• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  30°C 28.1°C / 31.3°C
  3 BF
  39%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 25.6°C / 29.9°C
  2 BF
  47%
 • Πάτρα
  Αίθριος καιρός
  27°C 27.1°C / 30.5°C
  2 BF
  50%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  24°C 23.9°C / 23.9°C
  1 BF
  53%
 • Αλεξανδρούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 25.9°C / 27.4°C
  3 BF
  61%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  27°C 25.1°C / 28.2°C
  1 BF
  34%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  23°C 23.4°C / 23.7°C
  3 BF
  41%
 • Αγρίνιο
  Αίθριος καιρός
  29°C 28.5°C / 28.5°C
  2 BF
  39%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 26.8°C / 28.8°C
  4 BF
  71%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.8°C / 26.9°C
  2 BF
  61%
 • Ερμούπολη
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.8°C / 28.4°C
  3 BF
  54%
 • Σκόπελος
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.2°C / 26.7°C
  2 BF
  61%
 • Κεφαλονιά
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.9°C / 27.9°C
  3 BF
  54%
 • Λάρισα
  Ελαφρές νεφώσεις
  27°C 26.2°C / 26.9°C
  0 BF
  44%
 • Λαμία
  Αίθριος καιρός
  30°C 27.3°C / 30.5°C
  2 BF
  29%
 • Ρόδος
  Ελαφρές νεφώσεις
  28°C 27.7°C / 27.8°C
  4 BF
  68%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  29°C 28.3°C / 30.0°C
  2 BF
  31%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  26°C 26.0°C / 26.3°C
  3 BF
  69%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  26°C 25.7°C / 27.3°C
  3 BF
  66%
 • Καστοριά
  Αίθριος καιρός
  25°C 24.6°C / 24.6°C
  2 BF
  56%

Από την κινητοποίηση των φοιτητών στη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Κρήτη: Διώκονται φοιτητές με παρέμβαση Κεραμέως

 • A-
 • A+
Για πρωτοφανή επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων του φοιτητικού κινήματος, με προσωπική παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, κάνουν λόγο οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, με αφορμή την αποστολή κλήσεων για προανάκριση – παροχή εξηγήσεων σε έξι συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Ιδρύματος.

Οι φοιτητές κατηγορούν την κυβέρνηση και την υπουργό για την τρομοκράτηση των φοιτητικών συλλόγων και την αδρανοποίηση τους, επιδιώκοντας τις διώξεις φοιτητών που αντιδρούν.

Όλα ξεκίνησαν όταν η υπουργός Παιδείας κατέθεσε Αναφορά στον Εισαγγελέα Χανίων με την οποία ζητά την παρέμβασή του προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν αξιόποινες πράξεις που έλαβαν χώρα εντός του Πολυτεχνείου Κρήτης κατά τη διάρκεια του περιστατικού με τον εγκλεισμό του κοσμήτορα από ομάδα φοιτητών.

Όπως τονίζεται στην αναφορά της υπουργού, «ο Κοσμήτορας φέρεται να υπέστη αναγκαστικό εγκλεισμό για περίπου 4 ώρες, να δέχτηκε ύβρεις και απειλές, να παρεμποδίστηκε η εκτέλεση των διοικητικών και διδακτικών του καθηκόντων κατά το διάστημα αυτό, να του απαγορεύτηκε με βία η χρήση τηλεφώνου και να πιέστηκε για υπογραφή δήλωσης παρά τη θέλησή του».

Οι φοιτητές τότε είχαν πραγματοποιήσει κινητοποίηση προκειμένου να μην επιτρέψουν την δίωξη φοιτητή για αφισοκόλληση εντός του ιδρύματος όταν μία ομάδα 20-30 ατόμων φέρονται να κράτησαν κλειδωμένο για τέσσερις ώρες τον κοσμήτορα της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ), με τους φοιτητές να καταγγέλλουν ότι μία κανονική συζήτηση με τον κοσμήτορα, μετατράπηκε ξαφνικά σε ομηρία!

