Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εξιχνίασε υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων μέσω διαδικτύου με δράστη 28χρονο και θύμα ένα 13χρονο κορίτσι. Για την υπόθεση έχει συνταχθεί δικογραφία εις βάρος του 28χρονου για τα εγκλήματα της πορνογραφίας ανηλίκων και της παράνομης βίας.
Τη υπόθεση κατήγγειλε η μητέρα του κοριτσιού, που διαμένει σε πόλη της Θράκης, αποκαλύπτοντας ότι άγνωστος χρήστης του διαδικτύου, μέσω ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης και με την απειλή ότι θα δημοσιοποιήσει άσεμνη φωτογραφία της 13χρονης κόρης της, που δήθεν κατείχε, κατάφερε να αποσπάσει από την ανήλικη φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό με πορνογραφικό περιεχόμενο.
Η αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, με την τεχνική συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος και από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα στοιχεία ταυτότητας του 28χρονου, καθώς και ο τόπος διαμονής του στην Αθήνα.
Στην έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του δράστη διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα με τις αντίστοιχες κάρτες SIM, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε υποβλήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελία.
