Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας τρεις από τους εννέα κατηγορούμενους για τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, η οποία διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2022 στα Σκούρτα Βοιωτίας.
Οι ίδιοι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν, επίσης, για συνέργεια στη διπλή δολοφονία των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη, μελών του λεγόμενου κυκλώματος της Greek Mafia, στον Κορυδαλλό το 2023. Σε αυτή την περίπτωση, η καταδίκη επήλθε κατά πλειοψηφία, με το δικαστήριο να μετατρέπει την αρχική κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συρροή και κατά συναυτουργία σε συνέργεια.
Αντίστοιχα, δύο ακόμη κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν για συνέργεια στη συγκεκριμένη υπόθεση, επίσης μετά από μετατροπή του κατηγορητηρίου. Το δικαστήριο έκρινε ότι δεν προέκυψαν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για να ταυτοποιηθούν οι φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών Ρουμπέτη και Μουζακίτη.
Συνολικά, έξι από τους εννέα κατηγορούμενους κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για σειρά επιμέρους αξιόποινων πράξεων. Αντίθετα, ένας 22χρονος απαλλάχθηκε ομόφωνα από όλες τις κατηγορίες.
Η εισαγγελέας της έδρας εισηγήθηκε την απόρριψη όλων των αιτημάτων αναγνώρισης ελαφρυντικών για όσους καταδικάστηκαν. Οι ποινές θα ανακοινωθούν αύριο Πέμπτη.
