• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 25.6°C / 29.7°C
  2 BF
  41%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.6°C / 27.3°C
  2 BF
  51%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.0°C / 27.0°C
  2 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  21°C 20.9°C / 23.1°C
  1 BF
  64%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  0 BF
  60%
 • Βέροια
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.0°C / 23.7°C
  1 BF
  57%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  19°C 19.2°C / 20.1°C
  0 BF
  73%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  25°C 24.8°C / 24.8°C
  1 BF
  51%
 • Ηράκλειο
  Αίθριος καιρός
  25°C 21.0°C / 27.7°C
  2 BF
  42%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  23°C 22.9°C / 25.1°C
  1 BF
  56%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  25°C 22.8°C / 25.4°C
  0 BF
  41%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  27°C 26.7°C / 26.7°C
  2 BF
  54%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 20.9°C / 20.9°C
  0 BF
  94%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 24.0°C
  0 BF
  64%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  26°C 22.5°C / 27.2°C
  1 BF
  52%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  22°C 21.6°C / 22.8°C
  4 BF
  62%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  28°C 26.6°C / 29.9°C
  0 BF
  36%
 • Καβάλα
  Αίθριος καιρός
  21°C 21.3°C / 21.3°C
  2 BF
  64%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  24°C 21.7°C / 24.4°C
  2 BF
  64%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.6°C / 19.6°C
  0 BF
  80%

Από πρόσφατη επίσκεψη της Φώφης Γεννηματά στο Ηράκλειο

IMAGE SERVICES

«Πραξικόπημα» στο ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου

 • A-
 • A+

Καταγγελίες για... πραξικοπηματικές ενέργειες ταλανίζουν τον ήδη αποδεκατισμένο χώρο του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο, το άλλοτε «κάστρο» του κόμματος. Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Δημοτική Οργάνωση του κόμματος στο Ηράκλειο δεν αναγνωρίζονται από τη Νομαρχιακή Επιτροπή ενώ οι διαγκωνισμοί κρατούν από τις αρχές του καλοκαιριού. 

Η αρχική ανακοίνωση της Δημοτικής Οργάνωσης Ηρακλείου ανέφερε την Πέμπτη πως εξελέγη η Συντονιστική Επιτροπή της, η οποία απαρτίζεται από 7 μέλη και η οποία μάλιστα προέκυψε με ομόφωνη απόφαση από τους παρόντες στις εκλογές. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα εξελέγησαν: Γραμματέας:  Δολαψάκης Μανώλης, Αναπλ. Γραμματέας: Ψαράς Γιάννης, Υπεύθυνος Οικονομικού: Αναγνωστάκης Δημήτριος, Υπευθ. Οργανωτικού: Μανωλακάκη Μαρία, Μέλη: Παπανδρέου Γιώργος, Παπαδάκης Γιώργος,  Μούτου Μαρία.  (Αναπλ. μέλη: Σφακιανάκης Ξενοφών, Σπανάκης Γιώργος).

Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα εξεδόθη άλλη ανακοίνωση αυτή τη φορά από τη Νομαρχιακή Επιτροπή του κόμματος στο Ηράκλειο η οποία χαρακτηρίζει «πραξικοπηματική» την διαδικασία που ακολουθήθηκε στη δημοτική οργάνωση.

Στην ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται:

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε πως στον τοπικό τύπο διακινείται δημοσίευμα αναφορικά με την συγκρότηση της Δ.Ο. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου καθώς και για την εκλογή Γραμματέα του οργάνου.

Προφανώς και δεν υφίσταται καμία τέτοια διαδικασία καθώς την ευθύνη για την λειτουργία και συγκρότηση των Δ.Ο. έχουν οι κατά τόπους Ν.Ε. και στην προκειμένη περίπτωση η Ν.Ε. Ηράκλειου.

Στο εν λόγω δημοσίευμα διατυπώνεται πως το όργανο αποτελείται από 7 μέλη κάτι το οποίο εκτός από ψευδές είναι και άτοπο  καθώς η εγκύκλιος που ορίζει τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών του ΠΑΣΟΚ αλλά και την δομή των οργάνων  αποστέλλεται από τον Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΠΑ.ΣΟ.Κ.  και προβλέπει όργανα 3 - 5 μελών.

