• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 8.9°C / 10.8°C
  3 BF
  73%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  6°C 4.7°C / 7.2°C
  3 BF
  60%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  11°C 9.4°C / 11.0°C
  4 BF
  72%
 • Ιωάννινα
  Ομίχλη
  -1°C -1.1°C / -1.1°C
  0 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  4°C 3.9°C / 5.7°C
  3 BF
  70%
 • Βέροια
  Σποραδικές νεφώσεις
  5°C 4.0°C / 5.5°C
  1 BF
  67%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  0°C 0.4°C / 0.4°C
  3 BF
  75%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 7.4°C / 7.4°C
  2 BF
  80%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  15°C 13.2°C / 15.8°C
  2 BF
  65%
 • Μυτιλήνη
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 8.5°C / 9.9°C
  3 BF
  81%
 • Ερμούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 11.1°C / 11.8°C
  3 BF
  65%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 6.8°C / 6.8°C
  4 BF
  78%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  10°C 9.9°C / 9.9°C
  2 BF
  81%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.9°C / 6.7°C
  2 BF
  87%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  9°C 7.3°C / 9.4°C
  2 BF
  67%
 • Ρόδος
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 10.8°C / 10.8°C
  3 BF
  87%
 • Χαλκίδα
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.2°C / 11.0°C
  3 BF
  64%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 5.3°C / 6.0°C
  3 BF
  83%
 • Κατερίνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  5°C 4.7°C / 5.7°C
  1 BF
  79%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  2°C 2.1°C / 2.1°C
  2 BF
  62%

Δήμος Χερσονήσου: Καταγγέλλουν την απόλυση εργαζόμενης ΑμεΑ

 • A-
 • A+
Την απομάκρυνση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χερσονήσου, ζητούν 17 δημοτικοί σύμβουλοι του δήμου, με αφορμή την απόφαση που πήρε μόνος του, να μην ανανεώσει τη σύμβαση εργαζόμενης ΑΜΕΑ.

Όπως τονίζουν οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι σε ανακοίνωσή τους, πρόκειται για μια άδικη και εντελώς ατεκμηρίωτη απόλυση (μη ανανέωση σύμβασης) ενώ κατά την διάρκεια της συζήτησης του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Οκτωβρίου προέκυψε ότι αυτό έγινε χωρίς προηγούμενη απόφαση του καθ΄ ύλην αρμοδίου οργάνου, δηλαδή του Διοικητικού της Συμβουλίου, αλλά με απόφαση του προέδρου της και μόνο.

Επιπλέον, η ίδια η εργαζόμενη κατήγγειλε την καταβολή μικρότερου μισθού από ότι εδικαιούτο, λόγω μη υπολογισμού επιδόματος προϋπηρεσίας καθώς επίσης και την πλαστογραφία της υπογραφής της σε σειρά εγγράφων που την αφορούν. 

Συγκεκριμένα, στην προσπάθεια της η δημοτική υπάλληλος να ξεκαθαρίσει δεδουλευμένες αποδοχές που ακόμα της χρωστάει η Επιχείρηση, ούσα πλέον απολυμένη από τον μήνα Αύγουστο, ανακάλυψε ότι έγγραφα αποπληρωμής του προγράμματος του ΟΑΕΔ που έφεραν τα στοιχεία της, είχαν πλαστογραφηθεί πολλάκις, εν άγνοια της, όχι μόνο κατά την διάρκεια της εργασίας της αλλά και σε μέρες που ήταν σε αναρρωτική άδεια κατά την εγχείρηση της, στο κεφάλι.

Οι 17 δημοτικοί σύμβουλοι ζητούν την άμεση απομάκρυνση του προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης από όλες τις θέσεις που κατέχει καθώς και την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών, με γνώμονα την τήρηση των αρχών της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της δημόσιας λογοδοσίας, ενώ δηλώνουν ότι σε περίπτωση που δεν γίνει αυτό, θα απέχουν από όλα τα συλλογικά όργανα (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθώς και διοικητικά συμβούλια όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου).

