• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  13°C 10.6°C / 15.2°C
  2 BF
  87%
 • Θεσσαλονίκη
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.1°C / 12.2°C
  2 BF
  90%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  13°C 8.0°C / 13.3°C
  3 BF
  80%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  2°C 1.9°C / 1.9°C
  0 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  8°C 7.9°C / 8.5°C
  3 BF
  76%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 10.4°C
  0 BF
  87%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  5°C 5.4°C / 6.8°C
  1 BF
  100%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 10.6°C / 10.6°C
  2 BF
  85%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  13°C 12.8°C / 14.4°C
  2 BF
  94%
 • Μυτιλήνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 10.1°C / 10.1°C
  2 BF
  81%
 • Ερμούπολη
  Αυξημένες νεφώσεις
  14°C 14.4°C / 14.4°C
  3 BF
  82%
 • Σκόπελος
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.2°C / 11.2°C
  4 BF
  76%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.5°C / 14.5°C
  3 BF
  82%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  9°C 8.9°C / 8.9°C
  0 BF
  100%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 10.5°C / 11.7°C
  0 BF
  96%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 14.8°C / 16.6°C
  1 BF
  83%
 • Χαλκίδα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 14.3°C
  0 BF
  93%
 • Καβάλα
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 11.0°C / 11.0°C
  1 BF
  79%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 9.2°C / 12.3°C
  1 BF
  96%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  8°C 7.5°C / 7.5°C
  1 BF
  95%
EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στον απερχόμενο δήμαρχο Αγίου Νικολάου

 • A-
 • A+
«Ο δήμαρχος πολιτεύτηκε για τα συμφέροντα των λίγων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου.

Επίθεση προς τον δήμαρχο Αγίου Νικολάου Αντώνη Ζερβό εξαπέλυσε ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου, κάνοντας λόγο για αδράνεια από πλευράς του απερχόμενου δημάρχου, στα χρόνια της δημαρχίας του.

Ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο απερχόμενος δήμαρχος πολιτεύτηκε με κριτήριο την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων συγκεκριμένου βουλευτή ο οποίος τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές ενώ έκανε λόγο για αποτυχία της δημοτικής αρχής.

Επίσης τον κατηγορεί για «χαριστικές πράξεις» σε ξενοδόχους ενώ του καταλογίζει ευθύνη για το έργο του Γαργαδώρου, καθώς και της ακύρωσης της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου:

«Ο απερχόμενος δήμαρχος Αγίου Νικολάου βρήκε τι φταίει για την ατάραχη αδράνεια του. Όπως λέει το παλιό καλό ρητό «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο νόμος 4412/2016 έβαλε τέλος σε ένα σύστημα αναθέσεων που είχε μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πρωταθλητή αδιαφάνειας, πελατειακών σχέσεων και τελικά διαφθοράς, σύμφωνα με τις εκθέσεις των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι έλεγχοι και οι καταδίκες είχαν πράγματι κλονίσει την όποια εμπιστοσύνη στον θεσμό. Πολλοί αιρετοί εξέπεσαν του αξιώματος, ακριβώς για τέτοιους λόγους. Επειδή λοιπόν όλοι ξέραμε «τι συμβαίνει στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και πως λειτουργεί σήμερα ένας Δήμος», γι' αυτό έγινε και ο 4412 του 2016.

Ο νέος νόμος έβαλε ενιαίους κανόνες για τις αναθέσεις και δημιούργησε ένα πλαίσιο διαφάνειας που δεν υπήρχε πριν. Χρειάστηκε διορθώσεις, επεξηγηματικές εγκυκλίους, επιμορφώσεις στελεχών και κυρίως διάλογο και λύσεις για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και τα περισσότερα λύθηκαν.

Πάρα πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα, μπόρεσαν να δημοπρατήσουν έργα και μάλιστα πολύ γρήγορα. Άλλοι δήμοι είχαν πρόβλημα υποστελέχωσης σε μηχανικούς αλλά και εκεί βρέθηκαν λύσεις. Βέβαια στο πραγματικό πρόβλημα της υποστελέχωσης των δήμων, δεν ακούσαμε ποτέ τον λαλίστατο δήμαρχο, να κάνει κριτική στη θέση του κ. Μητσοτάκη για επαναφορά των προσλήψεων στο 5 φεύγουν 1 έρχεται. Προφανώς ο Δήμος Αγίου Νικολάου θα στελεχωθεί κατ' εξαίρεση!

