Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Αντιδράσεις και στις τάξεις της ελληνικής Δικαιοσύνης έχει προκαλέσει η παρέμβαση του Ζόραν Μιλάνοβιτς για τις συλλήψεις και προφυλακίσεις των Κροατών ναζί χούλιγκανς μετά τα γεγονότα στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Σήμερα ήρθε η παρέμβαση του επικεφαλής της μειοψηφίας του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο οποίος στηλιτεύει την πολιτική παρέμβαση ξένου ηγέτη  στην απονομή δικαιοσύνης στη χώρα μας.

Ο Χαράλαμπος Σεβαστίδης τονίζει ότι «οι κυβερνήσεις στον πολιτισμένο δυτικό κόσμο δείχνουν έναν αναγκαία προσχηματικό σεβασμό στην εγχώρια δικαιοσύνη διαφυλάσσοντας έτσι την απρόσκοπτη λειτουργία του πολιτικού συστήματος και την εμπιστοσύνη των πολιτών σ αυτό».

Είχε προηγηθεί, χθες, ανακοίνωση και από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων , η οποία έκανε λόγο για ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης από κράτος μέλος της Ε.Ε. 

Η ανακοίνωση ανέφερε: Οι σημερινές δηλώσεις του Προέδρου της Κροατίας συνιστούν ευθεία παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και προσβολή των θεσμών της χώρας μας. Η προστασία θεμελιωδών έννομων αγαθών, όπως αυτών της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και υγείας και της κοινωνικής ειρήνης αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση μιας Πολιτείας, που διασφαλίζει την εύρυθμη λειτουργία των κοινωνιών και το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η Ελληνική Δημοκρατία έχει παράδοση σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και η Δικαιοσύνη εφαρμόζει τους νόμους της συντεταγμένης Ελληνικής Πολιτείας που έχουν θεσπισθεί μέσα στο πλαίσιο του Συντάγματος και του Δικαίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.