Σύμφωνα με τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, οκτώ μήνες μετά, στις 16 Ιουνίου, η ασφάλεια Χανίων απέστειλε κλήσεις σε 6 μέχρι τώρα φοιτητές συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, απειλώντας τους με ποινικές διώξεις. Μάλιστα, όπως επισημαίνουν οι φοιτητές, η ασφάλεια δεν τηλεφώνησε στους ίδιους τους φοιτητές αλλά στους γονείς και τις οικογένειές τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επιχειρώντας να σπείρει φόβο και τρομοκρατία.

Με αφορμή την εξέλιξη αυτή, οι φοιτητικοί σύλλογοι διοργανώνουν κινητοποίηση-παρέμβαση στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης την Τετάρτη 21 Ιουνίου στις 11 το πρωΐ. Την ανακοίνωση συνυπογράφουν τα ΔΣ του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου και των συλλόγων φοιτητών ΗΜΜΥ, ΜΗΧΟΠ, ΜΗΠΕΡ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων:


«Η πρωτοφανής επιχείρηση ποινικοποίησης των αγώνων του φοιτητικού κινήματος και τρομοκρατίας σε βάρος αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης με εντολή Κεραμέως δεν πρόκειται να κάμψει τους αγωνιζόμενους φοιτητικούς συλλόγους.
Κάτω τα χέρια από τους φοιτητές και τις φοιτήτριες! Το φοιτητικό κίνημα θα σας σαρώσει!
Καταγγέλλουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την κυβέρνηση και την Υπουργό Κεραμέως σε συνεργασία με την αστυνομία, τις εισαγγελικές αρχές της πόλης των Χανίων και διάφορους “καλοθελητές” συκοφάντες.

Σε μια άνευ προηγουμένου ενέργεια η ασφάλεια Χανίων έχει ξεκινήσει την αποστολή κλήσεων για προανάκριση – παροχή εξηγήσεων σε 6 συνδικαλιστές φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, σχετικά με το αίτημα της Κεραμέως για εισαγγελική παρέμβαση.

Πρόκειται για άλλη μια σκευωρία στημένη από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που στόχο έχει την τρομοκράτηση των φοιτητικών συλλόγων και την αδρανοποίηση τους μπροστά σε μια καταιγίδα που έρχεται στον χώρο της εκπαίδευσης. Μετά την ακραία καταστολή και αστυνομική βία στο ΑΠΘ, η κυβέρνηση προχωράει σε μια πρωτοφανή στοχοποίηση και ποινικοποίηση του φοιτητικού συνδικαλισμού στο Πολυτεχνείο Κρήτης συνεχίζοντας τον πόλεμο που έχει ανοίξει με τους φοιτητικούς συλλόγους και το φοιτητικό κίνημα.

Την εισαγγελική παρέμβαση ζήτησε η ίδια η Υπουργός – διώκτης της νεολαίας Κεραμέως, ως «αντίποινα» στους μαζικούς αγώνες των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης που σταμάτησαν την προσπάθεια εφαρμογής για πρώτη φορά στη μεταπολίτευση πειθαρχικών διώξεων σε βάρος φοιτητών για τη συνδικαλιστική τους δράση τον Οκτώβριο 2021.

«Αντίποινα» και για τους αγώνες που οι φοιτητικοί μας σύλλογοι έχουν δώσει όλα αυτά τα χρόνια ενάντια στις αντιεκπαιδευτικές και αντιλαϊκές πολιτικές!

Συγκεκριμένα συνδικαλιστής φοιτητής είχε απειληθεί με πειθαρχική δίωξη από τον Κοσμήτορα της σχολής ΗΜΜΥ με την κατηγορία της «αφισορύπανσης», αφού προηγουμένως καθηγητές κατέστρεψαν συνδικαλιστικό υλικό για ζητήματα της ακαδημαϊκής καθημερινότητας.

Η απάντηση όλων των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης, ήταν άμεση και μαζική με εκατοντάδες φοιτητές στις κινητοποιήσεις που αποφάσισαν και προγραμμάτισαν με τις διαδικασίες τους στη Σύγκλητο στις 13/10 και την επόμενη ημέρα 14/10 στη Κοσμητεία του ΗΜΜΥ, διεκδικώντας να μην εκκινήσει καμία πειθαρχική δίωξη φοιτητών για την συνδικαλιστική και πολιτική τους δράση.

