Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης
Προσθήκη του efsyn.gr στην Google

Ο Παναθηναϊκός απογοήτευσε τους φίλους του με την επιστροφή της μνημονιακής πολιτικής της διοίκησής του και τα πενιχρά μεταγραφικά ψώνια της ομάδας τον Γενάρη που μας πέρασε, και έτσι το έλλειμμα που έχει δημιουργηθεί σε κέντρο και επίθεση «φωνάζει» από χιλιόμετρα.

Τα υπάρχοντα δεδομένα στο έμψυχο υλικό των «πράσινων», έχοντας πάντα ανοιχτό το παράθυρο περαιτέρω ενίσχυσης από τη λίστα των ελεύθερων παικτών έως τις 10 Φλεβάρη, είναι τα εξής:

ΑΜΥΝΑ: Στη θέση του τερματοφύλακα δεν τροποποιήθηκαν τα δεδομένα, αλλά η ιεράρχηση σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν. Ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος είναι πλέον με το σπαθί του ο νούμερο ένα, με τον Λουκ Στιλ να πληρώνει δικαιολογημένα το μάρμαρο των τραγικών εμφανίσεών του στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ και όχι μόνο. Τρίτος στη σειρά παραμένει ο Κοτσόλης.

Στα άκρα της άμυνας δεν υπήρξε επίσης τροποποίηση τόσο μεταγραφικά όσο και αγωνιστικά. Ο Κουλιμπαλί στα δεξιά και ο Χουλτ στα αριστερά διατηρούν σαφές προβάδισμα και αποτελούν τις βασικές λύσεις. Μία διαφορά είναι ότι πέραν του Μέστο στο ροτέισον της ομάδας έχουν μπει πλέον και οι Μαρινάκης-Χουχούμης (ειδικά ο δεύτερος).

Αντιθέτως, αρκετές είναι οι αλλαγές στους στόπερ της ομάδας από τη στιγμή που αποδεσμεύτηκαν οι Ιβανόφ και Σάμπα, την ίδια στιγμή που επανεντάχθηκε ο Τελάντερ και βγήκε στο προσκήνιο ο 18χρονος Ευαγγέλου, ισορροπώντας αριθμητικά την κατάσταση, συν τον «μπαλαντέρ» Κουρμπέλη που μπορεί να προστεθεί ως πέμπτη λύση.

ΜΕΣΑΙΑ ΓΡΑΜΜΗ: Στον χώρο του κέντρου υπήρξαν σημαντικές ανακατατάξεις, υπό την έννοια ότι ο Μουμπάρακ Γουακάσο και ο Κριστιάν Λεντέσμα αποχώρησαν από την ομάδα και επί της ουσίας προέκυψε αντικαταστάτης μόνο για τη θέση του Αργεντινού (Κουρμπέλης).

Ο Ελληνας αμυντικός μέσος υπήρξε η βασική στόχευση του Ουζουνίδη και έχει ήδη αποκτήσει πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Κουρμπέλης μαζί με τον Ζέκα συνθέτουν τη βασική δυάδα του άξονα, με τον Λουντ να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής.

Εκτός από τους τρεις παραπάνω παίκτες δεν υπάρχει τέταρτη επιλογή αξιώσεων, παρά μόνον ο «λίγος» Ρέις, η ενδεχόμενη προώθηση του Κουτρουμπή στα χαφ και ο νεαρός Μίγγος. Εξ ου και η επιθυμία του Ουζουνίδη για έναν ακόμη κεντρικό μέσο.

Για τα δύο «φτερά», υπάρχει η σημαντική απώλεια του Γουακάσο, με τον νεαρό Χατζηγιοβάννη να προβλέπεται να μπει στο ροτέισον και την ενεργοποίηση των μέχρι πρότινος «παροπλισμένων» Π. Βλαχοδήμου και Μπουμάλ.

Στα υπάρχοντα δεδομένα υφίσταται επίσης η (σχεδόν) μόνιμη εγκατάσταση του Βιγιαφάνιες στα άκρα, συν φυσικά την προσθήκη του Βίκτωρα Κλωναρίδη, που βέβαια μπορεί να προσφέρει και ως δεύτερος επιθετικός.

ΕΠΙΘΕΣΗ: Ο Βίκτορ Ιμπάρμπο επέστρεψε στην Κάλιαρι, αλλά ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να καλύψει το κενό του στη γραμμή κρούσης του Παναθηναϊκού, την ίδια στιγμή που ο Αργεντινός Ρινάλντι έχει απογοητεύσει με τη μέχρι τώρα παρουσία του.

Ο Μπεργκ τραβάει όλο το κουπί, με τον άξιο παρτενέρ του Λέτο να βγάζει συχνά μυϊκά προβλήματα τραυματισμού. Ως εκ τούτου είναι πιθανό σε κάποια ματς να πάρει σταδιακά ευκαιρίες και ο 18χρονος Σωτήρης Πίσπας.