• Αθήνα
  Αραιές νεφώσεις
  14°C 10.6°C / 15.7°C
  3 BF
  71%
 • Θεσσαλονίκη
  Σποραδικές νεφώσεις
  11°C 9.3°C / 12.8°C
  3 BF
  62%
 • Πάτρα
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.5°C / 17.0°C
  4 BF
  66%
 • Ιωάννινα
  Αυξημένες νεφώσεις
  12°C 11.6°C / 11.9°C
  1 BF
  43%
 • Αλεξανδρούπολη
  Σποραδικές νεφώσεις
  12°C 10.2°C / 11.9°C
  3 BF
  66%
 • Βέροια
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 8.0°C / 10.5°C
  1 BF
  67%
 • Κοζάνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  4°C 4.4°C / 4.4°C
  2 BF
  75%
 • Αγρίνιο
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.6°C
  2 BF
  56%
 • Ηράκλειο
  Σποραδικές νεφώσεις
  17°C 15.5°C / 19.3°C
  2 BF
  74%
 • Μυτιλήνη
  Ελαφρές νεφώσεις
  15°C 14.6°C / 14.9°C
  1 BF
  67%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  16°C 14.4°C / 16.8°C
  2 BF
  72%
 • Σκόπελος
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 8.5°C / 10.7°C
  3 BF
  87%
 • Κεφαλονιά
  Αυξημένες νεφώσεις
  15°C 15.3°C / 15.3°C
  3 BF
  59%
 • Λάρισα
  Αραιές νεφώσεις
  11°C 9.5°C / 10.9°C
  0 BF
  62%
 • Λαμία
  Αυξημένες νεφώσεις
  11°C 9.5°C / 10.6°C
  3 BF
  71%
 • Ρόδος
  Σποραδικές νεφώσεις
  19°C 17.8°C / 18.8°C
  2 BF
  74%
 • Χαλκίδα
  Ψιχάλες
  10°C 9.8°C / 14.4°C
  2 BF
  80%
 • Καβάλα
  Αραιές νεφώσεις
  12°C 11.3°C / 12.1°C
  3 BF
  67%
 • Κατερίνη
  Αυξημένες νεφώσεις
  10°C 9.7°C / 11.7°C
  2 BF
  78%
 • Καστοριά
  Αυξημένες νεφώσεις
  7°C 7.3°C / 7.3°C
  1 BF
  66%

Η μακέτα της επένδυσης στον λόφο Καστέλι με την πισίνα και τα τραπεζοκαθίσματα να παίρνουν τη θέση του δημόσιου χώρου.

Βάζουν πισίνες στο «μπαλκόνι» των Χανίων 

 • A-
 • A+
Στο φως τα σχέδια Διγαλάκη για την μετεξέλιξη του ιστορικότερου σημείου της πόλης. Ερευνα των μελών της Rosa Nera αποκαλύπτει την μακέτα του ξενοδοχείου που σχεδιάζεται αλλά και την εμπλοκή στενού συνεργάτη του δημάρχου Χανίων με την εταιρία Belvedere ΕΠΕ. Ο ρόλος του Ελληνοϊσραηλινού Σάμπυ Μιωνή. 

Βορά στα σχέδια ενός διεθνούς και δαιδαλώδους δικτύου real estate έχει δώσει τα ιστορικά κτίρια στον λόφο Καστέλι ο πρώην πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης και νυν υφυπουργός Παιδείας Βασίλης Διγαλάκης, όπως καταγγέλλουν, μετά από ενδελεχή έρευνα τα μέλη της κατάληψης Rosa Nera στα Χανιά. Χθες από την ιστοσελίδα της κατάληψης κοινοποιήθηκε η μακέτα του λόφου Καστέλι όπως τον έχουν φανταστεί τα επενδυτικά funds στα οποία ο κ. Διγαλάκης παραχώρησε ως πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης τη χρήση των ιστορικών κτιρίων που είχαν παραχωρηθεί για εκπαιδευτικές χρήσεις στο Ιδρυμα. 

