Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε σήμερα ο 15χρονος που φιλοξενούνταν στη δομή της Κιβωτού του Κόσμου στο Βόλο και, σύμφωνα με πληροφορίες, κατηγόρησε για δεύτερη φορά τον πατέρα Αντώνιο για ασέλγεια εις βάρος του, πριν από περίπου δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον 15χρονο, που είχε αναφέρει στην κατάθεσή του ο 19χρονος που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου της υπόθεσης, με τις πρώτες καταγγελίες για τον πατέρα Αντώνιο και τη δομή, λέγοντας πως είναι σίγουρος ότι και αυτό το παιδί έχει υποστεί κακοποίηση.

Συγκεκριμένα, το ανήλικο αγόρι κατέθεσε σε χώρο της Στέγης του Παιδιού στην Αθήνα σε ειδικούς επιστήμονες – και όχι σε εισαγγελείς ή αστυνομικούς- ότι έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, από στέλεχος της ΜΚΟ που ερευνάται ήδη από την Εισαγγελία Ανήλικων για την εμπλοκή του στην υπόθεση, μαζί με άλλους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο ανήλικος είχε εξεταστεί πριν από λίγες ημέρες εντός των εγκαταστάσεων της δομής στο Βόλο, όπου φέρεται να περιέγραψε περιστατικά σωματικής κακοποίησης.

Οι αρχές εκτίμησαν πως το αγόρι πιθανότατα γνώριζε ή βίωσε και άλλα περιστατικά στα οποία δεν αναφέρθηκε στη διάρκεια εκείνης κατάθεσης.

Έτσι έγινε προσπάθεια προσέγγισης του παιδιού για τη διερεύνηση της ευαίσθητης υπόθεσης, σε άλλο, προστατευμένο περιβάλλον. Η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε τη μεταφορά του παιδιού στην Αθήνα προκειμένου να εξετασθεί στο Σπίτι του Παιδιού παρουσία παιδοψυχολόγου.

Ο ανήλικος φέρεται ότι αναφέρθηκε σε νέα στοιχεία λέγοντας πως είναι θύμα ασελγών πράξεων από συγκεκριμένο πρόσωπο προσδιορίζοντας τον χρόνο των καταγγελλόμενων σεξουαλικών πράξεων στην ηλικία των 13 ετών.

Η κατάθεση του 15χρονου μελετάται και αξιολογείται από τις δύο εισαγγελείς ανηλίκων, οι οποίες διενεργούν την ποινική έρευνα για την Κιβωτό, ώστε να κρίνουν άμεσα τις επόμενες και πλέον κρίσιμες, καθώς ολοκληρώνεται η έρευνα τους, κινήσεις τους για καθένα από τα πρόσωπα που ελέγχονται.