• Αθήνα
  Σποραδικές νεφώσεις
  22°C 18.4°C / 23.5°C
  2 BF
  62%
 • Θεσσαλονίκη
  Ελαφρές νεφώσεις
  21°C 18.6°C / 21.6°C
  3 BF
  69%
 • Πάτρα
  Αραιές νεφώσεις
  20°C 18.0°C / 20.5°C
  2 BF
  76%
 • Ιωάννινα
  Ελαφρές νεφώσεις
  14°C 13.9°C / 14.7°C
  1 BF
  100%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  16°C 15.9°C / 15.9°C
  0 BF
  77%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  20°C 17.0°C / 19.8°C
  1 BF
  65%
 • Κοζάνη
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 13.4°C / 16.2°C
  1 BF
  72%
 • Αγρίνιο
  Αραιές νεφώσεις
  18°C 17.9°C / 17.9°C
  1 BF
  86%
 • Ηράκλειο
  Ελαφρές νεφώσεις
  17°C 16.8°C / 19.4°C
  2 BF
  72%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  17°C 16.8°C / 16.8°C
  1 BF
  63%
 • Ερμούπολη
  Αίθριος καιρός
  20°C 20.4°C / 21.8°C
  2 BF
  68%
 • Σκόπελος
  Αίθριος καιρός
  23°C 22.9°C / 22.9°C
  2 BF
  78%
 • Κεφαλονιά
  Σποραδικές νεφώσεις
  20°C 19.5°C / 19.5°C
  2 BF
  78%
 • Λάρισα
  Ασθενείς βροχοπτώσεις
  17°C 16.9°C / 18.4°C
  0 BF
  77%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  18°C 14.5°C / 17.8°C
  2 BF
  64%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  20°C 19.9°C / 21.8°C
  3 BF
  81%
 • Χαλκίδα
  Αίθριος καιρός
  19°C 18.6°C / 23.8°C
  1 BF
  62%
 • Καβάλα
  Σποραδικές νεφώσεις
  18°C 18.5°C / 18.5°C
  1 BF
  72%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  19°C 19.2°C / 21.2°C
  1 BF
  100%
 • Καστοριά
  Αραιές νεφώσεις
  13°C 12.9°C / 12.9°C
  2 BF
  86%
kriti24.gr

Χανιά: Αντίθετοι οι κάτοικοι των Δραμιών με τη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ

 • A-
 • A+
Αντίθετοι με την προτεινόμενη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ που θα περνάει από την περιοχή τους τάσσονται οι κάτοικοι των Δραμιών του Δήμου Αποκορώνου στα Χανιά.

Οι κάτοικοι της περιοχής απέστειλαν επιστολή προς το Υπουργείο Υποδομών με την οποία ζητούν να γίνουν δεκτές οι ομόφωνες αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, Αποκορώνου και Ρεθύμνου και του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης, σύμφωνα με τις οποίες η χάραξη του νέου ΒΟΑΚ θα πρέπει να γίνει νότια της δεξαμενής του ΤΟΕΒ Δραμιών, προκειμένου να μη θιγεί ο χαρακτήρας του οικισμού Δραμιών Αποκορώνου και η τουριστική ζώνη ΣΧΟΑΠ Επισκοπής Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τους κατοίκους, η νέα χάραξη που προτείνεται καταστρέφει την παραγωγική ζώνη των Δραμιών Επισκοπής και επιχωματώνει περίπου 1000 στρέμματα γης. Παράλληλα, καταστρέφει τα αρδευτικά δίκτυα, τα οποία κατασκευάστηκαν με χρήματα της Ε.Ε. ενώ θα επηρεάσει και τον τουρισμό λόγω της ηχορύπανσης και του καυσαερίου.

«Θα παλέψουμε για κάτι παραπάνω από τις περιουσίες μας, για τα προβλήματα που τα παιδιά μας θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον από αυτή την καταστροφή του περιβάλλοντος, που επιχειρείτε στον τόπο μας», καταλήγει η επιστολή των κατοίκων.

Αναλυτικά η επιστολή:


«Κύριοι εξ αρχής ξεκαθαρίζομε, ότι δεν είμεθα αντίθετοι με την κατασκευή του νέου ΒΟΑΚ. Διαμαρτυρομεθα όμως έντονα, διότι δεν τηρήθηκαν εκείνα τα οποία μας είχατε υποσχεθεί το 2016, εκείνα για τα οποία, μετά από ευρεία διαβούλευση, υπήρξαν ομόφωνες αποφάσεις Δημοτικών συμβουλίων, Αποκορώνου και Ρεθύμνου και Περιφερειακού συμβουλίου Κρήτης.

