άφησε υπόνοια ακόμα και για χρηματισμό του.

Στο σημείο αυτό οι συνήγοροι του Μ. Γιαννουσάκη υπέβαλαν αίτημα να κληθεί ο δικηγόρος να καταθέσει.

Ο Κ. Καρτσώνης αναφέρθηκε στο πόσο φοβήθηκε και πανικοβλήθηκε μέχρι που τελικά αναγκάστηκε να κρύψει την τελευταία ποσότητα, αφού πλέον είχε ήδη συλληφθεί ο Μ. Γιαννουσάκης.

Η δίκη συνεχίζεται την επόμενη Τρίτη.

! Ο δαίμων του Τυπογραφείου «χτύπησε» το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Εφ.Συν.» και απέδωσε στη θέληση του δικαστηρίου την έκκληση να ληφθούν υπόψη στοιχεία από δημοσιεύματα, έκκληση την οποία -όπως είναι εύλογο- έκαναν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων και όχι η έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.