Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Φωτιά με εύφλεκτο υγρό σε αυτοκίνητο του Γαλλικού Ινστιτούτου, που βρίσκεται στην οδό Σίνα στο κέντρο της Αθήνας, έβαλαν άγνωστοι στις 4 ξημερώματα.

Από την εμπρηστική επίθεση, προκλήθηκαν ζημιές τόσο στο συγκεκριμένο όχημα, στον προαύλιο χώρο όσο και σε ένα άλλο σταθμευμένο, που ανήκει επίσης στο Ινστιτούτο. 

Μία ώρα αργότερα, άγνωστοι έσπασαν με γκασμά τα τζάμια των γραφείων του Ινστιτούτου και έβαλαν φωτιά.

Υλικές ζημιές προκλήθηκαν από την πυρκαγιά, την οποία έσβησε η πυροσβεστική. Στην επιχείριση συμμετείχαν δύο οχήματα με επτά πυροσβέστες.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε την σε βάρος ενός «ιδρύματος με τεράστια προσφορά στην εκπαίδευση και τον πολιτισμό», που αποτελεί «σύμβολο της ελληνογαλλικής φιλίας».

«Σε καιρούς δύσκολους για την χώρα και την Αριστερά, έσωσε λαμπρούς εκπροσώπους της αριστερής διανόησης, παραχωρώντας τους υποτροφίες και μεταφέροντας τους με το θρυλικό πλοίο «Ματαρόα».

Σε δική του ανακοίνωση ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπί ενέφερε ότι «δεν θρηνήσαμε κανένα ανθρώπινο θύμα. Οι υλικές ζημιές περιορίστηκαν χάρη στην ταχεία επέμβαση της πυροσβεστικής».

Απευθυνόμενος προς τους Γάλλους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα συνέστησε ηρεμία αλλά και επαγρύπνηση.