Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ένα ακόμη περιστατικό έμφυλης βίας βγήκε στη δημοσιότητα, όταν οι γείτονες μίας 19χρονης στο Νέο Κόσμο άκουσαν τις κραυγές αγωνίας της κατά τη διάρκεια του ξυλοδαρμού της από τον σύντροφό της, αστυνομικό. Μάλιστα, υπάρχει και ηχητικό ντοκουμέντο -γροθιά στο στομάχι- την ώρα που λαμβάνει χώρα το περιστατικό, στο οποίο το θύμα φωνάζει: «Θέλω να φύγω, βοήθεια, με χτυπάει». Οι γείτονες της κοπέλας έσπευσαν να καλέσουν την αστυνομία.

Πρόκειται για άλλη μία περίπτωση σεξιστικής βίας που καταγγέλλεται, στην οποία μάλιστα εμπλέκεται μέλος του αστυνομικού σώματος.

«Θέλω να φύγω, βοήθεια, με χτυπάει» ακούγεται να λέει η γυναίκα. «Να φύγω θέλω, να φύγω. Δε μ’ αφήνει, θέλω να φύγω ρε φίλε! Θέλω να φύγω! Δε θέλω να μείνω εδώ άλλο, σε παρακαλώ» συνεχίζει, κλαίγοντας με λυγμούς.

«Άσε με να φύγω. Θέλω να φύγω. Άσε με να φύγω. Μα δε μ’ αφήνεις να φύγω, θέλω να φύγω. Γιατί δε μ΄ αφήνεις. Δε μ’ αφήνεις να φύγω» ακούγεται να λέει η κοπέλα στο ηχητικό, το οποίο αναπόφευκτα προκαλεί οργή και αποτροπιασμό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης που μετέβησαν στο σπίτι, αντίκρισαν τον συνάδελφό τους να κρατά εγκλωβισμένη την γυναίκα, η οποία αρχικά επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα.

Ο αστυνομικός την εμπόδισε και -σύμφωνα πάντα με όσα κατέθεσαν οι συνάδελφοί του που έφτασαν στο σημείο- τους έδιωξε και τελικά κατάφεραν με τη βοήθεια των γειτόνων να φτάσουν στον ακάλυπτο, όπου είδαν από εξωτερική πόρτα τον αστυνομικό να κρατάει βίαια τη γυναίκα.

Μάλιστα ο ίδιος επιχείρησε να επιτεθεί στους συναδέλφους του, οι οποίοι τον συνέλαβαν και μεταφέρθηκε στο Τμήμα Ακροπόλεως όπου και τους έκανε μήνυση για παρέμβαση απουσία εντάλματος. Σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες ο αστυνομικός διατηρούσε δύο υπηρεσιακά όπλα στο σπίτι του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγγέλλεται η κακοποιητική συμπεριφορά του συγκεκριμένου ανθρώπου, καθώς στις 19 Μαρτίου του 2021 είχε βρίσει και ξαναχτυπήσει τη σύντροφό του. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί που επενέβησαν έχουν προσωπικές σχέσεις με τον φερόμενο δράστη, ενώ οι συνάδελφοί του έχουν κληθεί επανειλημμένα να επέμβουν εξαιτίας της συμπεριφοράς του προς την κοπέλα, γνωρίζοντας ότι πρόκειται για μια κακοποιητική σχέση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ.

Ο δικηγόρος του αστυνομικού υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε άσκηση βίας προς την κοπέλα και πως η ίδια δεν επιθυμεί να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του.