ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ efsyn.gr , Λένα Κυριακίδη
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Την αλληλεγγύη του στον μετανάστη μουσικό Ούτσε Οκόμπα εξέφρασε χθες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών πλήθος πολιτών από αντιρατσιστικές και άλλες οργανώσεις, όπως η Οργάνωση Ενωμένων Γυναικών Αφρικής, η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, η κίνηση «Μηδενική Ανοχή» και ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων ΑμεΑ.

Ο 36χρονος Νιγηριανός δικαζόταν σε β’ βαθμό για… απείθεια παρότι βίωσε απάνθρωπες συνθήκες κράτησης, που περισσότερο σε βασανιστήριο προσομοιάζουν, κατά την αναίτια προσαγωγή του πριν από ακριβώς δύο χρόνια στα Εξάρχεια, όπου από το 2020 έχει πέσει συστηματικά θύμα παρενόχλησης και βίας από άνδρες της ομάδας ΔΡΑΣΗ με αποτέλεσμα να έχει διαταραχθεί η ζωή του ίδιου και του ανήλικου παιδιού του.

Το δικαστήριο αποφάσισε να αναβάλει για τις 4 Απριλίου 2024 τη συνεδρίαση και να καλέσει τον μάρτυρα αστυνομικό, αφού η υπεράσπιση δεν δέχτηκε να διαβαστεί απλώς η κατάθεσή του σε βάρος του 36χρονου, ο οποίος πρωτόδικα καταδικάστηκε ερήμην. Η δίωξη για απείθεια του ασκήθηκε γιατί αρνούνταν να υπογράψει έγγραφο, αφού δεν ήταν σε θέση να το διαβάσει, καθώς έχει χάσει περισσότερο από το 90% της όρασής του λόγω εκ γενετής πάθησης των ματιών του.

«Φάνηκε ότι ακόμα και σε αυτόν τον δύσκολο πολιτικά καιρό, υπάρχει μια έντονη συσπείρωση του κόσμου όταν παραβιάζονται βάναυσα τα δικαιώματα ενός ανθρώπου από το κράτος και την αστυνομία. Πρόκειται για ένα κραυγαλέα παράλογο κατηγορητήριο, το οποίο ευελπιστούμε ότι θα καταπέσει πανηγυρικά» σχολίασε στην «Εφ.Συν.» ο δικηγόρος του, Κώστας Σκαρμέας.