Εκεί ασκήθηκαν σε βάρος τους κακουργηματικού χαρακτήρα διώξεις, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα, της εγκληματικής οργάνωσης, των ληστειών και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών κατά συναυτουργία τετελεσμένες και σε απόπειρα, της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, τα ναρκωτικά, την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και του Εθνικού Τελωνιακού Κώδικα και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε Ανακριτή.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς η συμμορία δρούσε στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, κυρίως όμως σε Εξάρχεια, Ακρόπολη, Σύνταγμα, Άγιο Παντελεήμονα και Ομόνοια.
Συνελήφθησαν συνολικά 138 άτομα, από τα οποία τα 93 ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ 45 κατηγορούνται για διατάραξη οικιακής ειρήνης, καθώς συμμετείχαν στην κατάληψη του κτιρίου στην οδό Αραχώβης 44 στα Εξάρχεια. Όλοι οι συλληφθέντες είναι άνδρες και, κυρίως, υπήκοοι Μαρόκο, Αλγερίας, Αφγανιστάν, Πακιστάν και Μπανγκλαντές. Πέραν των συλληφθέντων, στην υπόθεση εμπλέκονται άλλοι 21 αλλοδαποί, που ήδη βρίσκονται σε φυλακές της χώρας, ενώ αναζητούνται ακόμα 54 αλλοδαποί, ως συνεργοί των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, με τον συνολικό αριθμό των κατηγορουμένων να ανέρχεται σε 213 άτομα.

Οι συλληφθέντες για την εγκληματική οργάνωση εμπλέκονται σε περισσότερες από 320 περιπτώσεις ληστειών και κλοπών – διαρρήξεων, ενώ κατασχέθηκε πλήθος κλοπιμαίων, όπως πάνω από 350 φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, 300 κινητά τηλέφωνα, καθώς επίσης μαχαίρια, στιλέτα, διαρρηκτικά εργαλεία, το χρηματικό ποσό των 16.000 ευρώ και 60 συσκευασίες κάνναβης έτοιμες προς διάθεση στην παράνομη αγορά ναρκωτικών.
Εξακριβώθηκε, επίσης, η εμπλοκή τους σε 324 περιπτώσεις αδικημάτων κατά της ιδιοκτησίας από τις οποίες: οι 287 είναι διαρρήξεις οχημάτων, οι 11 διαρρήξεις οικιών και καταστημάτων, οι 15 κλοπές με τη μέθοδο της απασχόλησης και οι 11 ληστείες με τη χρήση αντικειμένων (πιστολιών, μαχαιριών, σπασμένων μπουκαλιών) αλλά και χρήση σωματικής βίας.


Τα μέλη της συμμορίας επέλεγαν τους στόχους τους, ως ακολούθως: – Διαμερίσματα που βρίσκονταν σε πολυκατοικίες με αρκετά γραφεία ώστε να μπαίνουν όσο τα γραφεία δεν λειτουργούσαν και να μην γίνονται έτσι αντιληπτοί από τους λιγοστούς ενοίκους, – Οχήματα σταθμευμένα σε απόμερα σημεία με μειωμένη κυκλοφορία και κυρίως παλαιάς τεχνολογίας ώστε να διαρρηγνύουν στο μικρότερο δυνατό χρόνο και με το μικρότερο δυνατό ρίσκο και – Πεζούς που κινούνταν σε απομονωμένα σημεία και μετέφεραν τσάντες, χαρτοφύλακες, σακούλες ή κοσμήματα, τα οποία αφαιρούσαν αιφνιδιαστικά, με την απειλή στιλέτου ή μαχαιριού, όπλου ενώ σε περίπτωση αντίδρασής τους δε δίσταζαν να χρησιμοποιούν και σωματική βία. Τα αντικείμενα από τις ληστείες και τις κλοπές και τις διαρρήξεις που διέπρατταν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης τα διοχέτευαν, έναντι αντιτίμου, στα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης που διατηρούσαν στο κέντρο της Αθήνας διάφορους χώρους –καταστήματα, που λειτουργούσαν ως αποθήκες κλεπταποδοχής, καταστήματα πώλησης προϊόντων κλεπταποδοχής και χώροι απόκρυψης κλοπιμαίων (καβάτζες).
Υποομάδα της εγκληματικής οργάνωσης, προέβαινε επίσης στη συστηματική διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ακατέργαστης κάνναβης) πέριξ των οδών Αραχώβης και Ζωοδόχου Πηγής στα Εξάρχεια, χρησιμοποιώντας ως ορμητήριο και χώρο αποθήκευσης και διαφυγής, υπό κατάληψη κτήριο επί της οδού Αραχώβης.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο στα Εξάρχεια, το οποίο τελούσε υπό κατάληψη από αλλοδαπούς, μεταξύ των οποίων ταυτοποιήθηκαν 9 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 60 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, έτοιμες προς διάθεση στην παράνομη αγορά ναρκωτικών, ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης σε στερεή μορφή, 94 άγνωστης χημικής σύστασης δισκία, πλήθος μαχαιριών και σπαθιών, διαρρηκτικά εργαλεία, συσκευές κινητών τηλεφώνων και 410 πακέτα λαθραίων καπνικών προϊόντων.
Μετά το πέρας της έρευνας, το κτίριο παραδόθηκε την Πέμπτη στον ιδιοκτήτη, όμως σύμφωνα με πληροφορίες άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου και μετανάστες, προχώρησαν στις 17:00 το απόγευμα του Σαββάτου στην επανακατάληψη του χώρου.
