Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τραγικό τέλος βρήκε ο Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα, έπειτα από τριήμερη βασανιστική περιπλάνηση σε άλλα τέσσερα αστυνομικά τμήματα.

Λίγες ημέρες μετά, ο Γιάνννης Μάγγος (πατέρας του Βασίλη Μάγγου), ο Νίκος Κωστόπουλος (αδελφός του Ζάκ Κωστόπουλου), ο Ιρφάν Καμράν (αδελφός του Μοχάμεντ Καμράν) και ο Ιάσωνας Αποστολόπουλος (διασώστης) απευθύνουν κοινή δήλωση, ζητώντας «να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι του Μοχάμεντ Καμράν».

Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων, η ευθύνη για τη δολοφονία του Μοχάμεντ Καμράν «είναι στα χέρια της κυβέρνησης», καθώς «η ρατσιστική πολιτική της απαξιώνει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες και τους μετατρέπει σε στόχους του κάθε συνοριοφύλακα, λιμενικού και αστυνομικού. Ευθύνεται για το έγκλημα στην Πύλο, τον πνιγμό πάνω από 600 προσφύγων, είναι υπεύθυνη για τις ζωές που χάθηκαν στο έγκλημα της στα Τέμπη».

Συνεχίζοντας τα πυρά κατά της κυβέρνησης, υπογραμμίζουν πως η ίδια «επιχειρεί να εκτρέψει την οργή από την πολιτική της σε μίσος κατά των μεταναστών και των προσφύγων». Στο πλαίσιο αυτό, ζητούν «να της φράξουμε το δρόμο διεκδικώντας να μπει τέλος στις δολοφονικές πολιτικές στα σύνορα της ρατσιστικής Ευρώπης-φρούριο» και καλούν στο Πανεργατικό συλλαλητήριο, το Σάββατο 12 Οκτώβρη.