• Αθήνα
  Ελαφρές νεφώσεις
  3°C 0.6°C / 4.7°C
  0 BF
  57%
 • Θεσσαλονίκη
  Αίθριος καιρός
  0°C -1.8°C / 1.6°C
  3 BF
  55%
 • Πάτρα
  Ελαφρές νεφώσεις
  4°C 2.0°C / 5.7°C
  3 BF
  40%
 • Ιωάννινα
  Αίθριος καιρός
  -1°C -1.1°C / -1.1°C
  3 BF
  37%
 • Αλεξανδρούπολη
  Αίθριος καιρός
  -1°C -1.1°C / -0.4°C
  4 BF
  74%
 • Βέροια
  Αίθριος καιρός
  0°C -2.4°C / 0.9°C
  3 BF
  50%
 • Κοζάνη
  Αίθριος καιρός
  -5°C -5.6°C / -2.7°C
  3 BF
  54%
 • Αγρίνιο
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 0.7°C / 4.0°C
  2 BF
  59%
 • Ηράκλειο
  Αραιές νεφώσεις
  6°C 4.9°C / 7.8°C
  4 BF
  62%
 • Μυτιλήνη
  Αίθριος καιρός
  -3°C -3.1°C / -3.1°C
  5 BF
  51%
 • Ερμούπολη
  Αραιές νεφώσεις
  7°C 3.4°C / 7.3°C
  6 BF
  77%
 • Σκόπελος
  Ήπιες χιονοπτώσεις
  1°C 0.6°C / 0.7°C
  7 BF
  55%
 • Κεφαλονιά
  Αίθριος καιρός
  7°C 7.1°C / 7.1°C
  5 BF
  45%
 • Λάρισα
  Αίθριος καιρός
  -1°C -1.5°C / -1.1°C
  2 BF
  55%
 • Λαμία
  Αραιές νεφώσεις
  1°C -1.5°C / 1.2°C
  2 BF
  71%
 • Ρόδος
  Αίθριος καιρός
  5°C 2.8°C / 5.4°C
  4 BF
  41%
 • Χαλκίδα
  Ελαφρές νεφώσεις
  2°C 0.8°C / 4.2°C
  3 BF
  61%
 • Καβάλα
  Ελαφρές νεφώσεις
  0°C -0.1°C / -0.1°C
  3 BF
  49%
 • Κατερίνη
  Αίθριος καιρός
  0°C -1.7°C / 1.4°C
  4 BF
  57%
 • Καστοριά
  Ελαφρές νεφώσεις
  -5°C -5.2°C / -5.2°C
  2 BF
  77%

Δεκάδες εργαζόμενοι του Νοσοκομείου «υποδέχτηκαν» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη

candiadoc
ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα είπαν στον δρόμο Πολάκης και εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ

 • A-
 • A+

Ενταση προκλήθηκε στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου όταν εργαζόμενοι «μπλόκαραν» τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη, ο οποίος προσήλθε για τα εγκαίνια του νέου γραμμικού επιταχυντή που δώρισε στο νοσοκομείο το Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Με πανό και συνθήματα οι εργαζόμενοι απέκλεισαν την είσοδο, καταγγέλλοντας αφενός τη δωρεά μηχανημάτων από εφοπλιστικά συμφέροντα, αφετέρου τα πάγια προβλήματα υποχρηματοδότησης της Υγείας και ελλείψεων προσωπικού.

Από παλαιότερη κινητοποίηση των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ.

candiadoc

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί εργαζόμενοι και από άλλα νοσοκομεία της Κρήτης («Βενιζέλειο», Χανίων, Ρεθύμνου) καθώς και μέλη του τοπικού Σωματείου Συνταξιούχων του Δημοσίου.

Οι εργαζόμενοι μίλησαν για ελαστικές σχέσεις εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών, για πλασματικές «προσλήψεις» μέσω της μετατροπής των εργολαβικών εργαζόμενων σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, αλλά ακόμα και για απολύσεις (όπως στη φύλαξη κτλ).

Οπως ανέφεραν, με βάση τους ήδη κουτσουρεμένους οργανισμούς του 2012, μόνο στο ΠΑΓΝΗ οι κενές οργανικές θέσεις όλων των κατηγοριών είναι 645, ενώ σε επίπεδο Κρήτης ξεπερνούν τις 2.000.