Όμως είναι γεγονός ότι ο νέος νόμος έκοψε τα ... κίνητρα πολλών δημοτικών αρχόντων να πραγματοποιήσουν ... έργο, γιατί καθιέρωσε την κλήρωση στις απευθείας αναθέσεις. Απρόβλεπτος γαρ η τύχη

Περίπου 30 σχολικά κτήρια δημοπρατήθηκαν στην Κρήτη. Το πρώτο τον Φεβρουάριο του 2017, 6 μήνες μετά τον νέο νόμο, στο κοντινό μας Ηράκλειο. Κανένα στον Άγιο Νικόλαο, με το τεράστιο πρόβλημα σχολικής στέγης. Μόλις χθες μάθαμε ότι και το σχολείο της Νεάπολης απορρίφθηκε, γιατί δεν ήταν συμβατή η μελέτη με τους όρους του προγράμματος.

Προφανώς φταίει ο ... ΣΥΡΙΖΑ. Οι περιπέτειες της επισκευής του πεζοδρομίου στην Αμμουδάρα είναι χαρακτηριστική τόσο για το παλιότερο όσο και για το σημερινό έργο και τις πρακτικές του δημάρχου.

Η ερμηνεία του, ότι όλα αυτά τα κάνει η κυβέρνηση επειδή «επιδιώκει και επιτυγχάνει την τεχνητή διατήρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων, που παρουσιάζει στους δανειστές», δείχνει τεράστια άγνοια και για τα δημόσια οικονομικά και για το πώς σχηματίζονται τα πλεονάσματα, αλλά και κακοπιστία και φτηνή αντιπολίτευση, γιατί τα τελευταία τρία χρόνια η Τοπική Αυτοδιοίκηση χρηματοδοτήθηκε για έργα, περισσότερο από κάθε άλλη περίοδο και μάλιστα με διαφανή και ισότιμο τρόπο.

Μόνο στο Λασίθι και μόνο από το ΦιλόΔημο Ι και ΙΙ έχουν εγκριθεί μέχρι σήμερα 16.317.251,76 € και για τον Δήμο Αγίου Νικολάου 4.292.000,00 €. Αναλυτικά μπορείτε να τα δείτε στο filodimos.ypes.gr. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν άλλα 7.468.146 € για την ανέγερση Δημαρχείου στη Σητεία και υποδομές αποχέτευσης στο Βαθύ και την Αμμουδάρα, που δεν έχουν ακόμα αναρτηθεί. Τα κονδύλια κατανέμονται ανεξάρτητα από την όποια κομματική τοποθέτηση των δημάρχων αλλά ανάλογα με την ετοιμότητά τους σε μελέτες έργων, όπως έχουν όλοι αναγνωρίσει.

Ο απερχόμενος δήμαρχος πάντοτε πολιτεύτηκε με κριτήριο την εξυπηρέτηση μικροπολιτικών συμφερόντων συγκεκριμένου βουλευτή που τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές, ανεξάρτητα από το συμφέρον του τόπου. Και αντίστοιχη ήταν η επιχειρηματολογία που χρησιμοποίησε για να δικαιολογήσει την αποτυχία του. Τα δύο πρώτα χρόνια της θητείας του εξάλλου, δεν υπήρχε ο νόμος που “τον εμπόδιζε”. Το μόνο έργο που προώθησε ήταν ο Γαργαδώρος, αν και δεν ήταν ... τελείως δικό του!