Η απόφαση 113/2016 της επιτροπής περιβάλλοντος, με πρόεδρο τον σημερινό αντιπεριφερειαρχη κ. Νίκο Καλογέρη. Προτείνει η χάραξη του νέου ΒΟΑΚ ,να γίνει νότια της δεξαμενής του ΤΟΕΒ, δραμιών, για να μη θιγεί ο χαρακτήρας του οικισμού δραμιών Αποκορώνου και η τουριστική ζώνη ΣΧΟΑΠ επισκοπής Ρέθυμνου.

Την απόφαση αυτή όχι μόνον το Υπουργείο την αγνοεί αλλά αρνείται ότι είχε λάβει και γνώση. Κύριοι η νέα χάραξη που προτείνεται και που οριστική την επικαλείσθε, καταστρέφει τα πάντα.

 1. Καταστρέφει την παραγωγική ζώνη δραμιών επισκοπής, τσιμεντοποιεί, επιχωματώνει 1000 στρέμματα.
 2. Καταστρέφει τα αρδευτικά δίκτυα, τα οποία κατασκευάστηκαν με χρήματα της ευρωπαϊκής ένωσης.
 3. Η οικολογική και περιβαντολογική καταστροφή είναι τεράστια. Αρχαιολογικοί χώροι και περιοχές natura αγνοούνται επιμελώς.
 4. Το πλήγμα στον τουρισμό θα είναι ανεπανόρθωτο, κανείς δεν μιλάει για αυτό, οι ευρωπαίοι δηλαδή, θα απολαμβάνουν από τα μπαλκόνια των ξενοδοχείων, την θέα, την ηχορύπανση και το καυσαέριο, εγκλωβισμένοι, μέσα σε δυο σε τρεις αυτοκινητόδρομους.

Εμείς δεν έχουμε άλλη επιλογή, παρά να φτάσουμε πολύ μακριά, συμβούλιο επικρατείας, ευρωπαϊκά δικαστήρια , θα παλέψουμε για κάτι παραπάνω από τις περιουσίες μας, για τα προβλήματα που τα παιδιά μας, θα αντιμετωπίσουν στο μέλλον από αυτή την καταστροφή του περιβάλλοντος, που επιχειρείτε στον τόπο μας.

Τέλος προειδοποιούμε αυτούς που εισηγήθηκαν την απόφαση 113/16, να τιμήσουν την υπογραφή τους και να την στηρίξουν, διαφορετικά, θα έχουν την κατακραυγή της κοινωνίας».

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στα Χανιά το Σάββατο ο Κυρ. Μητσοτάκης - Θα κάνει ανακοινώσεις για τον ΒΟΑΚ
Στα Χανιά θα βρεθεί το προσεχές Σάββατο ο πρωθυπουργός με αφορμή τον μνημόσυνο του πατέρα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη - Ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις αναφορικά με τον έργο του νέου ΒΟΑΚ.
Στα Χανιά το Σάββατο ο Κυρ. Μητσοτάκης - Θα κάνει ανακοινώσεις για τον ΒΟΑΚ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
«Θολές» υποσχέσεις Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ
Χωρία να κάνει καμία αναφορά για τη χάραξη του νέου ΒΟΑΚ αλλά και με καμία νεότερη ανακοίνωση ως προς το χρηματοδοτικό σκέλος του έργου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποσχέθηκε πως ο διαγωνισμός για το...
«Θολές» υποσχέσεις Μητσοτάκη για τον ΒΟΑΚ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπουργείο Υποδομών ο ΒΟΑΚ
Σύσκεψη με κύριο αντικείμενο τον σχεδιαζόμενο νέο ΒΟΑΚ πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείου Υποδομών, υπό την ηγεσία του Υπουργείου και την συμμετοχή του περιφερειάρχη Κρήτης καθώς και φορέων της τοπικής...
Στο επίκεντρο σύσκεψης στο Υπουργείο Υποδομών ο ΒΟΑΚ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Χανιά: Προχωρά η αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία του 2019
Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι διαδικασίες για την κατασκευή νέας γέφυρας στον ποταμό Κερίτη, στην είσοδο του χωριού Αλικιανός του Δήμου Πλατανιά - Σε δημοπρασία δύο έργα αποκατάστασης ζημιών στον ΒΟΑΚ.
Χανιά: Προχωρά η αποκατάσταση ζημιών που προκάλεσε η θεομηνία του 2019
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δημοπρατείται το έργο συντήρησης της παλαιάς ΕΟ Πλατανιά
Σε διαδικασία δημοπράτησης βρίσκεται το έργο «Συντήρηση καταστρώματος ΠΕΟ 94 στα διοικητικά όρια των Δήμων Χανίων – Πλατανιά», που αφορά βελτίωση του δρόμου στην παλιά εθνικό οδό στον Πλατανιά, σε τρία...
Δημοπρατείται το έργο συντήρησης της παλαιάς ΕΟ Πλατανιά

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας