• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 0.6°C / 2.9°C
  2 BF
  61%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -1°C -3.2°C / 0.5°C
  0 BF
  53%
 • Πάτρα
  Σποραδικές νεφώσεις
  1°C -1.0°C / 3.4°C
  3 BF
  51%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  -2°C -2.1°C / -2.1°C
  2 BF
  37%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -2°C -2.1°C / -0.9°C
  4 BF
  86%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  -2°C -4.0°C / -0.4°C
  2 BF
  51%
 • Κοζάνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  -7°C -7.6°C / -4.4°C
  2 BF
  63%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  0°C -1.0°C / 2.6°C
  2 BF
  48%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  2°C 1.5°C / 3.7°C
  3 BF
  88%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  -2°C -2.1°C / -2.1°C
  4 BF
  52%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  1°C 0.5°C / 2.4°C
  4 BF
  57%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  3°C 2.9°C / 2.9°C
  5 BF
  87%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  6°C 6.0°C / 6.0°C
  3 BF
  45%
 • Λάρισα
  Σποραδικές νεφώσεις
  -2°C -2.1°C / -0.5°C
  0 BF
  43%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -1.1°C / 0.1°C
  2 BF
  69%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  3°C 0.8°C / 4.3°C
  1 BF
  44%
 • Χαλκίδα
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  2°C 0.5°C / 3.1°C
  3 BF
  69%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  0°C -0.7°C / -0.1°C
  2 BF
  56%
 • Κατερίνη
  Αραιές νεφώσεις
  -1°C -3.3°C / 0.5°C
  2 BF
  59%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  -7°C -7.2°C / -7.2°C
  2 BF
  63%
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προγραφές δικαστών από «αγανακτισμένους» μπαμπάδες

 • A-
 • A+
Διαδικτυακές απειλές κατά δικαστικών εξαπέλυσαν οι συνομιλητές του υπουργού Δικαιοσύνης Κ. Τσιάρα, οι οποίοι συνέβαλαν στην κατάρτιση του απαράδεκτου σχεδίου νόμου για τη συνεπιμέλεια. Αιτία, δικαστικές αποφάσεις υπέρ κακοποιημένων ή μη μητέρων.

«Η μαύρη λίστα μας ενεργοποιήθηκε την 1.5.2021 και θα εμπλουτίζεται εφόσον όλοι μέσ από τις διαδικτυακές ομάδες μας καταγγέλλουμε όλοι επωνύμως ΟΛΟΥΣ τους αντιφρονούντες "Δικαστές". Διότι κάποιοι όλως προκλητικά εμμένουν στη στάση τους ως αντιφρονούντες και κωφεύουν στις επιταγές της κοινωνίας. Μάλλον δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει… Οποιος "Δικαστής" ανοίγει πόλεμο μαζί μας και με την κοινωνία, θα το μετανιώσει πικρά. ΔΕΝ ΘΑ ΓΛΙΤΩΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Ολα τα νόμιμα μέσα είναι στη διάθεσή μας. Αρκεί να βγαίνουμε και να καταγγέλλουμε δημόσια αναφέροντας τα ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΧΟΥΝ» 

Η παραπάνω ανάρτηση όπως και όσες την ακολούθησαν, με τα πλήρη στοιχεία των δικαστικών λειτουργών, δεν γράφτηκε από καμιά τρομοκρατική οργάνωση. Ούτε οι ονομαστικές προγραφές δικαστών γράφηκαν από τα μέλη κάποιας συλλογικότητας από εκείνες που έχει βάλει στο μάτι όχι μόνο η αστυνομία αλλά και τα στρατευμένα ΜΜΕ. 

Οι άθλιες αυτές ανώνυμες ή και επώνυμες αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα ανήκουν στους συνομιλητές του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα. Τους αγανακτισμένους μπαμπάδες που συνέβαλαν στην κατάρτιση του απαράδεκτου σχεδίου νόμου για τη συνεπιμέλεια, που μπορεί μεν στα λόγια να παραμένει προαιρετική, όμως στις διατάξεις ευνοεί τους οικονομικά εύρωστους πατεράδες που στερήθηκαν με δικαστικές αποφάσεις την από κοινού επιμέλεια και υποχρεώθηκαν στην καταβολή διατροφής. 

Αυτοί οι πολιτισμένοι και ισχυροί οικονομικά «κύκλοι» μπαμπάδων εκτόξευσαν μέσα στο Πάσχα της... αγάπης τις απειλές χωρίς κανένας να ενδιαφερθεί να τους σταματήσει, διεκδικούν συνεπιμέλειες και επιμένουν να θέλουν -τρομάρα μας- να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τα προφανή «ιδεώδη» τους.

Στη λίστα που ακολούθησε την πρώτη κιόλας ημέρα αναρτήθηκαν όλα τα προσωπικά στοιχεία περίπου δέκα δικαστών που τόλμησαν να αποφασίσουν υπέρ των κακοποιημένων ή μη μητέρων σε κάποια υπόθεση. Υπέρ της «μανούλας» η δικαστική απόφαση, αναφέρουν με απαξιωτικό τρόπο οι πατεράδες της οργής! 