Αναλυτικά η ανακοίνωση των 17 δημοτικών συμβούλων:


«Στον Δήμο Χερσονήσου, δυστυχώς, συχνά μαθαίνουμε για απαράδεκτες και καταδικαστέες, ηθικά, αλλά ίσως και νομικά, ενέργειες και πράξεις της δημοτικής αρχής. 

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 19 Οκτωβρίου 2022, έκπληκτοι πληροφορηθήκαμε για την άδικη και εντελώς ατεκμηρίωτη απόλυση (μη ανανέωση σύμβασης) εργαζόμενης στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου μας. Κατά την διάρκεια της συζήτησης προέκυψε ότι αυτό έγινε χωρίς προηγούμενη απόφαση του καθ΄ ύλην αρμοδίου οργάνου, δηλαδή του Διοικητικού της Συμβουλίου,  αλλά με απόφαση του προέδρου της και μόνο. Επιπλέον ακούσαμε την ίδια την καταγγέλλουσα, η οποία είχε προσληφθεί ως ΑΜΕΑ, να ομιλεί για την καταβολή μικρότερου μισθού από ότι εδικαιούτο, λόγω μη υπολογισμού επιδόματος προϋπηρεσίας καθώς επίσης και για πλαστογραφία της υπογραφής της σε σειρά εγγράφων που την αφορούν. 

Στην ίδια συνεδρίαση ακούσαμε τον ίδιο τον Πρόεδρο της Κοινωφελούς Επιχείρησης να παραδέχεται απροκάλυπτα και χωρίς καμία δικαιολογία την, τουλάχιστον, παρακράτηση χρημάτων για ένα εξάμηνο από εκδήλωση που διοργάνωσε φορέας του οικισμού Αγριανών και την όχι άμεση απόδοσή τους στον δικαιούχο, παρά μόνο όταν εκπρόσωπός του διαμαρτυρήθηκε δημόσια. 

Δυστυχώς τα φαινόμενα αυτά δεν είναι μεμονωμένα. Παλαιότερα γίναμε μάρτυρες και για άλλα ανάρμοστα περιστατικά που αφορούν και άλλα μέλη της Δημοτικής Αρχής. ‘Όλα αυτά καθιστούν επιτακτική την ανάγκη για δραστικές αποφάσεις.  Για τον λόγο αυτό, δεκαεπτά (17) δημοτικοί σύμβουλοι από το σύνολο των είκοσι επτά (27) που συναποτελούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου αποστείλαμε επιστολή προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου με την οποία ζητούμε την ΑΜΕΣΗ απομάκρυνση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης από τις θέσεις εκτελεστικής ευθύνης και όποιες άλλες κατέχει, έχοντας τοποθετηθεί από τον δήμαρχο και ψηφιστεί από το δημοτικό συμβούλιο, καθώς και την εξάντληση όλων των δυνατοτήτων ώστε η συγκεκριμένη υπάλληλος ΑΜΕΑ να εξακολουθήσει να εργάζεται στην Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Χερσονήσου. Την απομάκρυνση επιβάλλει η ανάγκη για την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων αυτών καθώς και της τήρησης των αρχών της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και της δημόσιας λογοδοσίας. Δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι όσο ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος θα παραμένει στις θέσεις που έχει οριστεί, εμείς δεν θα συμμετέχουμε σε κανένα απολύτως συλλογικό όργανο του οποίου είμαστε μέλη (Δημοτικό Συμβούλιο, Οικονομική Επιτροπή και Επιτροπή Ποιότητας Ζωής καθώς και διοικητικά συμβούλια όλων των Νομικών Προσώπων του Δήμου).