Έχοντας εκτεθεί ανεπανόρθωτα για τις αυταρχικές της κινήσεις, που βρίσκονταν εκτός κάθε πλαισίου δημοκρατικών εγγυήσεων για την ελεύθερη πολιτική, συνδικαλιστική δράση και έκφραση των φοιτητών, η κοσμητεία του ΗΜΜΥ προχώρησε στην δημοσίευση μιας ανακοίνωσης η οποία βρίθει διαστρεβλώσεων και συκοφαντικών διατυπώσεων σε βάρος των κινητοποιήσεων των φοιτητικών μας συλλόγων και των αποφάσεων τους.

Δεν πέτυχαν βέβαια την τρομοκράτηση του φοιτητικού κινήματος στο Πολυτεχνείο Κρήτης με τις κινήσεις αυτές, αφού οι φοιτητικοί σύλλογοι πέτυχαν μια σημαντική νίκη παγώνοντας κάθε σκέψη για πειθαρχικές διώξεις φοιτητών. Η στάση της Κοσμητείας του ΗΜΜΥ ήταν τόσο αντιδραστική που μέχρι και η Πρυτανεία εξέδωσε δημόσια ανακοίνωση λαμβάνοντας σαφείς αποστάσεις και δήλωσε ξεκάθαρα ότι η πολιτική δράση και έκφραση μπορούν και πρέπει να αναπτύσσονται ελεύθερα χωρίς τον φόβο πειθαρχικών.

Αφού τα όνειρα της κυβέρνησης για επαναφορά χουντικού πλαισίου καταδίωξης του φοιτητικού συνδικαλισμού κατέρρευσαν, η Υπουργός Κεραμέως επενέβη με 15 μέρες καθυστέρηση, το Νοέμβριο 2021 προσπαθώντας να κατασκευάσει καινούργιες μεθοδεύσεις. Γι’ αυτό και μετά από αυτά και ενώ η υπόθεση της απόπειρας πειθαρχικού είχε λήξει, η Κεραμέως επέλεξε να δημιουργήσει κλίμα έντασης ζητώντας την παρέμβαση εισαγγελέα για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων.

Οκτώ μήνες μετά, στις 16.6.2022 η ασφάλεια Χανίων απέστειλε κλήσεις σε 6 μέχρι τώρα φοιτητές συνδικαλιστές, μέλη ΔΣ και τους Προέδρους των ΦΣ Ενιαίου, ΗΜΜΥ και Αρχιτεκτονικής του Πολυτεχνείου Κρήτης, απειλώντας τους με ποινικές διώξεις. Μάλιστα η ασφάλεια δεν τηλεφώνησε στους ίδιους τους φοιτητές αλλά στους γονείς και τις οικογένειές τους σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, επιχειρώντας να σπείρει φόβο και τρομοκρατία. Οι κατασκευασμένες σκευωρίες σε βάρος των αγωνιστών και των φοιτητικών συλλόγων του Πολυτεχνείου Κρήτης δεν πρόκειται να περάσουν. Στο πρόσωπο των αγωνιστών φοιτητών και φοιτητριών στοχοποιούνται οι φοιτητικοί μας σύλλογοι, τα όργανά τους και οι αγωνιστικές αποφάσεις τους.

Δεν είναι τυχαίος ο χρόνος που επανέρχεται ο κατασταλτικός μηχανισμός ποινικοποιώντας τις αγωνιστικές αποφάσεις και κινητοποιήσεις των φοιτητικών συλλόγων. Η κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρο τα συμφέροντα λαού και νεολαίας και διαλύει ότι έχει απομείνει από το δημόσιο πανεπιστήμιο, κλιμακώνοντας την επίθεση. Θέλει πανεπιστήμια που θα επικρατεί σιγή ιχθύος με την πανεπιστημιακή αστυνομία, και φέρνει έναν επαίσχυντο νέο νόμο πλαίσιο, που έχει συναντήσει σύσσωμη την αντίδραση φοιτητών, καθηγητών, και εργαζόμενων στα πανεπιστήμια, αφού διαλύει το δημόσιο πανεπιστήμιο, τα ενιαία πτυχία και τα επαγγελματικά δικαιώματα, επιβάλλει μάνατζερς και ιδιώτες στις διοικήσεις των πανεπιστημίων, τσακίζει τα προγράμματα σπουδών και τα εναρμονίζει πλήρως στις ανάγκες της αγοράς, καταλύει το αυτοδιοίκητο και επιδιώκει να αδρανοποιήσει τους φοιτητικούς συλλόγους καταργώντας τη ζωντανή πολιτική διαπάλη των φοιτητών.

