Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Τι να πρωτοπεί κανείς για τους Godspeed You! Black Emperor; Όσοι από εμάς τους παρακολουθούμε εδώ και όσοι τους έχουμε απολαύσει ζωντανά ξέρουμε την μυσταγωγία που δημιουργεί η μουσική τους. Μουσική και μουσικοί, όμως, που δεν έχουν μείνει ποτέ σιωπηλοί, πάντα στέλνουν τα δικά τους κοινωνικοπολιτικά μηνύματα και τώρα επιστρέφουν στην Αθήνα με έναν δίσκο που αναμφίβολα θα μπει στους πιο ενδιαφέροντες της χρονιάς.

Οι GY!BE μόλις κυκλοφόρησαν το “No Title, As Of February 2024, 28,340 Dead”, όγδοο album τους που διαδέχεται το εξαιρετικό “G_d’s Pee at State’s End!” του 2021, και είναι αφιερωμένο εξ ολοκλήρου στη συνεχιζόμενη σφαγή στη Γάζα (περισσότερα οσονούπω στις σελίδες δισκοκριτικής της «Εφ.Συν.»). Ο τίτλος του άλλωστε, αναφέρεται στον αριθμό των νεκρών που είχαν ανακοινωθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, γιατί πλέον το μακρύς κατάλογος πλησιάζει τους 50.000 νεκρούς.

Η θρυλική κολεκτίβα, λίγο πριν επιστρέψει στην Αθήνα και το Floyd στις 18 Οκτωβρίου, έστειλε το δικό της μήνυμα με την ανακοίνωση του νέου δίσκου «ΧΩΡΙΣ ΤΙΤΛΟ = ποια χειρονομία βγάζει νόημα όταν την ίδια στιγμή πεθαίνουν μικροσκοπικά σώματα; ποιο πλαίσιο; ποια διαλυμένη μελωδία; και μετά μια καταμέτρηση και μια ημερομηνία για να συμβολίζει μια αρνητική μέθοδο και μια αυξανόμενη σωρό…».

Και σημειώνουν: ο πόλεμος έρχεται, μην τα παρατάτε, διαλέξτε πλευρά, βαστάτε, αγαπάτε.

Ακούστε ολόκληρο το “No Title, As Of February 2024, 28,340 Dead”

Ήδη, οι πρώτες κριτικές αποθεώνουν την επιστροφή της Καναδικής μπάντας.

«Mέσα σε όλη την παραμόρφωση και τη θορυβώδη ενορχήστρωση, αποτελεί την απόλυτη προσωποποίηση της μουσικής ως Τέχνης. Το μήνυμα τους παραμένει ασυμβίβαστο».

«Ενας αυθεντικά όμορφος δίσκος, σαρωτικός προς κάθε αίσθηση. Η μουσική τους συλλαμβάνει το διάχυτο το αίσθημα της απόγνωσης που νιώθουμε».

«Εχει την σφραγίδα κάθε κλασικού Godspeed δίσκου, και μετά από περισσότερα από 30 χρόνια παρουσίας, συνεχίζουν να είναι συγκλονιστικοί».

«Ο νέος δίσκος είναι ότι καλύτερο έχουν κάνει. Μπορεί να μην καταφέρει να αλλάξει καρδιές και μυαλά αλλά σίγουρα θα τα ενθαρρύνει να το κάνουν».

INFO

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου – Floyd Live Venue

Διάθεση εισιτηρίων:

• Online more.com / Floyd.gr

• Φυσικά σημεία: Καταστήματα Νova, Public, Ευριπίδης, Yoleni’s,