Προηγήθηκε της «λίστας» μια σπαραξικάρδια επιστολή ενός πατέρα προς τον πρωθυπουργό, ζητώντας του γρήγορα να ψηφιστεί ο νέος Νόμος. Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αποξενώθηκε από τα παιδιά του τα οποία αγαπά και τα οποία πάντα στήριζε και τους δίδασκε «τέχνες, γλώσσες, ήθος, πατρίδα, θρησκεία, πολιτισμό …και άλλα». Θεωρεί ότι οι κατηγορίες σε βάρος του που τον απομάκρυναν από τα παιδιά του και τον εξαντλούν οικονομικά είναι ψευδείς και αποτέλεσμα κακοδικίας για την οποία θα προσφύγει στο ευρωπαϊκό δικαστήριο. Δεν γνωρίζουμε στη συγκεκριμένη περίπτωση ούτε την άποψη της μητέρας και των παιδιών ούτε βέβαια και τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή του το δικαστήριο. 

Συμπτωματικά τις ίδιες ακριβώς ημέρες των επιστολών, των προγραφών και των απειλών εκδόθηκε μέσα σε «πανηγυρισμούς» μία δικαστική απόφαση με την οποία ανατέθηκε τελικά η επιμέλεια δύο ανήλικων παιδιών σε πατέρα παρά το γεγονός ότι είχε καταγγελθεί για κακοποίηση της πρώην συζύγου του που τόλμησε και είχε εξωσυζυγική σχέση! Τα ίδια τα παιδιά ζήτησαν να μείνουν με τον πατέρα τους.

«Με την υπ’ αριθμ. 620/2021 απόφαση προκύπτει ότι ο δικαστής προέταξε την άποψη των δύο παιδιών, ηλικίας 10 και 13 ετών, ως προς τον γονέα που προτιμούν για να διαμείνουν μαζί και όχι τα περιστατικά που μεσολάβησαν κατά τη διάρκεια του γάμου, όπως η εξωσυζυγική σχέση, η σωματική βία ή και η άρνηση καταβολής διατροφής, που αναφέρονται» γράφει μεταξύ άλλων ο ειδησεογραφικός ιστότοπος «news 247», προσθέτοντας ότι προηγήθηκε η άρνηση του πατέρα να πληρώνει τη διατροφή με αποτέλεσμα να κοπεί το ρεύμα στο σπίτι που ως τώρα κατοικούσαν τα παιδιά με τη μητέρα τους. 

Ο δικαστής εκτίμησε την ειλικρίνεια των παιδιών και κατέληξε στην παραπάνω απόφαση παρά το γεγονός ότι ο πατέρας κατηγορήθηκε από τη μητέρα ότι διέρρευσε προσωπικές φωτογραφίες της στο διαδίκτυο και ότι την είχε κακοποιήσει. Αυτό το απέδωσε ο δικαστής σε κοινή υπαιτιότητα. Πέρα από το αν η απόφαση αυτή ήταν ή όχι σωστή και δίκαια, αποδείχτηκε περίτρανα ότι το ισχύον οικογενειακό δίκαιο αρκεί για να αποφασίσει το κάθε δικαστήριο αν και πώς θα μοιραστεί η φροντίδα των παιδιών και δεν χρειάζονται νόμοι που καταπατούν τη Σύμβαση για τα δικαιώματα του παιδιού, τη σύμβαση της Κων/λης ενάντια στη βία κατά των γυναικών, την ΕΣΔΑ και το ελληνικό Σύνταγμα («Το συμφέρον του παιδιού, προπέτασμα για έναν προβληματικό νόμο», «Εφ.Συν.» 4.4.2021).

Στο μεταξύ, παρά τις ονομαστικές προγραφές κατά δικαστικών λειτουργών, δεν έχει μέχρι στιγμής υπάρξει η παραμικρή αντίδραση είτε από την Πολιτεία είτε από τις δικαστικές και εισαγγελικές Ενώσεις, γεγονός που μάλλον οφείλεται στη ραστώνη των ημερών. 

