Η ποινή της δις ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πατρών στον 39χρονο σήμερα, άνδρα ο οποίος έχει ομολογήσει ότι ότι το καλοκαίρι του 2024 είχε βιάσει και σκοτώσει, 11χρονη ανιψιά του στη Μυρτιά Ηλείας.
Ο δράστης καταδικάστηκε σε δις ισόβια συν 13 χρόνια από το δικαστήριο και δεν του αναγνωρίστηκε καμία ελαφρυντική περίσταση. Ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς και υποστήριξε πως δεν είχε σκοπό να σκοτώσει το κορίτσι.
Τα δις ισόβια επιβλήθηκαν για ανθρωποκτονία και βιασμό με πρόθεση και η κάθειρξη 13 ετών για αρπαγή ανήλικης, και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Η 11χρονη είχε εξαφανιστεί από το χωριό Μυρτιά στον κάμπο του νομού Ηλείας, ενεργοποιήθηκε amber alert για τον εντοπισμό της από το Χαμόγελο του Παιδιού, και εντέλει βρέθηκε νεκρή με τραύματα από κατσαβίδι στον λαιμό.
Το άψυχο σώμα του παιδιού εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σε αγροτική έκταση στο Καταράχι Ηλείας, ανάμεσα στα Λεχαινά και την Αρετή.
Για την δολοφονία της είχε συλληφθεί ο θείος της, αδερφός της μητέρας της, ο οποίος είχε απασχολήσει και το 2017 την αστυνομία για απόπειρα βιασμού ανηλίκου. Όπως είχε μεταδώσει η ΕΡΤ, κατά την ανάκρισή του ο 37χρονος είχε ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη του. Σύμφωνα άλλωστε με αστυνομικές πηγές, ο συλληφθεί είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας να επιβιβάζει το κοριτσάκι στο αυτοκίνητό του.
