Πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας, στις καμπίνες ενδιαίτησης στο πρωραίο τμήμα ενός φορτηγού-οχηματαγωγού πλοίου ελληνικής σημαίας, το οποίο βρισκόταν ελλιμενισμένο στην προβλήτα Γ1 του λιμένα Κερατσινίου.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή του Κερατσινίου και στο σημείο έσπευσαν στελέχη της Λιμενικής Αρχής, που απομάκρυναν με ασφάλεια το πλήρωμα του πλοίου, καθώς και στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τέσσερα οχήματα, που προχώρησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς.
Ένα μέλος του πληρώματος (ειδικότητας ναύκληρος) του πλοίου αισθάνθηκε αδιαθεσία και πήγε με ιδιωτικό μέσο σε νοσοκομείο.
Από το περιστατικό δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές στους χώρους ενδιαίτησης.
Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά που διενεργεί την προανάκριση απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την προσκόμιση σχετικού βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης-αξιοπλοΐας από τον νηογνώμονα που το παρακολουθεί.