Ο αναπληρωτής υπουργός, σταματώντας στην είσοδο του νοσοκομείου, άκουσε τους εργαζομένους και ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά τους να δώσει επιτόπου εξηγήσεις.

Παίρνοντας ο ίδιος την ντουντούκα των εργαζόμενων υπεραμύνθηκε του έργου της κυβέρνησης. «Αυτή η κυβέρνηση στην Υγεία κάνει προσλήψεις και όχι απολύσεις. Δεν βγάζουμε κόσμο από το σύστημα υγείας, άλλα βάζουμε», είπε μεταξύ άλλων, καλώντας τους εργαζόμενους σε διάλογο στο γραφείο της διοίκησης: «Ελάτε να σας δώσω αναλυτικά στοιχεία με αριθμούς» τους είπε χαρακτηριστικά.

Ακολούθησε η τελετή εγκαινίων των νέων μηχανημάτων του ΠΑΓΝΗ, ενώ στη συνέχεια ο αναπληρωτής υπουργός περιόδευσε σε μονάδες Υγείας της Μεσαράς.

flashnews

Στην ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι του ΠΑΓΝΗ ανέφεραν:

Το σωματείο εργαζομένων χαιρετίζει τη μαζική παρουσία των εργαζομένων ΠαΓΝΗ, Βενιζελείου, Γ.Ν. Χανίων και Γ.Ν. Ρεθύμνου καθώς και το σωματείο συνταξιούχων του δημοσίου στην κινητοποίηση για τη φιέστα του υπουργείου. Καταγγέλλουμε την ηγεσία του υπουργείου που προσπάθησε να σκιάσει την διαδήλωση των υγειονομικών εργαζομένων με την παρουσία των ΜΑΤ.

Όλοι οι εργαζόμενοι διεκδικούμε το δικαίωμα στη σταθερή και μόνιμη δουλειά. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ από την ηγεσία του υπουργείου τον ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ της ΟΜΗΡΙΑΣ, της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ και της ΑΝΕΡΓΙΑΣ.

Το εξουθενωμένο υγειονομικό προσωπικό που αντέδρασε σήμερα σε μια συμβολική κινητοποίηση δεν θα γίνει χειροκροτητής της κυβερνητικής πολιτικής. Θα συνεχίσουμε τον αγώνα για μαζικές προσλήψεις, για γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία!!!

Ο αναπληρωτής υπουργός όταν υποχρεώθηκε από τους εργαζόμενους να δώσει εξηγήσεις για την πολιτική του υπουργείου, προκλητικά ανέφερε ότι «η κυβέρνηση δεν βγάζει κόσμο από το σύστημα υγείας άλλα βάζει».

Είπε εν γνώση του ψέματα, αφού ήδη απολύθηκαν εργαζόμενοι στη φύλαξη, εργαζόμενοι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και μπλοκάκι, κ.α. Ελάχιστες είναι οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ενώ διευρύνεται το πλήθος των εργαζόμενων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (περίπου 600 συνολικά). Προκειμένου να καλυφθούν τα τεράστια κενά, συστηματική είναι η εκμετάλλευση της δουλειάς εκατοντάδων νέων παιδιών (η μαγιά των αυριανών συναδέλφων μας).

Ο αναπληρωτής υπουργός σκόπιμα προβάλει ως νέες προσλήψεις την μετατροπή των εργολαβικών σε συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, ώστε να δείχνει ότι έχει φέρει νέο προσωπικό. Σε ποιες προσλήψεις αναφέρεται αφού οι διπλοβάρδιες συνεχίζονται, χρωστούνται άδειες στο προσωπικό και οι εργαζόμενοι, πολλές φορές, υποχρεώνονται να εκτελούν αλλότρια καθήκοντα; Είναι τόσο η ισορρόπηση του συστήματος που στο ΠαΓΝΗ (όπως σε όλη την Κρήτη) είναι κλειστά κρεβάτια ΜΕΘ. Τα κενά στα νοσοκομεία της Κρήτης είναι 2.000.

Σύμφωνα τους κουτσουρεμένους οργανισμούς του 2012, μόνο στο ΠαΓΝΗ οι κενές οργανικές θέσεις όλων των κατηγοριών είναι 645. Είναι κοροϊδία να λέγεται ότι ενισχύθηκε το σύστημα με εργαζόμενους και γιατρούς ΜΕ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ και ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ και να ετοιμάζονται παράλληλα να δουν την πόρτα της εξόδου δεκάδες άλλοι ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.