Ξετυλίγοντας το κουβάρι των off shore εταιριών που εμπλέκονται με την Belvedere ΕΠΕ, τα μέλη της κατάληψης έφτασαν στην εταιρία Klein Group (Ltd.), με έδρα την Κένυα. Σύμφωνα με την έρευνά τους, η Klein διαχειρίζεται την εταιρία GreekHouse με έδρα το Ισραήλ στην ιστοσελίδα της οποίας (greekhouse.co.il) παρουσιάζει τα επενδυτικά έργα της Κυπριακής Cydon Group Limited, η οποία είναι η βασική εταίρος της Belvedere ΕΠΕ. Ο σκοπός της Greekhouse είναι η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων υπό μορφή μετοχών, έναντι δικαιωμάτων κέρδους από την εκμετάλλευση των ακινήτων. Στην ιστοσελίδα της GreekHouse εμφανίζεται μεταξύ άλλων σχεδίων και το project για τον λόφο Καστέλι και μάλιστα με μακέτα για την τελική μορφή που θα πάρει το έργο. Στον ίδιο ιστότοπο παρουσιάζονται ακόμα τρία έργα στα Χανιά και συγκεκριμένα τα υπάρχοντα boutique hotels «Ambassador» και «Scala di Faro» και ένα επταώροφο ξενοδοχείο συνδυασμένο με το «Κόκκινο Σπίτι» στην αρχή της Νέας Χώρας.  

Η Cydon, τα σχέδια της οποίας παρουσιάζονται από την GreekHouse προς προσέλκυση επενδυτών, με τη σειρά της διευθύνεται από την κυπριακή Cyproliaison Limited, η οποία είναι μέτοχος σε περίπου 3000 εταιρίες σε όλο τον κόσμο.

Πισίνα πάνω στα μνημεία

Η μακέτα της επένδυσης προκαλεί ήδη ρίγη στα Χανιά, δείχνοντας στη θέση που βρίσκεται το σημερινό «μπαλκόνι των Χανίων», δίπλα σε διατηρητέα κτίρια και σε απόσταση αναπνοής από μια πολύ σημαντική ανασκαφή να υπάρχει πισίνα, χώρος αναψυχής για τους πελάτες του ξενοδοχείου και γενικότερα υποδομές που κάθε άλλο παρά για «δημόσια χρήση» προϊδεάζουν. 

Το αρχιτεκτονικό σχέδιο της επένδυσης όπως παρουσιάζεται από την εταιρία GreekHouse. 


Και συνεργάτης του δημάρχου

Μία ακόμα από τις αποκαλύψεις που κάνουν τα μέλη της Rosa Nera είναι πως λογιστής και οικονομολόγος της Εταιρείας Βelvedere ΕΠΕ είναι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης, Παντελής Πετσετάκης, ο οποίος υπήρξε υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη και σήμερα είναι αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑ Χανίων.

Στη σελίδα της GreekHouse φαίνεται ως οικονομικός διαχειριστής και λογιστής της εταιρίας ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Χανίων και συνεργάτης του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη, Παντελής Πετσετάκης. 

Ο κ. Παντελής Πετσετάκης, λογιστής και οικονομολόγος περιλαμβάνεται στα στελέχη της GreekHouse και είναι ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Δυτικής Κρήτης και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Χανίων, ενώ ήταν και υποψήφιος με τον συνδυασμό του δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη. 

Στην ίδια σελίδα παρουσιάζονταν και άλλα «assets» της συγκεκριμένης επένδυσης όπως ότι βρίσκεται σε περιοχή που δεν έχει πολλούς μετανάστες (!) ή ότι βρίσκεται πολύ κοντά στη νατοϊκή βάση της Σούδας.  Μετά την αποκάλυψη των σχεδίων από τα μέλη της κατάληψης το site της GreekΗouse κλειδώθηκε για αρκετές ώρες και η είσοδος μπορούσε να γίνει μόνο με τη χρήση κωδικού. Από σήμερα το πρωί η σελίδα επανήλθε σε κανονική λειτουργία. 

Αυτή ήταν η σελίδα που έβλεπαν χθες όσοι επιχειρούσαν να μπουν στο site της GreekHouse. 

 

Η σελίδα της GreekHouse που παρουσιάζει την επένδυση στα Χανιά.


Ο Σάμπυ Μιωνής

Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως ολόκληρο το site φαίνεται να τελεί υπό την αιγίδα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ – Ελλάδας (σε όλες τις σελίδες, υπάρχει σε διακεκριμένη θέση το λογότυπο του Επιμελητηρίου). Πρόεδρος του Επιμελητηρίου είναι ο γνωστός από άλλες υποθέσεις και την εμπλοκή του με την ελληνική δικαιοσύνη Σάμπυ Μιωνής.

Σε όλες τις σελίδες της GreekHouse βρίσκεται το λογότυπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ - Ελλάδας

Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ισραήλ - Ελλάδας είναι ο Σάμπυ Μιωνής. 


UPD: Τετάρτη 14:10 μ.μ.

Μετά τη δημοσίευση των ονομάτων που συμμετέχουν στη διοίκηση της εταιρίας GreekHouse, από την ιστοσελίδα της «εξαφανίστηκαν» τα έξι από τα δέκα μέλη της διοίκησης της εταιρίας και ειδικά όσων ήταν από την Ελλάδα. 

Συγκεκριμένα σβήστηκαν τα ονόματα του Παντελή Πετσετάκη (αναφέρεται πιο πάνω), της Ματθίλδης και της Ελεάννας Σκουλά (στο αρχιτεκτονικό γραφείο των οποίων στα Χανιά δηλώνεται η έδρα της εταιρίας Belvedere ΕΠΕ), της Χριστίνας Μουγιολάρη (διευθύντριας άλλου ξενοδοχείου στα Χανιά) και των δικηγόρων Στέλλας Βαλάνη και Μάριου Νικολιδάκη. Επίσης από την ίδια σελίδα σβήστηκε και το όνομα της εταιρίας ΣΑΜΑΡΑΣ Real Estate που παρουσιαζόταν ως συνεργάτης της GreekHouse. 

Τα μέλη της εταιρίας GreekHouse μέχρι χθες: 

 

Τα μέλη της εταιρίας σήμερα:

Ακολουθήστε μας στο Google news
Google News
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Rosa Nera: οι επενδυτές του Διγαλάκη ήρθαν με τα ΜΑΤ
Εισβολή της αστυνομίας, μετά από αίτημα ιδιωτικής εταιρείας, σε μία από τις καταλήψεις με τη μεγαλύτερη αποδοχή από την τοπική κοινωνία στα Χανιά ● Εταιρεία-φάντασμα, χωρίς ισολογισμούς, η «Belvedere», στην...
Rosa Nera: οι επενδυτές του Διγαλάκη ήρθαν με τα ΜΑΤ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κατέκλυσαν τα Χανιά για τη rosa nera - Χιλιάδες άνθρωποι κατά της «ξενοδοχοποίησης»
Πάνω από 5000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία αλληλεγγύης στην κατάληψη Rosa Nera που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με αφετηρία την πλατεία της Δημοτικής Αγοράς σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την εισβολή των ΜΑΤ...
Κατέκλυσαν τα Χανιά για τη rosa nera - Χιλιάδες άνθρωποι κατά της «ξενοδοχοποίησης»
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Πρύτανης - «ξενοδόχος» με τις ευλογίες της Ν.Δ.
«Θολά σημεία» και ζητήματα ηθικής τάξεως προκύπτουν για τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Β. Διγαλάκη στην υπόθεση εκχώρησης των τριών ιστορικών κτιρίων του ιδρύματος με σκοπό τη μετατροπή τους σε...
Πρύτανης - «ξενοδόχος» με τις ευλογίες της Ν.Δ.
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διγαλάκης: «Η σύμβαση με την Belvedere είναι απολύτως νόμιμη»
Σε άμεση τοποθέτηση ως προς τις κατηγορίες του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Χανίων κ. Μπαλωμενάκη για παράνομη σύμβαση με την Belvedere, προχώρησε ο πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλης Διαγαλάκης. Ο κ. Διγαλάκης...
Διγαλάκης: «Η σύμβαση με την Belvedere είναι απολύτως νόμιμη»
ΕΦ+ΚΡΗΤΗ
Β. Διαγαλάκης: «Η εκκένωση της Rosa Nera ήταν μία αυτονόητη πράξη»
Για μία αυτονόητη πράξη από την πλευρά της Ελληνικής Πολιτείας, που καθυστέρησε για 16 χρόνια, έκανε λόγο ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Βασίλης Διγαλάκης, αναφορικά με την εκκένωση του κτιρίου της...
Β. Διαγαλάκης: «Η εκκένωση της Rosa Nera ήταν μία αυτονόητη πράξη»
ΑΡΘΡΑ
Rosa Nera και Αριστεία: Κάποιες πρώτες σκέψεις
Σύσσωμη η παράταξη των αρίστων της ΝΔ πανηγυρίζει για την εκκένωση της κατάληψης στο λόφο Καστέλι. Βουλευτές, τοπικά στελέχη, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι έσπευσαν με να χαιρετήσουν το γεγονός καθώς...
Rosa Nera και Αριστεία: Κάποιες πρώτες σκέψεις

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας