Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

CretefromHome: Μοναδικός τόπος η Κρήτη

  • A-
  • A+
Η Περιφέρεια Κρήτης συμμετέχει και επεκτείνει την πρωτοβουλία «greecefromhome» για τη στήριξη του Τουρισμού, δημιουργώντας τον ιστότοπο «cretefromhome», σε στόχο την προώθηση και ενίσχυση του Κρητικού Τουρισμού.

«Κάθε τόπος, κάθε προορισμός γεμίζει το βιβλίο των αναμνήσεων μας με στιγμές ξεχωριστές. Ένας τέτοιος μοναδικός τόπος είναι και η Κρήτη. Το νησί που μπορεί να σου προσφέρει αξέχαστες εμπειρίες, η γη που ξυπνά τις αισθήσεις. Για την παιδική ματιά η Κρήτη είναι ταυτισμένη με το παιχνίδι στα χιλιόμετρα των μοναδικών παραλιών. Για τον έφηβο το ταξίδι με φίλους. Για την οικογένεια η φιλοξενία, η επαφή με τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού», αναφέρει η Περιφέρει Κρήτης.

Το «cretefromhome» ενισχύει την πρωτοβουλία του Υπουργείο Τουρισμού «greecefromhome». Συνδυάζει τις νέες τεχνολογίες με τον τουριστικό κλάδο. Αναδεικνύει τη δύναμη της ψηφιακής εποχής στη σημερινή πραγματικότητα. Με τη συνεργασία τοπικών φορέων, με τη στήριξη φορέων του πολιτισμού το περιεχόμενο θα ανανεώνεται και θα εμπλουτίζεται συνεχώς.

Μέσα από video, μέσα από παρουσιάσεις μουσείων και αρχαιολογικών χώρων, μέσα από την προβολή της φυσικής ομορφιάς, της πολιτιστικής ταυτότητας της Κρήτης, της κουλτούρας των Κρητικών, «ανοίγουμε ένα νέο παράθυρο στον κόσμο».

Με αφορμή το νέο βίντεο της Περιφέρειας Κρήτης για τις εμπειρίες ζωής στην Κρήτη, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης τονίζει:

«Ως Περιφέρεια Κρήτης, πιστεύοντας στη δύναμη της συνεργασίας, συμμετέχουμε και επεκτείνουμε την πρωτοβουλία “greecefromhome” για τη στήριξη τουρισμού δημιουργώντας τον ιστότοπο “cretefromhome”. Ένα νέο ιστότοπο της Περιφέρειας Κρήτης που δημιουργήθηκε για να μοιραστεί μαζί σας την Κρήτη που αγαπάτε. Γιατί το αύριο πρέπει να μας βρει δυνατούς και προετοιμασμένους. Στα εκατομμύρια των επισκεπτών της Κρήτης, αλλά και σε αυτούς που σχεδιάζουν ένα ταξίδι στον τόπο μας, λέμε  ότι η Κρήτη είναι ο τόπος που πρέπει να επισκεφθείς, το νησί που σε καλεί να επιστρέψεις.

Αυτή η περίοδος σηματοδοτεί μια μεγάλη πρόκληση για όλους μας. Μια νέα καθημερινότητα, αλλαγές στα σχέδια και τον προγραμματισμό μας.

Μένουμε σπίτι, κοιτάζοντας το μέλλον με αισιοδοξία. Ταξιδεύουμε με το μυαλό, επικοινωνούμε, μαθαίνουμε, σχεδιάζουμε. Μένουμε σπίτι με την υπόσχεση ότι θα είμαστε ξανά μαζί. Μένουμε σπίτι με την υπόσχεση ότι η Κρήτη είναι εδώ, έτοιμη να σας υποδεχθεί».

ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δράσεις του Υπουργείου για την ενίσχυση του τουρισμού της Κρήτης
Ο υπουργός μετέφερε στον περιφερειάρχη Κρήτης την πρόθεση του Υπουργείου να ενισχύσει δράσεις για τον θεματικό τουρισμό, για τον οποίο η Κρήτη έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης.
Δράσεις του Υπουργείου για την ενίσχυση του τουρισμού της Κρήτης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Κρήτη: Μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και διαμονή ζητούν οι φορείς του Τουρισμού
Σειρά μέτρων για την ενίσχυση του Τουρισμού, πρότειναν οι εκπρόσωποι του Τουρισμού της Κρήτης στον υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης.
Κρήτη: Μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση και διαμονή ζητούν οι φορείς του Τουρισμού
ΚΛΕΙΣΙΜΟ