Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Οι Planet of Zeus είναι μια από τις πιο δυναμικές live μπάντες της heavy σκηνής και η επικείμενη εμφάνισή τους ως headliners στη δεύτερη ημέρα του καταξιωμένου φεστιβάλ Heavy Psych Sounds είναι απλά ακόμη μια επιβεβαίωση του status που έχουν αποκτήσει εντός και εκτός συνόρων.

Η μπάντα από την Αθήνα μόλις γύρισε από την βαλκανική της περιοδεία και η συναυλία του επόμενου Σαββάτου, 3 Απριλίου, είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μας διηγηθεί εμπειρίες από το τελευταίο της tour, αλλά και τα τελευταία νέα από το στρατόπεδο του… πλανήτη Δία.

Planet of Zeus: Τα εντός έδρας live έχουν μια εξέχουσα σημασία, είναι η πόλη που μας μεγάλωσε και μας ανέδειξε

Επικοινωνούμε μετά το τέλος μιας βαλκανικής περιοδείας. Συναισθήματα και «κατάσταση» μετά από ένα ακόμη tour;

Επιστρέψαμε «γεμάτοι» από εικόνες και ικανοποίηση μετά από ένα ακόμα επιτυχημένο τουρ. Αυτή τη φορά στα Βαλκάνια, κατά κύριο λόγο, που όπως διαπιστώσαμε τους είχαμε λείψει και μας είχαν λείψει πολύ!

Πόσο εύκολο είναι να εγκλιματιστείτε μετά από μια περιοδεία;

Θα πω ότι εξαρτάται από το μέγεθος/διάρκεια της. Όταν ένα tour διαρκεί 35-40 ημέρες, ο χρόνος προσαρμογής στην καθημερινότητα είναι τουλάχιστον μια εβδομάδα.

Όπως και να έχει, παραμένει υποκειμενικό μιας και ο καθένας από την μπάντα έχει διαμορφώσει το δικό του πρόγραμμα/υποχρεώσεις όταν επιστρέφει και το αντιμετωπίζει διαφορετικά.

Planet of Zeus
Planet of Zeus

Πού ήταν η καλύτερη εμπειρία αυτού του tour;

Όλο το τουρ ήταν γεμάτο από υπέροχες στιγμές και φοβερή ανταπόκριση από τον κόσμο. Αν έπρεπε να ξεχωρίσω κάποιες από αυτές, θα έλεγα την επιστροφή μας στο Novi Sad της Σερβίας και την αναπάντεχη υποδοχή του κοινού στην Αλβανία, την οποία επισκεπτόμασταν για πρώτη φορά.

Υπήρχε κάποια εντελώς «βαλκανική» στιγμή που θέλετε να μοιραστείτε;

Εντελώς «Βαλκανικό» ήταν οι συνεχόμενες αλλαγές σε currency, κάθε χώρα και διαφορετικό νόμισμα και κάποια τοπικά εδέσματα, με πρωταθλητή το τριλέτσε, παραδοσιακό αλβανικό γλυκό.

Και τώρα Αθήνα ξανά. Πώς νιώθετε ως ελληνικό σχήμα να παίρνετε τη θέση του headliner σε ένα φεστιβάλ με σημαντικό όνομα; Είναι το εντός έδρας καλύτερο;

Σίγουρα μας τιμάει η πρόσκληση του φεστιβάλ να συμμετέχουμε ως headliners. Από την άλλη φαντάζει ως απολύτως λογικό να τοποθετηθεί μια local μπάντα εγνωσμένης αξίας στην θέση αυτή.

Τα εντός έδρας έχουν μια εξέχουσα σημασία για εμάς, είναι η πόλη μας, η πόλη που μας μεγάλωσε και μας ανέδειξε και στην πόλη μας δίνουμε πάντα το 200%.

Εκπλήξεις υπάρχουν; Ετοιμάζουν οι Planet of Zeus νέο υλικό;

Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει , το set θα στηριχτεί αποκλειστικά στα πρώτα τρία άλμπουμ μας, οπότε οι εκπλήξεις είναι δεδομένες.
Νέο υλικό υπάρχει και μας περιμένει να το δουλέψουμε αμέσως μετά το Heavy Psych Sounds Athens.

INFO 

Heavy Psych Sounds

Παρασκευή 3 Απριλίου

ROX MUSIC HALL & ARCH CLUB

Οι πόρτες ανοίγουν στις 18:00

NAXATRAS, COLOUR HAZE, 1782, WEEDPECKER, THE COSMIC DEAD, OREYEON, KOMATSU, FUZZRIDER

Σάββατο 4 Απριλίου

ROX MUSIC HALL & ARCH CLUB

Οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00

PLANET OF ZEUS, GREENLEAF, GODSLEEP, TONS, VOID DROID, WITCHTHROAT SERPENT, MONSTERNAUT, DISMISS, THE CLAMPS, KIDNEY BLACK