Σοκ και βαθιά θλίψη επικρατούν στη Λέσβο μετά τον αιφνίδιο θάνατο 36χρονης γιατρού του ΕΚΑΒ, η οποία κατέληξε λίγες ώρες μετά τη γέννηση του παιδιού της, έπειτα από σοβαρές επιπλοκές που παρουσίασε μετά τον τοκετό.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες με το aeolostv.gr, η 36χρονη γέννησε την περασμένη Παρασκευή με φυσιολογικό τοκετό, ωστόσο στη συνέχεια εμφάνισε πυρετό και η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία. Τη Δευτέρα εισήχθη στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ενώ το μεσημέρι της Τρίτης κρίθηκε αναγκαία η διασωλήνωσή της και η άμεση διακομιδή της σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να μεταφερθεί, καθώς κατέληξε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.
Συνέχιζε να εργάζεται και να κάνει εφημερίες ακόμη και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη
Η εκλιπούσα ήταν γιατρός Γενικής Ιατρικής, με επαγγελματική πορεία στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου ξεκίνησε την ειδικότητά της, υπηρετώντας στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, ενώ τα τελευταία περίπου ενάμιση χρόνια είχε ενταχθεί στο δυναμικό του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης.
Η απώλειά της έχει βυθίσει στο πένθος το προσωπικό του ΕΚΑΒ, με τους συναδέλφους της να περιγράφουν μια ιδιαίτερα αγαπητή παρουσία, γνωστή για το χαμόγελο, την αφοσίωση και την προσήλωσή της στο καθήκον. Όπως αναφέρουν, συνέχιζε να εργάζεται και να πραγματοποιεί εφημερίες ακόμη και σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ενώ παρέμενε σταθερά στο πλευρό των ασθενών ακόμη και μετά από εξαντλητικά ωράρια. Για τους συναδέλφους της ήταν «ένας πραγματικός άγγελος».
Συγκινεί η ανάρτηση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
Μεσίστιες κυματίζουν οι σημαίες στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης, ενώ συγκινητική ήταν και η ανάρτηση του Προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, Στρατή Κλεάνθη, ο οποίος σημείωσε:
«Δυστυχώς σήμερα το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ Μυτιλήνης στο οποίο προσφάτως διορίστηκε θρηνεί. Εμβρόντητοι όλοι μας μένουμε με τη είδηση ότι χάσαμε τη ιατρό Μάγδα Πασβουρη τη Μαγδούλα μας. Αυτό το χαμογελαστό και δοτικό κορίτσι που ανταμώναμε στα επείγοντα του νοσοκομείου μας πολλά χρόνια. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της, στον πατέρα του νεογέννητου παιδιού της και στο ίδιο το νεογέννητο δύναμη ,πολύ δύναμη!!!»