Το ν/σ για το Οικογενειακό Δίκαιο διχάζει και πολώνει 

Του Σπύρου Ε. Λάππα, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

Ασφαλώς ο Γ. Α. Μαγκάκης (υπουργός Δικ/νης) και ο Αρ. Μάνεσης (πρόεδρος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής στη μεταρρύθμιση του Οικογ.Δ. το 1983), αν ζούσαν σήμερα, θα παρέδιδαν τα πτυχία τους διαμαρτυρόμενοι για το ν/σ που εισάγει το υπ. Δικ/νης, το οποίο κατορθώνει να πολώσει και να διχάσει την κοινωνία. Και το κάνει λαμβάνοντας απροκάλυπτα το μέρος λίγων μόνο από τα ενδιαφερόμενα μέρη, ενώ μαίνεται ο «πόλεμος» των ισχυρών «λόμπι» κατά των κοινωνικών και επιστημονικών φορέων και κατά των γυναικείων οργανώσεων. Και το πετυχαίνει αυτό το ν/σ διότι μια παρέμβαση στον Αστικό Κώδικα (Ιερό Ευαγγέλιο τον χαρακτήρισε ο κ. υπουργός!!!) για τροποποίηση του Οικογ. Δ. δεν μπορεί να έχει καμία απολύτως επιτυχία και θα καταστεί ανεφάρμοστη και ατελέσφορη όταν δεν καλούνται από το υπουργείο οι φορείς που θα το υλοποιήσουν και θα βιώσουν τις συνέπειές του. 

Δεν συνομίλησε το υπουργείο δημόσια ποτέ με τους εφαρμοστές του δικαίου που θα υλοποιήσουν τις διατάξεις του ν/σ, δεν συνομίλησε με το δικηγορικό σώμα που γνωρίζει όσο κανένας άλλος τι ακριβώς συμβαίνει στις δικαστικές αίθουσες με τις υποθέσεις που θέλει να ρυθμίσει το ν/σ, δεν συνομίλησε με τις γυναικείες οργανώσεις που εν πολλοίς θα βιώσουν τις αλλαγές που προωθούνται και είναι εμφανώς σε βάρος τους υπό την ιδιότητά τους ως μητέρων (όλοι αυτοί οι φορείς ήταν από τους νομοπαρασκευαστές της μεταρρύθμισης του Οικογ. Δ. του 1983!). Και το χειρότερο: πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το πόρισμα της ίδιας της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής υπό τον κ. Ι. Τέντε που ο ίδιος ο υπουργός συγκρότησε, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στον νομικό και δικαιικό μας πολιτισμό!

Η πόλωση και ο διχασμός είναι αποκλειστικά έργο του ν/σ, αρκεί να τονιστεί ότι στο διαδίκτυο αρχίζει να διαμορφώνεται φαινόμενο μακαρθισμού και προγραφών δικαστών που εκδίδουν αποφάσεις μη αρεστές σε κάποιους «μπαμπάδες», αναρτώντας ακόμα και τα πλήρη στοιχεία τους και υποδεικνύοντάς τους ως «υπεύθυνους»! Ο ν. 1329/83 επιδίωξε, και το πέτυχε, να άρει θεσμούς που ήταν πηγή αφόρητης αδικίας και δυστυχίας, τώρα το ν/σ επαναφέρει την πηγή αυτής της αδικίας και της δυστυχίας. Κρίμα!

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πιέσεις μέσω διαδικτύου καταγγέλλει η Ε.Δ.Ε. για υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων
Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει στοχοποίηση προσώπων και κατάρτιση «μαύρων λιστών», προκειμένου να επηρεάσουν με αθέμιτο τρόπο την κρίση τους.
Πιέσεις μέσω διαδικτύου καταγγέλλει η Ε.Δ.Ε. για υποθέσεις επιμέλειας ανηλίκων
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Ολική υποχώρηση Κ. Τσιάρα
Η κυβέρνηση, μπροστά στον κίνδυνο να έχει απέναντι το δικαστικό σώμα, πήρε πίσω τις διατάξεις για τη βαθμολογία των έμπειρων εν ενεργεία δικαστών και τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις στις επιδόσεις των νέων...
Ολική υποχώρηση Κ. Τσιάρα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Διατάξεις για τους δικαστές, πλην όμως εναντίον τους
Οι δικαστικοί φορείς διαμαρτυρήθηκαν έντονα για την επιλογή του υπουργού να καταρτίζει νομοσχέδια που αφορούν το δικαστικό σώμα με συνθέσεις νομοπαρασκευαστικών από τις οποίες αποκλείονται οι εκπρόσωποί τους.
Διατάξεις για τους δικαστές, πλην όμως εναντίον τους
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Δικαίωση για την ΕνΔΕ η αναδίπλωση Τσιάρα
«Το Υπουργείο υποχρεώθηκε σε αναδίπλωση και απόσυρση των εδαφίων του άρθρου 40 που προέβλεπαν την υποβολή των δικαστικών λειτουργών σε γραπτές εξετάσεις», τονίζει η Ένωση Δικαστών κι Εισαγγελέων.
Δικαίωση για την ΕνΔΕ η αναδίπλωση Τσιάρα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
Πίσω ολοταχώς με τους νέους κώδικες
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο Τσιάρα με τις παρεμβάσεις στους Ποινικούς Κώδικες. Κοινή συνισταμένη η επιβολή σκληρής καταστολής και τιμωρίας, ενώ επανέρχονται ακόμα και χουντικές διατάξεις περιορισμών της...
Πίσω ολοταχώς με τους νέους κώδικες

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας