Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Isolation (1)

  • A-
  • A+

Στις 18 Μαρτίου είχαμε επιλέξει ως Τραγούδι της Ημέρας το «Ιsolation» των Joy Division [https://www.efsyn.gr/efsyn-city/tragoydi-tis-imeras/235583_isolation] για ευνόητους λόγους. Σήμερα, καθώς η πανδημία και η απομόνωση καλά κρατούν, συνεχίζουμε μ' ένα άλλο «Ιsolation», αυτό του John Lennon από το πρώτο σόλο άλμπουμ του μετά τη διάλυση των Beatles, που κυκλοφόρησε το 1970 με τον τίτλο «John Lennon/Plastic Ono Band».

Ακούγοντάς το δεν πιστεύεις στ' αυτιά σου, αφού κάλλιστα κάποιοι στίχοι του θα μπορούσαν να έχουν γραφτεί για το σήμερα και τα επακόλουθα της εμφάνισης του Covid-19:

«We're afraid of everyone
Afraid of the sun
Isolation
The sun will never disappear
But the world may not have many years
Isolation».

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
This is America
Στο τραγούδι του ο Childish Gambino επικρίνει, ανάμεσα σε άλλα «κακώς κείμενα» της υπερδύναμης, τη ρατσιστική βία και τις διακρίσεις που υφίστανται οι μαύροι στις ΗΠΑ.
This is America
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Alexandra leaving
Όταν ο L. Cohen διασκεύασε το «Απολείπειν ο θεός Αντώνιον» του Κ.Π. Καβάφη, μετέτρεψε την Αλεξάνδρεια σε μια γυναίκα με τ' όνομα Αλεξάνδρα.
Alexandra leaving
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Βροχή και σήμερα
Ένα από τα τραγούδια που έχει ταυτιστεί με τη Δ. Γαλάνη: το ηχογράφησε το 1973, το είχε ερμηνεύσει όμως 3 χρόνια πριν σε ταινία με άλλον τίτλο και διαφορετικούς στίχους.
Βροχή και σήμερα
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Δικαιοσύνη
Τρίτη απεργία πείνας και δίψας μέσα σε 34 μέρες από τον Β. Δημάκη, καθώς το υπ. Προ.Πο. τού στερεί ουσιαστικά το δικαίωμα να συνεχίσει τις ακαδημαϊκές σπουδές του.
Δικαιοσύνη
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Τα τρένα που φύγαν
Γράφτηκε το 1965 από τον Στ. Ξαρχάκο για μια επιθεώρηση, στην οποία το ερμήνευε ο Κ. Βουτσάς. Το ηχογράφησε τελικά η Β. Μοσχολιού, για να γίνει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της.
Τα τρένα που φύγαν
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
The ladies who lunch
Meryl Streep, Christine Baranski και Audra McDonald τραγούδησαν με απολαυστικό τρόπο μια μεγάλη επιτυχία του Stephen Sondheim στο ψηφιακό πάρτι για τα 90ά γενέθλιά του.
The ladies who lunch