Όμως κανείς δεν θα θυμάται τον απερχόμενο Δήμαρχο για αυτά που δεν έκανε. Θα τον θυμόμαστε για αυτά που έκανε! Και επειδή δεν είναι λίγα, ας θυμηθούμε μερικά:

 • την τεράστια έκπτωση στην ανταλλαγή γης με χρήμα από τα μεγάλα ξενοδοχεία της πόλης. Από 1.083.223,30 € που ήταν η υπολογισθείσα αντικειμενική αξία σε μόλις 563.090 €, και μάλιστα σε μακρινές δόσεις. Μια χαριστική πράξη υπέρ των πλουσίων και ισχυρών σε βάρος των συμφερόντων των δημοτών. Προφανώς οι μεγάλοι ξενοδόχοι ήταν αυτοί που χτυπήθηκαν περισσότερο από την κρίση!!! Πρέπει όμως να αναγνωρίσουμε ότι για αυτή την ... κοινωνική του πολιτική, πέτυχε ευρύτατη συναίνεση, από όλες τις δημοτικές παρατάξεις, εκτός του Σύγχρονου Δήμου και του κ. Καρατσή προσωπικά.
 • την θετική γνωμοδότηση στο έργο του Γαργαδώρου, που κατέστρεψε την τελευταία ελεύθερη παραλία της πόλης, παρά τις επισημάνσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος. Και για αυτό το έργο εξασφάλισε την συναίνεση όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου, εκτός από τον Σύγχρονο Δήμο.
 • την μεγάλη προσπάθεια ανάπλασης του παραλιακού μετώπου (!), που ακύρωσε η ... κακή γραφειοκρατία, με το διάσημο πήγαινε – έλα του περιπτέρου..

Δυστυχώς για τον απερχόμενο δήμαρχο, οι πολλοί ξέρουν πολύ καλά ότι πολιτεύτηκε για τα συμφέροντα των λίγων».

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΣΥΡΙΖΑ Σητείας: Να αναβαθμιστεί η σχολή του ΤΕΙ
Την παραμονή και την αναβάθμιση του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης στην πόλη της Σητείας, ζητάει ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι αυτό αποτελεί αίτημα και της τοπικής κοινωνίας. Παράλληλα,...
ΣΥΡΙΖΑ Σητείας: Να αναβαθμιστεί η σχολή του ΤΕΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Λασίθι: Παραχωρούνται στους δήμους τα κτίρια δύο Ειρηνοδικείων
Στους δήμους Αγίου Νικολάου και Οροπεδίου Λασιθίου, παραχωρούνται τα κτίρια των πρώην αντίστοιχων Ειρηνοδικείων, μετά από σχετική διάταξη στη Βουλή. Συγκεκριμένα παραχωρείται η κυριότητα, άνευ ανταλλάγματος:...
Λασίθι: Παραχωρούνται στους δήμους τα κτίρια δύο Ειρηνοδικείων
ΝΤΕΛΟΓΟ
Περίεργη επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ
Σε μια τουλάχιστον… περίεργη επιλογή για τον Δήμο Αγίου Νικολάου φαίνεται να οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου. Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Κοκκίνης, γνωστός από την προσωπική του σχέση με τον Ανδρέα...
Περίεργη επιλογή για τον ΣΥΡΙΖΑ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα έργα του Γαργαδόρου
Με μέλη της «Πρωτοβουλίας Πολιτών για την Προστασία των Παραλιών» συναντήθηκε ο βουλευτής Λασιθίου του ΣΥΡΙΖΑ Μανόλης Θραψανιώτης, σχετικά με το έργο στην παραλία του Γαργαδόρου. Τα μέλη της Πρωτοβουλίας...
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τα έργα του Γαργαδόρου
ΝΤΕΛΟΓΟ
Λασίθι: Ανακοίνωσε και ο Ζερβός
Χωρίς διάψευση, αλλά και χωρίς επίσημες ανακοινώσεις, παραμένει το «φλερτ» μεταξύ του… παπανδρεϊκού Νίκου Κοκκίνη και του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμο Αγίου Νικολάου. Οι γκρίνιες είναι πολλές στο εσωτερικό του κυβερνώντος...
Λασίθι: Ανακοίνωσε και ο Ζερβός
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Λασίθι: Αρνούνται τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ
Τους «αυτοδιοικητικούς σχηματισμούς» τους οποίους προτρέπει τους πολίτες να ψηφίσουν ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ - Αποστάσεις παίρνει ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου - Αρνούνται τα «χρίσματα» υποψήφιοι δήμαρχοι.
Λασίθι: Αρνούνται τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας