Αθήνα, 18°C
Αθήνα
Ελαφρές νεφώσεις
18°C
20.1° 16.7°
1 BF
61%
Θεσσαλονίκη
Σποραδικές νεφώσεις
16°C
17.8° 14.4°
1 BF
75%
Πάτρα
Αυξημένες νεφώσεις
17°C
17.1° 17.0°
4 BF
76%
Ιωάννινα
Αραιές νεφώσεις
12°C
11.9° 11.9°
1 BF
100%
Αλεξανδρούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
15.9° 15.9°
0 BF
77%
Βέροια
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
13.2° 13.2°
2 BF
97%
Κοζάνη
Αυξημένες νεφώσεις
9°C
9.4° 9.4°
0 BF
100%
Αγρίνιο
Αυξημένες νεφώσεις
21°C
21.2° 21.2°
1 BF
36%
Ηράκλειο
Ελαφρές νεφώσεις
25°C
24.8° 23.3°
5 BF
33%
Μυτιλήνη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.9° 16.0°
2 BF
61%
Ερμούπολη
Ελαφρές νεφώσεις
16°C
16.4° 16.4°
3 BF
82%
Σκόπελος
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
14.7° 14.7°
2 BF
82%
Κεφαλονιά
Αραιές νεφώσεις
19°C
18.9° 18.7°
4 BF
45%
Λάρισα
Αραιές νεφώσεις
13°C
12.9° 12.9°
0 BF
100%
Λαμία
Αυξημένες νεφώσεις
18°C
18.4° 18.4°
1 BF
64%
Ρόδος
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
17.1° 16.8°
2 BF
88%
Χαλκίδα
Ελαφρές νεφώσεις
17°C
16.8° 16.8°
0 BF
67%
Καβάλα
Σποραδικές νεφώσεις
15°C
14.9° 14.3°
1 BF
85%
Κατερίνη
Αυξημένες νεφώσεις
14°C
13.6° 13.6°
2 BF
100%
Καστοριά
Αυξημένες νεφώσεις
13°C
12.6° 12.6°
2 BF
69%
ΜΕΝΟΥ
Τετάρτη, 26 Μαρτίου, 2025
Τέμπη, βίντεο, εμπορική αμαξοστοιχία
screen shot

Έφοδος στην Interstar μετά τον σάλο με τα βίντεο από την εμπορική αμαξοστοιχία

Προηγήθηκαν οι καταγγελίες από την πλευρά συγγενών των θυμάτων και ειδικών που υποστηρίζουν πως τα βίντεο μάλλον είναι «πειραγμένα».

Σε έφοδο στην εταιρεία Interstar Security (που έχει αναλάβει τη φύλαξη και βιντεοεπιτήρηση του σιδηροδρομικού δικτύου) προέβη η ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από σχετική εντολή του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της τραγωδίας στα Τέμπη, Σωτήρη Μπακαΐμη.

Η παραπάνω ενέργεια έρχεται μετά τα βίντεο που κατέθεσε την προηγούμενη Τετάρτη ο συνήγορος της Interstar Βασίλης Καπερνάρος στον ανακριτή, τα οποία φέρεται να δείχνουν την εμπορική αμαξοστοιχία λίγο πριν από τη σύγκρουση της με την επιβατική, στα Τέμπη. Βίντεο που ήρθαν με δύο χρόνια καθυστέρηση και τη στιγμή που οι αρμόδιες αρχές διέδιδαν με κάθε τρόπο πως όλο το οπτικό υλικό έχει διαγραφεί. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, τα βίντεο αντιμετωπίστηκαν με καχυποψία, ενώ υπήρξαν καταγγελίες από την πλευρά συγγενών των θυμάτων και ειδικών που υποστήριξαν πως μάλλον είναι «πειραγμένα». «Διαπιστώσαμε ότι λείπουν κάποια καρέ», τόνισε μεταξύ άλλων ο Αχιλλέας Μιχόπουλος, χημικός μηχανικός/τεχνικός σύμβουλος οικογενειών θυμάτων στα Τέμπη.

Έπειτα, λοιπόν από όλον αυτόν τον σάλο, ήρθε η σημερινή (με καθυστέρηση, δηλαδή, κάποιων ημερών από την ημέρα που παρέλαβε τα επίμαχα βίντεο) εντολή του εφέτη ανακριτή για κατεπείγουσα έρευνα, σχετικά με τη γνησιότητά τους.

Σημειώνεται ότι από την πλευρά του το Μαξίμου έσπευσε να υποστηρίξει πως –εφόσον περάσουν τον έλεγχο– τα εν λόγω βίντεο «έχουν μια πολύ μεγάλη αξία», ενώ... βιαστικός εμφανίστηκε και ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ, Παναγιώτης Τερεζάκης, καθώς εξέφρασε την «προσωπική εκτίμηση» πως τα βίντεο «δεν κρύβουν είδος παραποίησης».

→ Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται από την απόφαση του εφέτη ανακριτή να αναθέσει το έργο ελέγχου της γνησιότητας των βίντεο στους δύο δικαστικούς πραγματογνώμονες  Απόστολο Βασιλάκο και Σταύρο Μπατζόπουλο, οι οποίοι έχουν ήδη αποφανθεί ότι η έκρηξη οφείλεται στα έλαια σιλικόνης, κάτι που συνεπάγεται ζήτημα κωλύματος. Σημειώνεται επίσης ότι οι δύο δικαστικοί πραγματογνώμονες έχουν δεχθεί μηνύσεις από συγγενείς θυμάτων των Τεμπών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Έφοδος στην Interstar μετά τον σάλο με τα βίντεο από την εμπορική αμαξοστοιχία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΝΕΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας