Μέχρι αργά το απόγευμα, δεκάδες αλληλέγγυοι βρίσκονταν έξω από το κτίριο 9 της Ευελπίδων, περιμένοντας την ανακρίτρια και τον αρμόδιο εισαγγελέα να αποφανθούν για την τύχη των εφτά συλληφθέντων αντιφασιστών που διώκονται μαζί με ακροδεξιούς για τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της 1ης Νοεμβρίου μετά τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις σε Νέο Ηράκλειο, Νέα Ιωνία, Πευκάκια.
Πρόκειται για αντιφασίστες που συνελήφθησαν στους σταθμούς του ΗΣΑΠ σε Βικτώρια και Μοναστηράκι σε μια πρακτική τσουβαλιάσματος. Στη σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνονται 12 κατηγορούμενοι: εφτά αντιφασίστες και πέντε ακροδεξιοί, με όρους εντελώς εξομοιωτικούς για θύτες και για θύματα, παρά το αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης να διαχωριστεί η δικογραφία.
Ο εισαγγελέας που τους άσκησε ποινική δίωξη την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου επέμεινε σε μια λογική ίσων αποστάσεων, ασκώντας αδιακρίτως σε συνολικά 10 κατηγορούμενους (5 αντιφασίστριες και 5 ακροδεξιούς) κακουργηματική ποινική δίωξη για επικίνδυνες παρεμβάσεις σε συγκοινωνίες μέσων σταθερής τροχιάς από όπου θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, ενώ αντιμετωπίζουν και σωρεία αδικημάτων σε βαθμό πλημμελήματος κατά περίπτωση.
Για πλημμέλημα
Ακόμη δύο αντιφασίστες κατηγορήθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ. σε βαθμό πλημμελήματος για επεισόδια κοντά στον ΗΣΑΠ Βικτώρια. Τελικά, τόσο οι αντιφασίστες όσο και οι ακροδεξιοί αφέθηκαν ελεύθεροι. Περιοριστικοί όροι επιβλήθηκαν σε δύο από τους εφτά αντιφασίστες και σε όλους τους ακροδεξιούς κατηγορούμενους.
