ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ Εύα Παπαδοπούλου
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ποινικές διώξεις σε βάρος οκτώ (8) στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΓΑΙΑ ΟΣΕ και της ΕΕΣΤΥ άσκησε η Οικονομική Εισαγγελία. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι κατηγορούνται για το κακούργημα της απιστίας και οι δύο για ηθική αυτουργία σε απιστία την περίοδο 2017-2018 επειδή, σύμφωνα με το σκεπτικό των εισαγγελικών αρχών, δεν εκτέλεσαν πλήρως τη σύμβαση συντήρησης τρένων για ποσά ύψους 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Παράλληλα σε βάρος στελεχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της ΓΑΙΑ ΟΣΕ υπάρχει και η κατηγορία πως δεν εισπράχθηκαν μισθώματα ακινήτων συνολικού ποσού 2,5 εκατ. ευρώ.

Η δικογραφία, η οποία έχει διαβιβαστεί σε ανακριτή, ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στις πολλές υποθέσεις που άνοιξαν σε μια προσπάθεια διάχυσης ευθυνών για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών. Υπενθυμίζεται πως μετά τη μετωπική σύγκρουση των τρένων, τον Μάρτιο του 2023, με έγγραφη παραγγελία του ο τότε εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, εστιάζοντας στο παρελθόν, ζητούσε την αποστολή όλων των φακέλων για τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα που έγιναν τα τελευταία 15 χρόνια σε όλο το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο.