Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Refugee (Under a common sky)

  • A-
  • A+

Από το τρίτο άλμπουμ των Electric Litany, «Under a Common Sky», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ακούμε ένα τραγούδι το οποίο, όπως δηλώνει καθαρά ο τίτλος του και εικονοποιεί με εξαίρετο τρόπο το βίντεο που το συνοδεύει, κάνει λόγο για τους πρόσφυγες.

Το ελληνοβρετανικό συγκρότημα δούλεψε αυτό το άλμπουμ το καλοκαίρι του 2017 στην Κέρκυρα, τόπο καταγωγής ενός από τα ιδρυτικά μέλη του, του Αλέξανδρου Μίαρη, σ' ένα σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Γι' αυτό τα εννιά τραγούδια του έχουν στοιχεία από τους μαγευτικούς ήχους της καλοκαιρινής νύχτας σε νησί, αλλά παράλληλα, βαθιά επηρεασμένα καθώς είναι από την ανθρωπιστική κρίση που συγκλονίζει τον κόσμο, κινούνται σε σκοτεινά, δυστοπικά μονοπάτια.     

ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Sealight
Ένα πολύ ωραίο τραγούδι από το τελευταίο άλμπουμ των Electric Litany, μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες που έχει αναδείξει η λονδρέζικη σκηνή τα τελευταία χρόνια.
Sealight
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Ο λεβέντης
Αφιερωμένο στη μνήμη του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης και αγωνιστή της Αριστεράς, Μανώλη Γλέζου, που έφυγε χθες από τη ζωή.
Ο λεβέντης
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Μαζί ξανά
Ένα νέο τραγούδι του Αλκίνοου Ιωαννίδη για την καραντίνα και τις παρενέργειές της, που ακούγοντάς το χαμογελάς και βουρκώνεις ταυτόχρονα...
Μαζί ξανά
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Οι κεραίες στα μπαλκόνια
Από τα ωραία τραγούδια της πολύχρονης συνεργασίας του Μ. Ρασούλη με τον Π. Βαγιόπουλο, αν και παραγνωρισμένο. Από το CD single «Με Καλαματιανό ρυθμό θα σε δούμε αναστημένη».
Οι κεραίες στα μπαλκόνια
ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
Saved
Τραγούδι του Ν. Κυπουργού για τον «Σωσμένο», μια ιστορική παράσταση στο θέατρο «Εμπρός το 1990, που το ακούμε στην υποβλητική ερμηνεία των Αλ. Ιωαννίδη - Δ. Δημοσθένους.
Saved