Οι διώξεις συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης έρχονται σε συνέχεια της κατασταλτικής μανίας της κυβέρνησης στο ΑΠΘ, όπου επί μήνες με προσχήματα προσπαθεί να επιβάλει αστυνομοκρατία και σιωπητήριο των αγώνων, οδηγώντας με δολοφονικό χτύπημα στο σοβαρότατο τραυματισμό του φοιτητή Γιάννη Ντουσάκη από βολή κρότου λάμψης.

Ο φοιτητικός μας σύλλογος δηλώνει ότι όχι απλώς δεν πρόκειται να τρομοκρατηθεί, αλλά θα αγωνιστούμε ακόμη πιο μαζικά, ακόμη πιο αποφασιστικά για να ηττηθεί οριστικά η κυβέρνηση, τα σχέδιά της για την εκπαίδευση και τη διάλυση της ζωής και του μέλλοντος των φοιτητών και φοιτητριών, και η επικίνδυνη στρατηγική έντασης. Αν ψάχνουν για εγκληματίες, θα τους βρουν στην αστυνομία που θέλουν να βάλουν στα πανεπιστήμια, που μέσα σε λίγους μήνες έχουν τραυματίσει σοβαρά δεκάδες φοιτητές και διαδηλωτές, παραβιάζουν δικαιώματα, κάνουν χουλιγκανισμούς σε γειτονιές, μέχρι και εκτέλεσαν άνθρωπο στο Πέραμα.

Στο Πολυτεχνείο Κρήτης έχουμε μόνο φοιτητές, που παλεύουν για τις ανάγκες τους, για μια βιώσιμη καθημερινότητα και ένα ανθρώπινο μέλλον, στις ζοφερές συνθήκες φτώχειας, εγκατάλειψης, καταστολής και βίας που δημιουργούν για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες οι κυβερνητικές πολιτικές. Θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας ενάντια στο νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, το νέο νόμο πλαίσιο και στο Πολυτεχνείο Κρήτης, που συχνά πρωτοστατεί στην εφαρμογή νόμων, τα ερευνητικά προγράμματα και τις “business” εντός πανεπιστημίου, με την σχολή του ΗΜΜΥ να πρωταγωνιστεί σε αυτού τους είδους τις δραστηριότητες.

Αν νομίζουν ότι θα κάμψουν το ρωμαλέο φοιτητικό κίνημα στο Πολυτεχνείο Κρήτης, είναι βαθιά γελασμένοι. Να γνωρίζουν ότι, όπως το φοιτητικό κίνημα ακύρωσε 3 φορές την προσπάθεια εφαρμογής της πανεπιστημιακής αστυνομίας, και αυτά τα σχέδια ποινικοποίησης των αγώνων των φοιτητών θα καταρρεύσουν.

Καλούμε την Κοσμητεία ΗΜΜΥ, που φέρει ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις, επιχειρώντας με χειρισμούς και διαστρεβλώσεις να συκοφαντήσει το φοιτητικό μας σύλλογο για να ξεφύγει από την απομόνωσή της στην προσπάθεια εφαρμογής πειθαρχικών διώξεων, να πάρει σαφή θέση διαχωρισμού από τον εμπρηστικό ρόλο της Κεραμέως και την εισαγγελική παρέμβαση.

