Nα ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση έγκρισης των περιβαλλοντικών όρων εκσυγχρονισμού του συγκροτήματος «Αστέρια Γλυφάδας», ζητούν με προσφυγή τους από το Συμβούλιο της Επικρατείας επτά κάτοικοι της Γλυφάδας, ανάμεσα τους και δύο δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου.
Σύμφωνα με τους προσφεύγοντες η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων είναι μη νόμιμη καθώς εγκρίθηκε από τον γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής, ενώ αυτό έπρεπε να γίνει από τον υπουργό Περιβάλλοντος.
Μεταξύ άλλων, αναφέρουν, ότι με την μελέτη νομιμοποιήθηκαν αυθαίρετες εγκαταστάσεις μέσα σε δασική έκταση, ενώ έγιναν πολλαπλές αυθαίρετες υπερβάσεις του ορίου δόμησης και αυθαίρετες αλλαγές στις χρήσεις των ακινήτων.
Πιο συγκεκριμένα οι κάτοικοι υποστηρίζουν ότι η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων είναι παράνομη, καθώς αγνοεί τον δασικό χαρακτήρα της περιοχής, ενώ παράλληλα λησμονεί ότι η «τεχνητή δασική φυτεία» που υπάρχει στην έκταση της επίμαχης περιοχής απολαύει της ίδιας συνταγματικής προστασίας όπως και αυτή της δασικής, σύμφωνα με την νομολογία του ΣτΕ. Κατά συνέπεια, οποιεσδήποτε νομιμοποιήσεις αυθαιρέτων έγιναν στο τμήμα αυτό, είναι και αυτές αντισυνταγματικές και παράνομες.
