Το Δίκτυο Δράσης Κοινωνικών Λειτουργών, με αφορμή τη δίκη της Κιβωτού του Κόσμου, καλεί τα μέλη του καθώς και φοιτητές και πολίτες, να παραστούν στη δίκη σε ένδειξη συμπαράστασης στα παιδιά που έζησαν σε αυτές τις δομές φιλοξενίας.
Επισημαίνει ότι αυτό που επιδιώκουν είναι «μέσα από τη γνωστοποίηση αυτής της δίκης να επικυρωθεί όχι μόνο δικαστικά αλλά και κοινωνικά το τραύμα που βίωσαν τα παιδιά που έζησαν για κάποιο διάστημα της ζωής τους σε δομή, υποτίθεται για να προστατευθούν αλλά που τελικά εκεί βίωσαν ένα δεύτερο τραύμα μέσα από το βίωμα της παραβίασης των δικαιωμάτων τους».
Και θυμίζουν ότι οι δικάσιμοι για την πολύκροτη αυτή υπόθεση είναι 27/5, 28/5, 29/5, 30/5 (9:00πμ) & 3/6, 18/6, 20/6, 21/6, 25/6, 27/6, 28/6 (9:00πμ) στα Δικαστήρια Ευελπίδων (κτ. Προκάτ, αίθουσα 4).
