Καταδικάστηκαν για επικίνδυνη σωματική βλάβη οι δύο από τους τρεις εμπλεκόμενους στην υπόθεση της ρατσιστικής επίθεσης στον γιατρό Δημήτρη Μακρέα, στην περιοχή της Σπλάντζιας στα Χανιά. Ο γιατρός είχε βρεθεί στο στόχαστρό τους το βράδυ της 25ης Μαρτίου απλώς και μόνο επειδή στάθηκε εμπόδιο στον προπηλακισμό μεταναστών.
Στον πρώτο δράστη επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης τεσσάρων χρόνων χωρίς αναστολή, εφέσιμη και με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ και 10 μήνες για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Στον δεύτερο ποινή τεσσάρων χρόνων χωρίς αναστολή, εφέσιμη και με εγγυοδοσία 5.000 ευρώ, ενώ ο τρίτος αθωώθηκε. Η εκδίκαση της υπόθεσης έγινε χωρίς την παρουσία των τριών νεαρών, που είχαν εξουσιοδοτήσει τους συνηγόρους τους.
Την επίθεση σε βάρος του γιατρού είχαν καταδικάσει με ψηφίσματά τους κοινωνικοί φορείς της πόλης ενώ σήμερα, έξω από το δικαστήριο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον 32χρονο.
