Στις 9:30 ξεκίνησε στο κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης η δίκη της εν ψυχρώ δολοφονίας του Άλκη Καμπανού, πέρυσι στην περιοχή της Χαριλάου. Λίγο αργότερα η έδρα ανακοίνωσε τη διακοπή για τις 23 Ιανουαρίου.
Ειδικότερα, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των δικηγόρων να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλυμάτων, που επικαλέστηκαν και συνδέονταν με άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Οι γονείς του αδικοχαμένου φοιτητή ζήτησαν και σήμερα δικαίωση για το γιο τους. «Ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη» είπε ο πατέρας, ενώ η μητέρα σημείωσε: «Τα ισόβια, να είναι ισόβια. Όλη τους τη ζωή, μέσα στη φυλακή».
Αποχωρώντας άκουσαν συνθήματα συμπαράστασης από το πλήθος, που είχε συγκεντρωθεί από το πρωί με αίτημα να αποδοθεί Δικαιοσύνη.
Στη συνέχεια η πρόεδρος του δικαστηρίου ανακοίνωσε τις ημερομηνίες των 23 δικάσιμων, εκ των οποίων τέσσερις τον Ιανουάριο, οκτώ τον Φεβρουάριο και έντεκα τον Μάρτιο. Ο κατάλογος των μαρτύρων κατηγορίας περιλαμβάνει 26 άτομα, ενώ άλλοι τόσοι αναμένεται να είναι οι μάρτυρες υπεράσπισης.
Στο εδώλιο κάθονται 12 κατηγορούμενοι (ηλικίας 21 έως 26 ετών) από τους οποίους κανείς δεν παραδέχεται το έγκλημα. Εκπροσωπούνται από τουλάχιστον 25 δικηγόρους, καθώς καθένας εξ αυτών έχει από δύο, ακόμη και τρεις συνηγόρους. Το 18μηνο της προσωρινής κράτησης λήγει τον Αύγουστο.
Χθες βράδυ 50 οπαδοί του ΠΑΟΚ πήγαν για λίγη ώρα έξω από τις φυλακές Διαβατών στη Θεσσαλονίκη με ΙΧ και μοτοσικλέτες ώστε να εκφράσουν τη… συμπαράσταση στους κατηγορούμενους.