Ενημερώνουμε όλους ό,τι με λύπη μας αναγκαζόμαστε να φτάσουμε στην απόφασή μας αυτή, όμως δεν μας αφήνει άλλο περιθώριο η στάση του Δημάρχου κατά την συζήτηση που θέματος στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ακόμη, διαβεβαιώνουμε για άλλη μια φορά, ότι είμαστε πρόθυμοι να συμβάλουμε, όπως μπορούμε, στην ορθή και διαφανή λειτουργία των συλλογικών οργάνων του Δήμου μας, για την πρόοδο του τόπου».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι:

 1. Βασιλείου Αντώνιος
 2. Βογιατζάκης Αλέξανδρος
 3. Διαμαντάκης Εμμανουήλ
 4. Ζερβάκη Ευριδίκη
 5. Ζερβάκης Εμμανουήλ
 6. Κατσαμποξάκης Σπύρος
 7. Μακράκης Σπύρος
 8. Μαστοράκης Ιωάννης
 9. Μεραμβελιωτάκης Γεώργιος
 10. Μουντράκης Ευθύμιος
 11. Μπάτσης Δημήτριος
 12. Πλευράκη Δέσποινα
 13. Πλευράκης Εμμανουήλ
 14. Ρουσάκης Ιωάννης
 15. Σμυρνάκης Νικόλαος
 16. Τσαντηράκης Κωνσταντίνος
 17. Φραγκιαδάκης Βαρδής
Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δήμος Ηρακλείου: Καταγγέλλουν απολύσεις εργαζομένων εν μέσω lockdown
Την απόλυση 78 εργαζομένων εν μέσω lockdown στο Δήμο Ηρακλείου καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Κίνηση Εργαζομένων Κοινωφελούς Εργασίας Ηρακλείου.
Δήμος Ηρακλείου: Καταγγέλλουν απολύσεις εργαζομένων εν μέσω lockdown
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Το ΕΚΗ καταγγέλλει απολύσεις εργαζομένων παραμονές της Πρωτοχρονιάς
To Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου καταγγέλλει την απόφαση μίας εταιρείας που δραστηριοποιείται στην ΒΙ.ΠΕ., να απολύσει δύο μέρες πριν το τέλος της χρονιάς το σύνολο των εργαζομένων στο υποκατάστημα της πόλης του...
Το ΕΚΗ καταγγέλλει απολύσεις εργαζομένων παραμονές της Πρωτοχρονιάς
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Καταγγελία για απολύσεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης εν μέσω εορτών
Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου καταγγέλλει απολύσεις εν καιρώ ακρίβειας και εν μέσω εορτών, στο εργοστάσιο Ανακύκλωσης στη Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου.
Ηράκλειο: Καταγγελία για απολύσεις στο εργοστάσιο ανακύκλωσης εν μέσω εορτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Απονομή του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2022 στον Γιώργο Γραμματικάκη
Την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022, ώρα 19:00, θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η Τελετή Απονομής του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2022, στον Γιώργο Γραμματικάκη.
Ηράκλειο: Απονομή του Βραβείου «Ηθικής Τάξεως» 2022 στον Γιώργο Γραμματικάκη
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα ποιότητας ζωής των Ηρακλειωτών
Κάλεσμα σε οποιονδήποτε πολίτη επιθυμεί για να δώσει το «παρών» στη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσουν σχετικά με τα καθημερινά προβλήματα της ποιότητας ζωής των κατοίκων της πόλης, απευθύνουν μέσω...
Συνέντευξη Τύπου για τα προβλήματα ποιότητας ζωής των Ηρακλειωτών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Απειλούνται με απόλυση εκατοντάδες συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ
Στο ΠΑΓΝΗ απειλούνται με απόλυση 180 εργαζόμενοι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, σε καθαριότητα και σίτιση, ενώ στην ίδια μοίρα είναι και το επικουρικό προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, περίπου 400 εργαζόμενοι -...
ΠΑΓΝΗ: Απειλούνται με απόλυση εκατοντάδες συμβασιούχοι μέσω ΟΑΕΔ

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας