Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Το δρόμο για τη φυλακή πήρε ο 43χρονος από τα Βορίζια, μέλος της οικογένειας που κατηγορείται για υποθέσεις εκβίασης, εμπρησμού, φθορών, καθώς και απατών σε βάρος οικονομικών συμφερόντων της Ε.Ε. μέσω των επιδοτήσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Για την ίδια υπόθεση, την οποία χειρίστηκε το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης, έχουν ήδη προφυλακιστεί δύο ανιψιοί του, 39 και 44 ετών, επίσης αγροτοκτηνοτρόφοι.

Όπως μετέδωσε το cretalive.gr, σε βάρος των τριών υπάρχουν, όπως προαναφέρθηκε, επιβαρυντικές καταθέσεις με κατοίκους να καταγγέλλουν καθεστώς ανομίας και τρόμου με αφετηρία την εκμετάλλευση της γης και τις εκτεταμένες αγροζημιές.

«Αυτοί δεν έχουν ούτε όσιο, ούτε ιερό», καταγγέλει κάτοικος

Κάτοικοι της περιοχής περιγράφουν χρόνια τρομοκρατίας, κάνοντας λόγο για πρακτικές «μαφίας» και πλήρη αδυναμία αντίδρασης.

Κρητικός από το Αμάρι, μιλώντας στο cretalive, καταγγέλλει ότι αναγκάστηκε επί πέντε χρόνια να εγκαταλείψει την πατρογονική του περιουσία υπό καθεστώς φόβου.

«Αυτοί δεν έχουν ούτε όσιο, ούτε ιερό… Τώρα, όμως, έπεσαν οι μάσκες», ανέφερε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι κάθε καταγγελία για αγροζημιές συνοδευόταν από αντίποινα.

Τραμπουκισμοί, δολιοφθορές και ξυλοδαρμοί

Όπως είπε στο ίδιο μέσο, κάτοικοι της περιοχής βίωναν απειλές, τραμπουκισμούς, δολιοφθορές ακόμη και ξυλοδαρμούς, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης βόσκησης και των καταπατήσεων.

«Δεν φθάνει που δεκάδες άνθρωποι βλέπουν τις περιουσίες των παππούδων τους να ρημάζουν από την “επέλαση” εκατοντάδων ζώων, δεν φθάνει που πολλοί απ’ αυτούς χάνουν κάθε εισόδημα βιοπορισμού, είναι αναγκασμένοι να ανέχονται απειλές, τραμπουκισμούς, δολιοφθορές, ξυλοδαρμούς», είχαν καταγγείλει κάτοικοι της περιοχής ήδη από προηγούμενα χρόνια.
Ο ίδιος περιέγραψε ότι πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια και τις περιουσίες τους, ενώ –όπως υποστηρίζει– οι κατηγορούμενοι καλλιεργούσαν ξένες εκτάσεις σαν να τους ανήκαν.

«Εμείς ξέρουμε τι έχουμε βιώσει τόσα χρόνια… Κάθε μήνυση που κάναμε για αγροζημιές, συνοδεύονταν από αντίποινα. Ποιος να τολμήσει να διαμαρτυρηθεί… Πέντε χρόνια είχα να πατήσω το πόδι μου στο σπίτι μου και στην περιουσία μου. Και δεν φθάνει που μας εκδίωξαν, αλλά καλλιεργούσαν τις ξένες περιουσίες σαν να ήταν δικές τους. Και όλα αυτά χωρίς να έχουν καμία σχέση με την περιοχή. Δεν σεβάστηκαν ούτε την συντεκνιά που έχουμε καμωμένη. Στην εποχή μας δεν υπάρχει ούτε λόγος, ούτε μπέσα, ούτε όρκος».

Εμπρησμός αυτοκινήτου από την εγκληματική οργάνωση

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει, πριν από περίπου μία εβδομάδα ζητήθηκε από εμπλεκόμενο πρόσωπο να ορκιστεί μπροστά στην εικόνα του Αγίου Νικολάου του Δικαστή στα Κεραμειά.

«Ορκίστηκε αλλά οι εξελίξεις τον ξεμπρόστιασαν… Κανένα όσιο, κανένα ιερό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο καταγγέλλων υποστηρίζει ακόμη ότι η υπόθεση που ερευνά το τμήμα Οργανωμένου Εγκλήματος σχετίζεται και με τον εμπρησμό του οχήματος του γιου του το 2025.

«Έχετε να ακούσετε πολλά ακόμα… Σιγά-σιγά θα ξετυλίγεται το κουβάρι. Μακάρι να αποδοθεί δικαιοσύνη γιατί δεν αντέχουμε πια», είπε.