Καλούμε κάθε φοιτητή και φοιτήτρια, στο Πολυτεχνείο Κρήτης και σε όλη την Ελλάδα, καθηγητές και εκπαιδευτικούς, φοιτητικούς συλλόγους, σωματεία και κοινωνικούς φορείς, να καταγγείλουν την αυταρχική έξαρση της κυβέρνηση σε βάρος της νεολαίας, αυτή τη φορά στο Πολυτεχνείο Κρήτης, να υπερασπιστούν το ελεύθερο δημόσιο πανεπιστήμιο, τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Στεκόμαστε δίπλα στους συμφοιτητές μας μέχρι το τέλος και θα νικήσουμε! Οι σκευωρίες θα καταρρεύσουν μαζί με την πολιτική τους.

Καμία ποινική δίωξη σε βάρος φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης- Οι αγώνες δεν ποινικοποιούνται!

Κάτω ο νέος νόμος-πλαίσιο και ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοϊδη!

Προχωράμε σε καθημερινές δράσεις ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας των Χανίων και όλης της κοινωνίας

Κινητοποίηση στις διαδικασίες της Συγκλήτου- Κοσμητειών και των ΓΣΤ για να λάβουν αποφάσεις καταδίκης της δίωξης των φοιτητών και να ζητήσουν να παύσει η ποινική διαδικασία σε βάρος τους

Καλούμε τη Σύγκλητο του Πολυτεχνείου Κρήτης και όλα τα Τμήματα των Σχολών καταγγείλουν την ποινικοποίηση των αγώνων των φοιτητών, των πολιτικών και συνδικαλιστικών δράσεων, την καταδίωξη των συμφοιτητών/τριών μας! Να καλεστεί άμεσα συνεδρίαση Συγκλήτου όπου το θέμα θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη.

Καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης την Τετάρτη 21/6 ώρα 11:00».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νέα προθεσμία πήραν οι διωκόμενοι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης
Παράταση για την κατάθεση του απολογητικού υπομνήματος η οποία και δόθηκε για την ερχόμενη Τετάρτη 6 Ιουλίου, πήραν οι οκτώ φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης οι οποίοι διώκονται, με παρέμβαση Κεραμέως, για τον...
Νέα προθεσμία πήραν οι διωκόμενοι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Παίρνουν θέση οι φοιτητές για τις διώξεις
Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνουν συνέντευξη Τύπου προκειμένου, όπως τονίζουν, να αποκαλυφθούν οι εξωφρενικές και κατασκευασμένες κατηγορίες, αναφορικά με τις διώξεις οκτώ φοιτητών...
Χανιά: Παίρνουν θέση οι φοιτητές για τις διώξεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τις διώξεις φοιτητών
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην κλήση οκτώ φοιτητών του Πολυτεχνείου Κρήτης να καταθέσουν στην Ασφάλεια Χανίων για την υπόθεση «εγκλεισμού» του κοσμήτορα του ιδρύματος κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας,...
Διαμαρτυρία στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων για τις διώξεις φοιτητών
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κινητοποιήσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τη φοιτητική λέσχη και τη σίτιση
Σε κινητοποίηση προχωρούν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για ζητήματα που αφορούν τη φοιτητική λέσχη και το θέμα της σίτισης των φοιτητών.
Κινητοποιήσεις στο Πολυτεχνείο Κρήτης για τη φοιτητική λέσχη και τη σίτιση
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πολυτεχνείο Κρήτης: Διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην παρέμβαση Κεραμέως
Με διαμαρτυρία στο κέντρο των Χανίων ξεκίνησαν τη σειρά κινητοποιήσεων που οργανώνουν τις προσεχείς μέρες οι φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, διαμαρτυρόμενοι για την στάση της υπουργού Παιδείας για το...
Πολυτεχνείο Κρήτης: Διαμαρτυρία φοιτητών ενάντια στην παρέμβαση Κεραμέως
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών για την εισαγγελική παρέμβαση
Σειρά κινητοποιήσεων για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και για την επέτειο του Πολυτεχνείου διοργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης - Κάλεσμα σε τοπικούς φορείς για συντονισμό απέναντι στην...
Χανιά: Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις φοιτητών για την εισαγγελική παρέμβαση

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας