Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

I'm afraid of Americans

  • A-
  • A+

Συμπληρώνονται σήμερα πέντε χρόνια απ' όταν ο David Bowie έφυγε από τη ζωή, δεν φεύγει όμως ούτε στιγμή από τη σκέψη μας και την καρδιά μας. Στην «Εφ.Συν.» έχουμε έναν λόγο παραπάνω να μην ξεχάσουμε ποτέ αυτή την ημερομηνία: κυκλοφορήσαμε μ' ένα από τα καλύτερα εξώφυλλά μας στα οχτώ χρόνια που βρισκόμαστε στα περίπτερα και τιμήσαμε αυτόν τον τεράστιο καλλιτέχνη αφιερώνοντάς του ολόκληρο το πρωτοσέλιδο και την Άποψη της εφημερίδας μόνοι εμείς απ' όλον τον ελληνικό Τύπο.

Το 2018 επιμελήθηκα ένα μικρό αφιέρωμα της efsyn city για τα δύο χρόνια από τον θάνατό του [https://www.efsyn.gr/efsyn-city/moysika-nea/136277_14-1-tragoydia-gia-ton-david-bowie] κάνοντας μια playlist με 15 από τις καλύτερες διασκευές σε κομμάτια του και ανατρέχοντας σ' αυτό οδηγήθηκα στην επιλογή του σημερινού τραγουδιού. 

«Ο άνθρωπος που έπεσε στη Γη» (αυτός ήταν ο τίτλος της πρώτης σελίδας μας στις 12 Ιανουαρίου του 2016) έφυγε από κοντά μας πριν από πέντε χρόνια, αλλά το άστρο του θα είναι κάπου εκεί έξω (και) απόψε...    

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Corto
Διαβάστε το «Τάνγκο» με ήρωα τον Corto Maltese, που προσφέρει σήμερα η «Εφ.Συν.», έχοντας για μουσική υπόκρουση το τραγούδι που έγραψαν οι Social Waste για τον χαρακτήρα του σπουδαίου H. Pratt.
Corto
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ωροσκόπιο
Ένας χρόνος χωρίς τον Θάνο Μικρούτσικο. Τον ακούμε να ερμηνεύει με τον μοναδικό τρόπο του ένα τραγούδι σε στίχους του Άλκη Αλκαίου από τον δίσκο τους «Υπέροχα μονάχοι».
Ωροσκόπιο
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τραγούδι γενεθλίων
Σήμερα έχουμε γενέθλια, αφού η «Εφημερίδα των Συντακτών» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στις 5 Νοεμβρίου 2012. 8 χρόνια «Εφ.Συν.» λοιπόν και συνεχίζουμε ακάθεκτοι να σας ενημερώνουμε ψύχραιμα, έγκαιρα και έγκυρα. ...
Τραγούδι γενεθλίων
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε
Ένας χρόνος συμπληρώνεται σήμερα από τον απρόσμενο θάνατο του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ο αξέχαστος καλλιτέχνης τιμάται με μια συναυλία-γιορτή στη μνήμη του, που «δανείζεται» τον τίτλο της από το σημερινό μας...
Σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Στη χώρα των αθώων
Το συγκλονιστικό ποίημα που έγραψε ο Μάνος Ελευθερίου όταν πληροφορήθηκε τον τραγικό θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και η μελοποίησή του από τον Μίλτο Πασχαλίδη.
Στη χώρα των αθώων