Η έλλειψη προσωπικού, η εντατικοποίηση και η υποχρηματοδότηση έχουν χτυπήσει κόκκινο. Συγκεκριμένα οι κενές οργανικές θέσεις στη νοσηλευτική υπηρεσία είναι 300, στη διοικητική 140, στην τεχνική 40 και στην ιατρική 70 ενώ παράλληλα οι συνάδελφοι που λείπουν με μετατάξεις ή σε μακροχρόνιες άδειες είναι 100 άτομα.

Το Σωματείο Εργαζόμενων το επόμενο διάστημα θα κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις για να μην χάσει κανείς την δουλειά, για να μετατραπούν τώρα οι συμβάσεις σε αορίστου, για ένα αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα υγείας για όλους!!!

Ακολουθήστε μας στο Google news
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Εικόνες ντροπής στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ
Ενώ το πόρισμα έρευνας έπειτα από περσινές καταγγελίες εργαζομένων, ακόμα ερευνάται - Βγήκαν τα ράντσα στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της Κρήτης. Ψυχιατρικοί ασθενείς κοιμούνται στους διαδρόμους του ιδρύματος.
Εικόνες ντροπής στην Ψυχιατρική του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης
Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν μαζί μας εκπρόσωποι από τα σωματεία εργαζομένων των νοσοκομείων Χανίων, Αγίου Νικολάου, Ρεθύμνου, Βενιζελείου, Ιεράπετρας, τα σωματεία εργαζομένων ΘΨΠΧ, ΠΕΔΥ, 7ης ΥΠΕ κ.ά.
Διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ για τους νοσοκομειακούς της Κρήτης
Έξω από τα γραφεία της 7ης ΥΠΕ Κρήτης βρέθηκαν οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία της Κρήτης, πραγματοποιώντας διαμαρτυρία και ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.
Διαμαρτυρία στην 7η ΥΠΕ για τους νοσοκομειακούς της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΠΑΓΝΗ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενόψει των εγκαινίων
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ την Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, την ώρα των εγκαινίων ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας. Παράλληλα, την...
ΠΑΓΝΗ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενόψει των εγκαινίων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο κτίριο της 7ης ΥΠΕ Κρήτης οι εργαζόμενοι στο ΠΑΓΝΗ, ζητώντας λύση στα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι ζητούν λύση στο θέμα του...
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα του ΠΑΓΝΗ
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής για την Υγεία
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συναυλία, διοργανώνει το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ μαζί και με τα άλλα σωματεία του χώρου, την Πέμπτη 5 Ιουλίου στις 19:30, στην πλατεία Ελευθερίας στο Ηράκλειο. Οι...
Ηράκλειο: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας μετά μουσικής για την Υγεία

Η efsyn.gr θεωρεί αυτονόητο ότι οι αναγνώστες της έχουν το δικαίωμα του σχολιασμού, της κριτικής και της ελεύθερης έκφρασης και επιδιώκει την αμφίδρομη επικοινωνία μαζί τους.

Διευκρινίζουμε όμως ότι δεν θέλουμε ο χώρος σχολιασμού της ιστοσελίδας να μετατραπεί σε μια αρένα απαξίωσης και κανιβαλισμού προσώπων και θεσμών. Για τον λόγο αυτόν δεν δημοσιεύουμε σχόλια ρατσιστικού, υβριστικού, προσβλητικού ή σεξιστικού περιεχομένου. Επίσης, και σύμφωνα με τις αρχές της Εφημερίδας των Συντακτών, διατηρούμε ανοιχτό το μέτωπο απέναντι στον φασισμό και τις ποικίλες εκφράσεις του. Έτσι, επιφυλασσόμαστε του δικαιώματός μας να μην δημοσιεύουμε ανάλογα σχόλια.

Σε όσες περιπτώσεις κρίνουμε αναγκαίο, απαντάμε στα σχόλιά σας, επιδιώκοντας έναν ειλικρινή και καλόπιστο διάλογο.

Η efsyn.gr δεν δημοσιεύει σχόλια γραμμένα σε Greeklish.

Τέλος, τα ενυπόγραφα άρθρα εκφράζουν το συντάκτη τους και δε συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη της εφημερίδας