Όπως είναι απόλυτα προφανές η διαδικασία είναι παράτυπη, εκτός εκλογικής εγκυκλίου και προσβάλει  τους υποκινητές της  οι οποίοι παραβιάζουν και εκμεταλλεύονται με τον χειρότερο τρόπο τη βούληση και ψήφο των χιλιάδων μελών του Κινήματος που προσήλθαν στις κάλπες για την εκλογή των οργάνων του.

Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να καταγραφεί πως την ευθύνη της απαράδεκτης αυτής διαδικασίας καθώς και της πολύμηνης  καθυστέρησης της συγκρότησης του οργάνου έχει το πρώτο σε ψήφους μέλος του οργάνου το οποίο σκόπιμα και εξυπηρετώντας μικροπολιτικά και μικροκομματικά συμφέροντα κάποιων οδήγησε το όργανο σε αυτή την λυπηρή κατάσταση.

Καταλήγοντας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως η υποτιθέμενη προχθεσινή συγκρότηση καθώς και το πρακτικό που συντάχθηκε είναι παράτυπα.

Πρόκειται για καθαρά πραξικοπηματική ενέργεια κάποιων που καταπατώντας δημοκρατικές διαδικασίες προσπαθούν να ωφεληθούν.

Η Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ηρακλείου θα προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για την αποκατάσταση του οργάνου καθώς και για την συμμόρφωση των υποκινητών αυτής της κατάπτυστης ενέργειας που προσβάλει όλους μας.

Λυπούμαστε πολύ που κάποιοι χρησιμοποιούν ακόμα και σήμερα το ΠΑ.ΣΟ.Κ. για μικροπολιτικούς και ιδιοτελής σκοπούς μη αντιλαμβανόμενοι τι συμβαίνει γύρω μας.

Το κλίμα έντασης για το ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη και ειδικά για το Ηράκλειο, κρατάει από τις εσωκομματικές εκλογές του Ιουνίου όταν ομάδα νεώτερων ηλικιακά στελεχών είχαν καταγγείλει ονομαστικά τον βουλευτή Ηρακλείου Βασίλη Κεγκέρογλου για πρακτικές επηρεασμού της εκλογικής διαδικασίας. Στην εκλογή της νέας Νομαρχιακής επικράτησαν τελικά με 6-5 τα στελέχη που βρέθηκαν απέναντι στον Β. Κεγκέρογλου, ο οποίος όμως απολαμβάνει την πλήρη στήριξη της προέδρου του κόμματος Φ. Γεννηματά.

Η δύναμη του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια έχει κατρακυλήσει από το 62,7 % (2009) στο 5,9% (Ιανουάριος 2015) ενώ από τους σταθερά 8 ή και περισσότερους βουλευτές που εξέλεγε το κόμμα σε όλο το νησί, πλέον εκλέγει μόλις έναν. 

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Μαλλιά κουβάρια» στο ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου
Δεν έχει προηγούμενο η ένταση μεταξύ των δύο ομάδων που βρίσκονται πλέον σε ανοιχτό πόλεμο εντός της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ στο Ηράκλειο. Μετά τις καταγγελίες για «πραξικοπηματικές ενέργειες» στα...
«Μαλλιά κουβάρια» στο ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«Ερχεται 5ο Μνημόνιο»
Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 παρουσίασε την πρόταση νόμου για την αντιμετώπιση της οικονομικής πανδημίας προβλέποντας έλλειμμα έως και 15% του ΑΕΠ • Τάχθηκε κατά των εξορύξεων και της δημιουργίας καζίνου στο νησί.
«Ερχεται 5ο Μνημόνιο»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Επιβάλλουν στην Κρήτη την καύση σκουπιδιών
Χωρίς περιστροφές, κυβέρνηση αλλά και αυτοδιοίκηση προωθούν την ξεπερασμένη μέθοδο που από το 2016 είχαν απορρίψει κατηγορηματικά για το νησί • Πιάνουν τόπο οι πιέσεις του λόμπι των σκουπιδιών παρά τους...
Επιβάλλουν στην Κρήτη την καύση σκουπιδιών
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ηράκλειο: οι τρεις στους εννιά βλέπουν β' γύρο
Με τρεις βασικούς διεκδικητές για τον δημαρχιακό θώκο του Ηρακλείου ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων στο τοπικό πρωτοδικείο. Από τους συνολικά 9 υποψήφιους συνδυασμούς ο Γιάννης Κουράκης,...
Ηράκλειο: οι τρεις στους εννιά βλέπουν β' γύρο

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας