Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Κρήτη: Το ΠΑΜΕ κατά των Εργατικών Κέντρων με φόντο την απεργία
EUROKINISSI / ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ (ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟΥ)

Κρήτη: Το ΠΑΜΕ κατά των Εργατικών Κέντρων με φόντο την απεργία

 • A-
 • A+

Διασπαστική κίνηση χαρακτηρίζει το ΠΑΜΕ την απεργία για τις 25 Σεπτεμβρίου, την οποία αποφάσισαν τα τέσσερα Εργατικά Κέντρα της Κρήτης, την ώρα που δεκάδες σωματεία καλούν σε απεργία στις 24 Σεπτέμβρη.

Όπως αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των γραμματειών του ΠΑΜΕ Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου σχετικά με την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 25 Σεπτεμβρίου, η  «σύσκεψη των προεδρείων των Εργατικών Κέντρων» ήταν ουσιαστικά μία «μάζωξη των 4 προέδρων και των γραμματέων των Εργατικών Κέντρων», χαρακτηρίζοντας την απόφαση για απεργία στις 25, και όχι στις 24 του Σεπτέμβρη ως «ξεδιάντροπη διασπαστική κίνηση».

Το ΠΑΜΕ τονίζει ότι την ευθύνη έχει η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ, που στόχο έχουν «να μπερδέψουν τους εργαζόμενους και να υπονομεύσουν την εργατική λαϊκή αγανάκτηση».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ενημερωθήκαμε από τα ΜΜΕ ότι τάχα «πάρθηκε ομόφωνη απόφαση από τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης (!!!) … για την προκήρυξη απεργιακής κινητοποίησης στις 25 Σεπτεμβρίου».

Αυτό που πραγματικά έγινε ήταν μία μάζωξη των 4 προέδρων και των γραμματέων των Εργατικών Κέντρων που βαφτίστηκε «σύσκεψη των προεδρείων των Εργατικών Κέντρων», οι οποίοι προχώρησαν σε μία πρωτοφανή ενέργεια χτυπήματος του ενιαίου πανελλαδικού απεργιακού μετώπου αφού καλούν στις 25/9 και όχι στις 24/9 που καλούν δεκάδες δευτεροβάθμιες οργανώσεις σε όλη τη χώρα.

Αυτή η ξεδιάντροπη διασπαστική κίνηση γίνεται σε πλήρη συνεννόηση με την ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στη ΓΣΕΕ με στόχο να ακυρωθεί η πανελλαδική πανεργατική απεργία που έχουν αποφασίσει η ΑΔΕΔΥ, δεκάδες Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και πρωτοβάθμια σωματεία για τις 24 Σεπτέμβρη. Θέλουν να διασπείρουν συγχύσεις και να μπερδέψουν τους εργαζόμενους, να υπονομεύσουν την εργατική λαϊκή αγανάκτηση, να πουλήσουν εκδούλευση στην Κυβέρνηση, στον ΣΕΒ και τη μεγαλοεργοδοσία. 

Έφτασαν σε σημείο να λένε σήμερα ακόμα και σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ σε διάφορα συνδικάτα ότι η ομόφωνη απόφαση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας αύριο θα αλλάξει! Αυτός είναι ο κατήφορος της συνδικαλιστικής μαφίας στη ΓΣΕΕ, που μεταχειρίζεται στην κυριολεξία μεθόδους μαφίας για να βάλει εμπόδια στην επιτυχία της απεργίας.

Δεν θα τους περάσει! Οι αποφάσεις των συνδικάτων για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη πολλαπλασιάζονται, η δράση τους δυναμώνει. Η κυβέρνηση της ΝΔ και τα τσιράκια της στη ΓΣΕΕ θα πάρουν την απάντησή τους με την επιτυχία της απεργίας ενάντια στον στο νομοσχέδιο-σκούπα που φέρνει με φόρα για να τσακίσει συλλογικές συμβάσεις, το δικαίωμα στην απεργία και την οργάνωση των εργατών. 

Συγκεκριμένα αποφάσεις έχουν πάρει μέχρι στιγμής:

 • ΑΔΕΔΥ
 • ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
 1. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας
 2. Εργατικό Κέντρο Πειραιά
 3. Εργατικό Κέντρο Εύβοιας
 4. Εργατικό Κέντρο Πάτρας
 5. Εργατικό Κέντρο Λάρισας
 6. Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας
 7. Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής
 8. Εργατικό Κέντρο Σάμου
 9. Εργατικό Κέντρο Λευκάδας - Βόνιτσας
 10. Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο
 11. Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας
 12. Εργατικό Κέντρο Άρτας
 13. Εργατικό Κέντρο Νάουσας
 14. Εργατικό Κέντρο Αγρινίου
 15. Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων
 16. Εργατικό Κέντρο Φωκίδας
 17. Εργατικό Κέντρο Λέσβου
 18. Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης
 19. Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου
 20. Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου
 • ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
 1. Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας
 2. Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία
 3. Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου
 4. Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδας
 5. Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
 6. Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών
 7. Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας
 8. Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ)
 9. Ομοσπονδία Θεάματος - Ακροάματος (ΠΟΘΑ), 
 10. Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ)

Καλούμε τα ΔΣ των Εργατικών Κέντρων της Κρήτης να μην γίνουν συνένοχοι στο «προμελετημένο έγκλημα» για την υπονόμευση του απεργιακού μετώπου και να επιβάλλουν αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη μαζί με τα υπόλοιπα Εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες της χώρας.

Καλούμε τα σωματεία, τους συνδικαλιστές και όλους τους εργαζόμενους να δώσουν δυναμικό παρόν στις συνεδριάσεις των ΔΣ των Εργατικών Κέντρων και να απαιτήσουν από τις Διοικήσεις να μην τολμήσουν να διασπάσουν το απεργιακό μέτωπο.

Να απαιτήσουν:

 • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
 • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ ΕΚΤΡΩΜΑ  
 • ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΑ

Όλοι την Πέμπτη 19/9 στις 6μμ στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΗ.
Όλοι την Πέμπτη 19/9 στις 8μμ στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου στην συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΚΡ».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Εισήγηση για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη από τα Εργατικά Κέντρα
Στην συνάντηση των Εργατικών Κέντρων Κρήτης αποφασίστηκε ομόφωνα να εισηγηθούν απεργιακή κινητοποίηση στις 25 Σεπτεμβρίου.
Κρήτη: Εισήγηση για απεργία στις 25 Σεπτέμβρη από τα Εργατικά Κέντρα
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Κινητοποίηση από τους εργαζομένους στην κοινωφελή εργασία
Οι εργαζόμενοι πραγματοποιούν δίωρη στάση εργασίας (12:30-14:30) και συγκέντρωση στον ΟΑΕΔ, ζητώντας μόνιμη εργασία, αναγνώριση της προϋπηρεσίας και ίσες αμοιβές και ίδια δικαιώματα.
Ηράκλειο: Κινητοποίηση από τους εργαζομένους στην κοινωφελή εργασία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου στο Ηράκλειο
Τα σωματεία που συμμετείχαν ήταν το Συνδικάτο Οικοδόμων, το σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων & ποτών, το σωματείων εργαζομένων στην ιδιωτική...
Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ κατά του πολυνομοσχεδίου στο Ηράκλειο
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Νοσοκομεία Κρήτης: ζητούν προσλήψεις, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση στέλνουν οι εργαζόμενοι των νοσοκομείων της Κρήτης λίγες μέρες πριν τη λήξη των συμβάσεων δεκάδων συμβασιούχων. Σε κοινή τους σύσκεψη αποφάσισαν να κλιμακώσουν τις δράσεις τους...
Νοσοκομεία Κρήτης: ζητούν προσλήψεις, ετοιμάζουν κινητοποιήσεις
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά για την κλιματική αλλαγή
Η νεοσύστατη «Πρωτοβουλία Ενάντια στην Περιβαλλοντική Καταστροφή και την Κλιματική Αλλαγή» διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, ζητώντας λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Χανιά για την κλιματική αλλαγή
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΜΕ: Σχολιασμός με χιούμορ απέναντι στην «κανονικότητα» και την «ανάπτυξη»
Ένα χιουμοριστικό ηχητικό σποτ «για όλους όσους έχουν κάτσει στο σβέρκο των εργαζόμενων και παίζουν με τις λέξεις ανάπτυξη, ζωή, δικαιώματα, σωματεία, απεργία» έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑνεργατικό Αγωνιστικό...
ΠΑΜΕ: Σχολιασμός με χιούμορ απέναντι στην «κανονικότητα» και την «ανάπτυξη»

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας