Ο εφιάλτης του συστηματικού βασανισμού και κακοποίησης ζωντάνεψε χθες, Δευτέρα, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Χανίων, όπου ξεκίνησε η δίκη δύο γονιών που αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες για βασανιστήρια σε βάρος των τριών παιδιών τους.
Η δίκη θα συνεχιστεί τον Ιούνιου,. καθώς η πρόεδρος αισθάνθηκε ξαφνική αδιαθεσία, με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης να σοκάρουν.
Οι γονείς κατηγορούνται από τις τρεις κόρες τους, η μια εκ των οποίων έχει φύγει από τη ζωή, για βασανιστήρια όταν εκείνες ήταν ανήλικες.
Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα η πρωτότοκη κόρη, που ζει και εργάζεται, πλέον στο εξωτερικό, περιγράφοντας τη φρίκη που βίωναν εκείνη και οι αδελφές της μέσα στο οικογενειακό περιβάλλον.
Στο εδώλιο βρέθηκε ο πατέρας των κοριτσιών, ενώ η μητέρα τους εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της.
Και οι δύο κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες βάσει του άρθρου 137Α του Ποινικού Κώδικα, που αφορά βασανιστήρια.
