Πουλούσαν κάνναβη και παράγωγα αυτής, χωρίς την έγκριση του ΕΟΦ και του ΕΦΕΤ μέσω διαδικτύου και τα έστελναν στους πελάτες με εταιρείες ταχυμεταφορών. Το κύκλωμα αποκαλύφθηκε έπειτα από πολύμηνη έρευνα στο διαδίκτυο από προσωπικό της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης και την Τετάρτη οι αρχές προχώρησαν στο λιμάνι του Πειραιά στη σύλληψη δυο Ελλήνων, μιας 34χρονης και ενός 38χρονου.
Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, τα είδη παρουσιάζονταν ως νομότυπα προϊόντα κλωστικής ή φαρμακευτικής κάνναβης, τα οποία προορίζονταν για καπνική χρήση ή ως εισπνεόμενα ή ως φαγώσιμα είδη ή ως φαρμακευτικά σκευάσματα, χωρίς άδεια από τους αρμόδιους για το κάθε είδος φορείς.
Σε προκαθορισμένη συνάντηση την Τετάρτη στο λιμάνι του Πειραιά με στέλεχος της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της Λιμενικής Αρχής Θεσσαλονίκης, που εμφανίστηκε ως πελάτης, συνελήφθη η 34χρονη και στη συνέχεια ο 38χρονος μέσα σε δεξαμενόπλοιο στον Πειραιά. Στην κατοχή και των δυο βρέθηκαν κάνναβη, παράγωγά της και διάφορα άλλα αντικείμενα.
